Themaweek | Hoeksche Waard.

In de maandelijkse update van het Day Zero Project, die deze maand wel heel mini was, vroeg ik jullie om ideeën voor een themaweek. Dat is namelijk een doel wat ik nog steeds af moet maken; ik wilde graag zes keer een themaweek doen op mijn blog. De tussenstand is vier, nog twee te gaan dus. Johan had een goed idee en daarom staat er deze week een themaweek online over de Hoeksche Waard! Voor vandaag heb ik een kleine inleiding met daarin de thema’s van deze week en hoe en wat.

image-2015-09-28 (4)

Themaweken op mijn blog duren meestal niet een hele week (als in: 7 dagen), maar vijf dagen. Een werkweek dus. Dat is deze keer niet anders. Hoewel… Ik doe mee aan het project ‘Inspirerend Geluk’  en iedere week komt er op maandag een artikel online over dit project. Iedere week is er een opdracht. Op Saskia’s blog (de bedenker van het project) komt het artikel op zondag online en bij mij dus op maandag. Deze week is dat ook zo en dat betekent dat de themaweek loopt van dinsdag tot en met zaterdag in plaats van maandag tot en met vrijdag. Evenveel artikelen dus, alleen beginnen we een dagje later – hoewel je ook kan zeggen dat we vandaag zijn begonnen natuurlijk, haha!

De thema’s 
Johan bedacht het thema over de Hoeksche Waard en hij stelde voor om iedere dag een gebied uit te lichten en daar iets over te schrijven en te laten zien. Ik plaats het liefste op mijn blog foto’s die ik zelf heb gemaakt en dus gaat dat ook voornamelijk gebeuren in deze themaweek. Iedere dag komt er een artikel online over een gebied of een plaats – met omgeving – uiteraard met foto’s. Misschien zet ik er ook nog filmpjes bij, die zijn dan niet door mijzelf gemaakt. Ik heb de thema’s alvast bedacht (en foto’s uitgezocht) en op een rijtje gezet voor jullie:

  • Dinsdag: Mijnsheerenland en omgeving #1
  • Woensdag: Tiengemeten
  • Donderdag: Schuring & Strijensas
  • Vrijdag: Mijnsheerenland en omgeving #2
  • Zaterdag: Overig & afsluiting

Zoals je ziet komt er twee keer een artikel online over Mijnsheerenland. Dat leek me wel leuk, want ik heb er best veel foto’s van én ik woon er natuurlijk. Op donderdag heb ik twee gebieden gecombineerd, omdat ik hier kortgeleden nog over geschreven heb. Daar staan dus voornamelijk foto’s (en linkjes) in die jullie waarschijnlijk al eerder hebben gezien op mijn blog. Het leek me dus wel leuk om die te combineren, zodat er niet teveel van hetzelfde online komt.

Verder heb ik gekozen voor Tiengemeten, want ik vind dat een tof eiland en ik doe er vrijwilligerswerk in het Rien Poortvlietmuseum; en ik heb voor de laatste dag gekozen voor ‘overig’ omdat ik nog een aantal foto’s heb waarvan ik wel weet dat ze op de Hoeksche Waard gemaakt zijn, maar ik weet dan niet precies waar en ik wil ze jullie toch niet onthouden. Die komen dus gewoon in een apart artikel online!

Ik hoop dat jullie het een leuke themaweek vinden! Ideeën voor een volgende (laatste – althans, voor het Day Zero Project) themaweek zijn natuurlijk welkom en kun je achterlaten in de reacties (hier op de blog of op Facebook; je mag natuurlijk ook een mailtje sturen)! Johan, dankjewel voor dit leuke idee! 

 

Advertentie

Een gedachte over “Themaweek | Hoeksche Waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.