Een dagje Rotterdam.

Het was Johans vrije dag, afgelopen woensdag. We wilden eigenlijk naar Bobbejaanland, want daar hebben we nog kaartjes voor, maar het seizoen is afgelopen dus is het park alleen op vrijdag, zaterdag en zondag open. Dit houden we dus nog even tegoed. We besloten naar Rotterdam te gaan. Eind van de ochtend zijn we vertrokken (de auto hebben we bij Slinge geparkeerd – je kan hier voor €2 parkeren op de P&R, maar in de straten erachter is het gratis – en toen zijn we met de metro naar Beurs gegaan) en eind van de middag waren we weer thuis. Je raadt het misschien al: ik heb een aantal foto’s gemaakt en die wil ik vandaag met jullie delen!

image-2016-09-07-23 image-2016-09-07-10

We liepen eerst door de winkelstraat richting de Markthal. Na een rondje door de Markthal hadden we trek gekregen, maar we hadden zelf broodjes meegenomen dus hebben we die op een bankje opgegeten. Met uitzicht op de blauwe lucht, de winkeltjes en de Laurenskerk.

image-2016-09-07-13 image-2016-09-07-11

Er waren allemaal musjes die graag brood wilden, dus die gingen we voeren. De vrouw die je op de foto rechts ziet, deed dat ook en bij haar zaten heel veel musjes. Volgens mij kun je het niet zo goed zien op de foto, sorry.

image-2016-09-07-12 image-2016-09-07-14

Vervolgens zijn we door de stad verder gewandeld en hebben we onderweg in een aantal winkels gekeken – maar niets gekocht. Het enige dat we kochten zie je straks onderaan in het artikel (spannend hè) (het is weer eens eten) (oké nu is het niet meer zo spannend). We kwamen onderweg een stoep tegen in de kleuren van de regenboog en daar maakte ik de voetenfoto van de dag.

image-2016-09-07-15 image-2016-09-07-16

We besloten om richting de Erasmusbrug te lopen. Het was namelijk hartstikke mooi weer en we waren nog niet moe, dus maakten we een mooie wandeling over de brug en toen verder de stad door, helemaal tot Zuidplein.

image-2016-09-07-17 image-2016-09-07-18

image-2016-09-07-24

Onderweg maakte ik een aantal foto’s, vanaf de brug en aan de overkant. Mooi stukje Rotterdam.
De onderste foto heeft Johan trouwens gemaakt, maar ik wilde jullie deze niet onthouden.

image-2016-09-07-19 image-2016-09-07-20

Aan de overkant van de brug maakte ik nog wat foto’s. Dit is gefotografeerd richting de kade waar de SS Rotterdam aan ligt. Nog een fijn stukje Rotterdam.

image-2016-09-07-21

Op Zuidplein besloten we even een pauze te nemen van het lopen – of eigenlijk, onze wandeling af te sluiten met een bezoekje aan Hema, waar we ijskoffie dronken en taart aten. Heel belangrijk. Vervolgens gingen we met de metro naar Slinge, waarna we weer naar huis gingen.

En wat hebben we nu eigenlijk gekocht, behalve een ijsje, een milkshake (onderweg tijdens het lopen), die taart en de ijskoffie?

image-2016-09-07-22

Fudge van Johnny Doodle! We hebben een poosje terug de heerlijke chocolade van Doodle helemaal ontdekt en we proberen iedere keer een andere reep uit (gewoon te koop bij Albert Heijn. Vooral de fudge/brownie-smaak is héél erg aan te raden, die is het lekkerst vind ik). Afgelopen weekend zag ik in de folder van Kruidvat (bij mijn ouders, wij hebben sinds dit jaar een sticker op de deur en krijgen dus geen folders meer – nog geen spijt van trouwens) dat er ook fudge bestaat van Johnny Doodle en dat die in de aanbieding was. Ik zag ‘m maandag ook gewoon in de supermarkt liggen trouwens, haha, voor €2,50. Best wel duur, dus het is wel leuk om het nu een keer uit te proberen voor slechts €0,99. Ik heb ‘m nog niet geproefd op het moment dat ik dit artikel schrijf (woensdagavond), dus daar kan ik nog niet over oordelen. Maar ik denk dat de smaken ‘vanilla fudge’ en ‘salty caramel fudge’ ons vast wel gaan bevallen!

Het was een fijne dag 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.