Inspirerend geluk #3 | Veranderingen.

Het is tijd voor deel 3 van het project Inspirerend Geluk waar ik aan mee doe. Als je eerdere invullingen van mij wilt lezen, kan dat hier en hier. Het onderwerp van deze week is, zoals je al in de titel kunt lezen, veranderingen. Best een lastig onderwerp – voor Saskia, de bedenker van het project, op dit moment niet (dat kun je lezen als je op haar naam klikt), want die heeft samen met haar man haar huis te koop gezet, dus daar komen hopelijk binnenkort veranderingen aan! – maar ik heb er na even over nagedacht te hebben, toch wel een artikel over weten te schrijven. En dat ben je nu aan het lezen, verrassing! Ha. Ik heb besloten om kort iets te schrijven over de veranderingen in mijn leven uit de afgelopen jaren.

image-2015-10-02 (3)

Uit huis, samenwonen, trouwen 
De grootste verandering in mijn leven in de afgelopen jaren was toch wel het verhuizen en samenwonen (in 2012) en vervolgens mijn bruiloft op 25 juli 2014. Ook al woonden we al een geruime tijd samen, voor mij was dit toch wel dé bevestiging. Je deelt voortaan (als het goed is voor de rest van je leven – dat is in ieder geval wel mijn intentie natuurlijk) je leven met iemand anders en dat vind ik heel bijzonder. Voor mij is het uit huis gaan en alles daaromheen wel een hele verandering geweest waar ik zeker aan moest wennen, vooral ook omdat ik meteen naar de andere kant van het land verhuisde. Ik zie mijn ouders nu natuurlijk minder – hoewel ik er wel regelmatig kom, ongeveer om de week in het weekend (en ik bel, app en Facebook regelmatig met mijn moeder) – en ik woon in een nieuwe buurt. Ik ken nog steeds niet superveel mensen uit mijn directe omgeving, haha, maar ik heb het prima naar mijn zin hier en ik ken uit de kerk veel mensen; bovendien heb ik met mijn buren ook wel goed contact. En dat is fijn.

Bruiloft-Johan-en-Linda--8

Afstuderen en ‘een tussenjaar’
Een andere grote verandering uit de afgelopen jaren was natuurlijk mijn afstuderen. Na mijn vwo-examen te hebben behaald in 2010, ging ik meteen door naar de universiteit. In drie jaar haalde ik mijn bachelor geschiedenis en vervolgens ging ik verder met de eenjarige master Middeleeuwen en Renaissance Studies. Officieel deed ik het Renaissance-pad, maar ik ben afgestudeerd uiteindelijk op een Middeleeuwen-project. Vervolgens was mijn schoolcarrière eigenlijk ten einde – dat was in ieder geval mijn bedoeling. Tijd voor een baan, tijd voor ‘het echte leven’, zoals ze dat zo mooi noemen.

Het werd echter geen fulltime baan, maar ik ging als vrijwilliger in het Rien Poortvlietmuseum werken, waar ik conservator ben, en ik heb een aantal andere dingen gedaan. Ik bezorgde tijdens mijn studie al de post (twee keer in de week) en ben dit blijven doen. Daarnaast heb ik twee keer een tijdje in een kas gewerkt, waar ik sperziebonen en aardbeien heb geplukt. Héél ander werk natuurlijk, maar ik vond het allebei heel leuk om te doen. En natuurlijk heb ik een hoop gesolliciteerd en ben ik hier en daar voor allerlei functies (tot hulpschilder aan toe!) op gesprek geweest. Ik heb in dit ‘tussenjaar’ heel veel over mezelf geleerd en ook in en om het museum heb ik veel verschillende ervaringen opgedaan en veel geleerd. Het is fijn om niet stil te blijven staan en jezelf te blijven ontwikkelen, hoewel het soms wel zo voelde als ik weer eens een week alleen maar thuis was en geen werk had. Uiteindelijk heb ik er wel veel van geleerd en dat is mooi.

image-2015-07-16 (4)

Konijntjes! 
Een kleine verandering eigenlijk, maar daarom niet minder leuk: in juni hebben we twee konijntjes als huisdieren genomen! Onze gerbils waren allebei doodgegaan en ik wilde heel graag een konijntje. Het werden er uiteindelijk twee, Inca en Maya. Als je op hun namen klikt kun je meer over hen lezen. Ik word nog iedere dag blij van onze stampertjes!

En weer studeren! 
Uiteindelijk kwam afgelopen jaar de kopopleiding op mijn pad. Ik ben in september begonnen met deze éénjarige lerarenopleiding in de richting geschiedenis (uiteraard, haha). Ik loop drie dagen in de week stage en geef inmiddels twee uur in de week les (hier komen binnenkort twee uren bij – en uiteindelijk geef ik vanaf december 8 uur in de week les!) en op maandag en dinsdag – dit blok alleen op dinsdag – heb ik college op de Hogeschool. Dit blok heb ik ook een college vakdidactiek op donderdagavond (ik volg dit vak bij deeltijd). Als je meer wilt lezen over mijn studie, kun je op de ‘over mij-pagina’ kijken of even op mijn blog zoeken, want ik vertel er regelmatig over.

image-2015-08-21

Voor mij is dit wel de grootste verandering van het afgelopen jaar. Het leek nog maar zo kort geleden dat ik nog studeerde, maar als je er een jaar tussenuit bent geweest en je gaat dan weer studeren, dan is dat best wel wennen! Dit is ook nog eens een pittige studie, omdat je natuurlijk meteen in het diepe gegooid wordt, want je hebt maar één jaar. Ik vind het gelukkig heel erg leuk en heb (tot nu toe in ieder geval, haha) echt het gevoel dat ik op de goede weg zit en dit wel eens mijn toekomst zou kunnen zijn (als docent dus) en dat is zo fijn!

Wat is er de laatste tijd veranderd in jouw leven?

 

 

 

 

Advertentie

4 gedachtes over “Inspirerend geluk #3 | Veranderingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.