Kleurplaten | 4 – 2017.

Het heeft even geduurd, maar vandaag deel ik met jullie weer een aantal kleurplaten die ik de afgelopen tijd heb gemaakt! Ik dacht dat ik er weer 5 voor jullie had – zoals altijd – maar het blijken er zelfs zes te zijn.

De eerste is er eentje die ik een tijdje geleden bij mijn ouders maakte; deze komt uit een kleurboek van mijn moeder en daarom heb ik er dus alleen nog de foto van die ik op Instagram heb geplaatst.

Deze plaat komt uit Het tweede kleurboek voor volwassenen op reis. Ik heb best wel lang over deze kleurplaat gedaan, omdat het patroontje niet zo makkelijk was om te kleuren. Daardoor had ik steeds na een paar rijtjes kleuren geen zin meer. Uiteindelijk is er toch een einde aan gekomen en het resultaat vind ik wel tof.

Ik weet niet meer precies waarom ik besloot dat deze kleurplaat wel leuk was om te gaan kleuren. Wat een werk, al die kleine dingetjes! De grotere patronen heb ik afgewisseld met de kleine stukjes, omdat het anders helemaal niet leuk meer was om te doen. De blaadjes heb ik allemaal in verschillende tinten groen gekleurd, om het wat rustiger te houden. Als er zulke kleine figuurtjes op een kleurplaat staan, wissel ik meestal steeds mijn stiften af zodat er genoeg verschillende kleuren op de plaat staan, maar dan kleur ik wel verspreid over de kleurplaat met dezelfde stift gelijk een aantal verschillende vakjes. Dan duurt het niet zo lang voordat de kleurplaat af is. De achtergrond heb ik wit gelaten, niet omdat ik dat per se mooier vond bij deze plaat, maar omdat ik het niet zag zitten om om al die mini-vakjes heen te kleuren.

 

Dit soort kleurplaten vind ik superleuk! Kleine vakjes, maar uiteindelijk is het niet gewoon een patroon maar is het ook echt een bestaande figuur. Dat vind ik heel leuk. Sommige stukjes zijn hetzelfde – bij het varken tenminste – en dat zorgt ervoor dat je een soort symmetrie kunt aanbrengen, waardoor het niet te druk wordt; alleen zijn er dus ook weer aparte vakjes waardoor niet alles hetzelfde is. Die afwisseling (ik hoop dat ik het goed uitgelegd heb, ik weet niet zo goed hoe ik dat onder woorden moet brengen) vind ik fijn. Bij de aardbei – ik denk tenminste dat het een aardbei is, wat denken jullie? – was er totaal geen symmetrie, dus heb ik zelf maar wat gedaan. Door een aantal patroontjes dezelfde kleur te geven is het toch niet te druk geworden. De rand eromheen kleuren was trouwens niet zo leuk, haha! Daar kwam voor mijn gevoel geen eind aan. Ik vind deze plaat wel echt heel leuk geworden.

Tot slot heb ik deze vlinder gekleurd. De vier platen die je net hebt gezien komen trouwens allemaal uit hetzelfde kleurboek (40x kleurplaten voor volwassenen, die kost slechts €0,99 bij Zeeman, aanrader!). Ik heb bij deze vlinder wel gekozen voor herhaling. Alle vier de vleugels hebben hetzelfde patroon en door het allemaal hetzelfde te kleuren is het niet te druk geworden. Ik vind deze ook echt heel mooi geworden.

Dat was het weer voor deze keer! Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te zien!

Advertentie

2 gedachtes over “Kleurplaten | 4 – 2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.