Waar ik niet over blog.

Het lijkt wel eens alsof ik alles deel op mijn blog, maar natuurlijk is mijn blog maar een klein onderdeel van mijn leven – wat de inhoud van mijn leven betreft dan, ik vind het bloggen wel heel leuk en belangrijk en ik zou het voorlopig nog niet willen missen. Ik bedacht me pas dat ik dan misschien wel veel dingen deel met jullie, ook wel op persoonlijk gebied (zoals mooie complimenten die ik krijg en zaken waar ik onzeker over ben), maar dat er ook veel zaken zijn waar ik nooit over zou bloggen. En dat vond ik wel weer een mooi onderwerp voor een artikel. Vandaag dus een lijstje met dingen waar ik niet over blog!

image-2015-08-31 (1)
Genoeg onderwerpen die hier niet in komen te staan…

Ik blog niet over…

  • Mijn relatie. Wel in het algemeen, Johan komt immers vaak genoeg voorbij op mijn blog, maar ik zal nooit in details treden. Natuurlijk hebben we wel eens ruzie en kunnen we elkaar wel eens achter het behang plakken (zal er vast mooi uitzien, haha) en is het niet altijd maar leuk en gezellig. Dat zal ik echter nooit op mijn blog laten zien. Maar ook ik ben niet perfect, ha (uiteraard wel bijna) (grapje).
  • Irritaties. Daar bedoel ik niet mee dat ik nooit vertel wat ik irritant vind of waar ik me aan erger in het algemeen, ik vind het zelfs wel leuk om af en toe klagen over (ik noem maar wat) mensen die 50 rijden waar je 60 mag (zó tenenkrommend!) (en dat vind ik zo’n leuk woord), maar ik zal nooit persoonlijke irritaties of conflicten delen op mijn blog. Dat is privé.
  • Ha, ik wilde schrijven ‘mijn seksleven’, maar ik vind eigenlijk dat dat al onder ‘mijn relatie’ valt. Als je daar iets over wilt weten moet je het maar vragen en dan zie je wel of je antwoord krijgt (maar sowieso niet op het internet, natuurlijk).
  • Beauty en make-up. Dat is gewoon niet aan mij besteed. Ik noem nu wel allerlei serieuze onderwerpen, maar heel eenvoudige dingen kun je natuurlijk ook voor kiezen om niet over te schrijven. Ik geef er niets om. Iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier (mag ik een kotsbakje?) (hoewel het wel waar is…) en daar zal ik hooguit wat over zeggen zo nu en dan.
  • De momenten waarop het leven me meer tegen- dan aanstaat. De momenten waarop je weer eens beseft dat je ook maar een mens bent. Ik schrijf daar wel eens over (luister dat liedje trouwens dat in dat artikel staat, zó mooi), maar ik zal nooit in detail treden over dingen die mij écht een klein, gebroken wezentje laten voelen.
  • Het verleden. Ja, ik deel foto’s van vroeger en vertel over herinneringen, maar ik zal nooit iets delen op mijn blog over bepaalde dingen van vroeger en bepaalde herinneringen en momenten die voor mij en mijn ontwikkeling misschien wel het meeste hebben betekend. Mijn blog is persoonlijk, soms zelfs heel persoonlijk, en ik ben daar trots op, maar er zijn ook zaken die alleen mij (en misschien een paar mensen om mij heen) aangaan.
  • Dingen waar ik anderen mee kwets. Ik kan ook met algemene artikelen en onderwerpen mensen kwetsen, maar ik zal nooit bewust iets schrijven waarmee ik mensen sowieso zal raken op hun kwetsbare punten. Dingen die je weet van mensen vertel je niet zomaar aan anderen, ook – of misschien wel juist – niet op het internet.

Misschien wel een heel logisch rijtje, maar ik vond het toch wel fijn om het eens met jullie te delen. De meeste zaken zijn trouwens wel heel serieus valt me op. Ik had van tevoren eigenlijk verwacht dat ik ook wel wat luchtere dingen zou noemen – zoals het onderwerp ‘beauty‘ – maar ik ontdekte gaandeweg dat het toch vooral de echte serieuze(re) zaken in het leven zijn die ik liever niet deel op mijn blog. Of nou ja, liever niet deel? Waar ik gewoon nooit over ga schrijven.

