Themaweek | Schuring & Strijensas.

Het natuurgebied bij Strijensas is één van mijn favoriete plekken op de Hoeksche Waard denk ik. Ik vind het daar zo mooi! Er is altijd wel iets moois te zien en het is een afwisselend landschap met veel water, wat bos en struiken en grasland waar ook Schotse hooglanders lopen. Die vind ik sowieso tof. Ik heb pas nog gewandeld in dit gebied en daar heb ik ook twee artikelen over geschreven. Die kun je hier en hier lezen. Er zijn veel details in het natuurgebied waar ik de laatste keer foto’s van heb gemaakt. Een aantal laat ik in dit artikel ook nog zien, anders wordt het zo’n leeg artikel hè 😉

image-2015-09-28 (2)

Aan de ene kant van het natuurgebied is een soort vuurtorentje, de lichtopstand. Hier kun je ook bovenop klimmen en dan heb je een mooi uitzicht – althans, dat denk ik, want ik durf nooit helemaal naar boven omdat het een open trap is en ik (soms) hoogtevrees heb. Haha. Op Johans blog kun je er wel meer van zien trouwens. Aan de andere kant is het grootste stuk natuur; er is veel water en ook een klein strandje, en je kan er wandelen tussen de Schotse hooglanders en de vele vogels die er leven. Ook staat er een klein torentje, de Motte, Dit is een modern voorbeeld (gebouwd in 2006) van een mottekasteel, een type burcht uit de Hoge Middeleeuwen. Meestal was dit gebouwd van hout, maar de Motte in dit natuurgebied is van steen. Het hoofdkenmerk was het op een kunstmatig aangelegde aarden heuvel, een motte, stond. Tegenwoordig kun je meestal alleen nog de toren en de heuvel, zoals hier, of slechts de heuvel zien.

image-2015-10-02 (5)

Het natuurgebied bij het kleine dorpje Strijensas – waarvan vooral de ophaalbrug heel mooi is – zou ik zeker een keer bezoeken als je in de buurt bent. Het is er prachtig en als je houdt van wandelen, kun je er je hart ophalen.

Schuring en de omgeving daarvan is niet echt een natuurgebied te noemen. Dit is een klein gehucht dat uit niet veel meer bestaat dan een dijk met een aantal woningen. We gingen er een keer wandelen omdat we op een foto een soort verlaten schuur hadden gezien (hieronder op de foto) en daar waren we wel nieuwsgierig naar.

image-2015-09-06

De omgeving van de schuur bleek wel leuk te zijn om rond te wandelen en onderweg kwamen we veel dieren tegen en konden we mooie foto’s van bloemen maken. Hieronder zie je een aantal voorbeelden. Het is wel leuk om hier eens te gaan kijken als je in de buurt bent.

image-2015-09-06 (13) Er is onder andere een laantje met bomen aan weerszijden, waarnaast een watertje loopt. Dit is wel erg mooi. Dit zie je op de foto hierboven. Hieronder zie je twee foto’s die ik maakte in deze omgeving. Meer foto’s zien? Dat kan, want ik heb er maar liefst drie artikelen over geschreven. Die kun je hier, hier en hier lezen.

image-2015-09-06 (5)

image-2015-09-06 (4)

Het is inmiddels donderdag en dat betekent dat dit alweer het derde en vierde gebied van de Hoeksche Waard waren die ik heb besproken en heb laten zien aan jullie. Ik hoop dat jullie het leuk vinden en de Hoeksche Waard misschien ook wel een mooi eiland vinden! Ik vind dat in ieder geval wel, het is lekker veelzijdig en ik wandel er graag en fotografeer er ook graag. Morgen zie je hier nog wat meer foto’s van Mijnsheerenland, zoals beloofd!

3 gedachtes over “Themaweek | Schuring & Strijensas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.