Ik ben ook maar een mens.

Ik ben ook maar een mens. Ik kan een hoop, meer dan ik zelf denk en dat zeggen mensen veel tegen mij de laatste tijd. Dat is niet erg, want ik weet dat het zo is. Ik durf alleen niet altijd, want ik ben ook maar een mens. Ik breek wel eens en wil dan een knuffel. Ik lach en geniet volop van zowel kleine als grote hoogtepunten – en van kleine hoogtepunten die eigenlijk heel groot zijn. Ik heb veel respect voor mensen en kan soms enorm verliefd worden op de wereld, maar ook op mijn eigen kleine wereldje en mijn eigen liefste lief. Ik kan soms ook breken en huilen en enorm emotioneel worden en dat is niet erg, want ik ben ook maar een mens. Ik maak ook fouten en ik ga ook regelmatig op mijn bek, maar weet je? Dat is niet erg. Iedereen gaat wel eens op zijn bek en van fouten kun je leren. Mensen zijn ook maar mensen. Ik ben ook maar een mens, net als jij.

Ik heb ook mijn momenten. Geluk is voor iedereen iets anders denk ik, maar voor mij bestaat het uit momenten. Ik hou van knuffelen en dat is een moment van geluk. Ik hou ervan om met een glimlach naar mijn lief te kijken en te weten dat hij mijn lief is, van mij alleen. Natuurlijk deel je mensen met andere mensen, ook mijn liefste lief, maar hij is toch van mij. Hij koos voor mij en kiest iedere dag opnieuw voor mij. En vice versa. En dat is zo mooi. Dat is voor mij geluk. Een knuffel is geluk. Een glimlach van een kind is geluk. Een oprechte lach met van die fijne lachrimpeltjes is geluk. Iemand blij maken met een goed passend cadeautje is geluk. Een kus op je voorhoofd is geluk. Dansen door de kamer is geluk. Dansen door de regen is geluk. Een kaarsje in het donker is geluk. Knus wegkruipen onder een dekentje is geluk. Liefde is per definitie geluk. Anders is het geen liefde. Liefde is geluk. De zon op zien komen of onder zien gaan is geluk. Een goed gesprek is geluk. Er zijn zulke prachtige dingen op de wereld en al die kleine momentjes vormen voor mij geluk.

Ik ben niet constant gelukkig. Soms is het leven ook gewoon stom. En wil je alleen maar in een hoekje wegkruipen en huilen. Dan lijkt er geen geluk te zijn. Niemand kan altijd maar gelukkig zijn en weet je? Dat is niet erg, want dan voel je des te meer wanneer er wél geluk is. Pijn moet gevoeld worden (favoriete quote uit ‘The fault in our stars’, maar geluk ook. En liefde zeker.

Ik ben ook maar een mens. Ik ken de mooie en de minder mooie en de simpelweg slechte kanten van het leven inmiddels ook. En dat is oké. Want niets is mooier dan een mens te zijn en te zien dat er nog zoveel andere mooie mensen zijn. Iedereen heeft zijn of haar mooiheid en het is oprecht geluk om dat te beseffen en dat te zien. En te weten dat je niet altijd hoeft te presteren, maar dat je soms ook gewoon mag zijn.

Ik ben maar een mens. Ik kan misschien meer dan ik zelf denk, maar dat is oké. Ik doe van alles fout maar ook van alles goed. Ik heb lief en ik maak fouten. Ik ben gelukkig maar ook wel eens ongelukkig. Ik ben een mens en dat is fijn.

Advertentie

Een gedachte over “Ik ben ook maar een mens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.