Mijn blog is mijn plekje op het internet en ik stel me ook zeker wel eens kwetsbaar op (ik ben immers ook maar een mens en het leven is gewoon niet altijd tof en positief), maar het is me in de loop der tijd (nu klink ik echt oud, alsof ik al járen blog) gewoon opgevallen dat ik sommige zaken nooit zal delen met jullie (of misschien sowieso wel met (bijna) niemand, ook niet in het offline leven). Dat maakt mij mij en jou jou, de zaken die je niet deelt betekenen vaak het meeste voor je – er schieten mij tenminste heel veel dingen te binnen die ik nu zou kunnen noemen – en ik denk dat dat ook goed is. Je hebt gewoon een privé-leven en je hoeft niet alles te delen. Dat doe ik dan ook veel minder dan eerst – althans, op Facebook, ik schrijf wel meer op mijn blog. Maar dat vind ik wel anders, want lang niet iedereen die mijn statussen op Facebook leest neemt ook de moeite om mijn blog te lezen (dat is toch wel wat meer ‘werk’ dan even snel een status lezen die in je tijdlijn voorbij komt).

Een hele goede vriend van mij vraagt me wel eens waarom ik bepaalde dingen op het internet deel. Dat kun je immers nooit meer verwijderen – je kan het wel weghalen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het echt verdwijnt. Ik weet er niet altijd een antwoord op, maar ik weet gewoon dat ik het fijn vind om dingen van mij af te schrijven en soms wil ik daar ook wel gewoon een reactie op. Het is fijn om met mensen te discussiëren over zaken die me raken, het is leuk om te laten zien waar je zoal mee bezig bent en ik hou van de interactie (ook al gaat er natuurlijk niets boven echt contact). Ik vind het tof dat ik verschillende contacten heb opgedaan via mijn blog en ik hou van het gevoel dat ik krijg als ik op ‘publiceren’ klik of op ‘inplannen’ en dan een aantal dagen later een artikel online zie verschijnen. Ik vind het tof om in een deel van mijn verleden terug te kijken en te zien hoe ik ben gegroeid.

Dat kun je dan toch ook voor jezelf schrijven? denk je misschien. Ja, en dat doe ik ook regelmatig (over bovengenoemde onderwerpen bijvoorbeeld), maar ik hou ook van de interactie zoals ik al zei en ik hou van contact met mensen. En ik denk dat dat ook via mijn blog kan. Zowel direct als indirect. Het is een mooie manier om met mensen in contact te komen en daar hou ik van. En ik groei er zelf ook van en dat vind ik heel belangrijk. Daarom ben ik zo blij met mijn blog en met jullie. Dankjewel voor het lezen van deze 1200 woorden (nou ja, bijna dan) en van alle andere artikelen op mijn internetplekje. Ik zou het niet meer willen missen. 🙂

Advertentie

4 gedachtes over “Waar ik niet over blog.

  1. Snap ik allemaal 🙂 Ik vind het ook wel grappig dat je Facebook noemt – ik schrijf ook nog maar heel weinig op Facebook (nu alleen nog maar promotiedingen voor Medusa bijvoorbeeld, en sharen van Marktplaatsadvertenties enzo :P). Op mijn blog staat veel meer, maar de mensen die daarop terecht komen willen ook echt wat lezen. Op Facebook lezen mensen toch niet echt, en sowieso laat FB de helft van de berichten volgens mij niet zien. De meeste interactie op FB gaat voor mij via de chat, dus daar is die site wel heel handig voor. Maar foto’s e.d. zet ik liever op mijn eigen blog, is ook een stuk makkelijker terug te vinden dan!

    1. Nou ja, precies dat, wat Facebook betreft. Op mijn blog kan ik wat dat betreft ook wat meer persoonlijke dingen kwijt en stel ik me gemakkelijker kwetsbaar op ja 😉 Chat is inderdaad wel handig, heb ik ook op mijn telefoon dus dat vind ik ideaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.