Dit zijn schrijfstijlen waar ik van hou.

Sommige mensen houden van mijn schrijfstijl. Of ze vinden ‘m (of is ‘schrijfstijl’ vrouwelijk? Ik denk dat dat nog beter zou klinken) in ieder geval mooi of leuk of grappig. Of ik hoop het. Dat kan ook. Ik hou van wat woorden kunnen doen. Ze kunnen je laten lachen, laten huilen. Laten nadenken. Dromerig voor je uit laten staren. Ontroeren. Laten glimlachen. Ze kunnen je betoveren en meeslepen. Naar een andere wereld laten gaan. Of even een beeld oproepen van iemand die ver weg is maar dan ineens héél dichtbij. Woorden kunnen je pijn doen. Diep raken. Alsof ze dwars door je heen gaan. Ze kunnen ook binnenkomen op een goede manier. Precies op het goede moment. Precies door de juiste persoon.

Ik hou van woorden en wat ik ermee kan doen. Wat anderen ermee kunnen doen. Wat anderen gelukkig ermee doen. Ik lees iedere dag artikelen van andere bloggers en heb ik inmiddels een vast lijstje. Je kan deze vinden op mijn pagina ‘toffe blogs.’ Maar soms is het ook fijn om wat artikelen uit te lichten. Om even de schrijvers om mij heen die mij een glimlach of juist een traan geven, te delen met jullie. Omdat ik hoop dat het ook iets met jullie doet.

Zomaar wat artikelen die ik afgelopen dagen las en die ik prachtig vond:

Alles van Laura. Van Lauresque. Ik heb even het laatst gelezen artikel uitgekozen, maar ik vind dat je alles moet lezen wat zij schrijft. Ik volg haar nog niet zo lang, maar wat ben ik BLIJ dat ik haar blog heb gevonden. Te. Mooi. En de foto’s, ook waanzinnig. Haar woorden? Ontroerend. Glimlach gevend. Prachtig. Magisch. Betoverend. Mooi. En met humor. Prachtig. Kwetsbaar. Talentvol (voor zover ik daar verstand van heb natuurlijk). Wat zij met woorden kan? Ik zou willen dat ik een kwart bezat van haar schrijftalent en dan was ik al diep diep diep gelukkig.

Alles van HesterOok hier heb ik van het laatste artikel dat ik van haar heb gelezen een linkje gemaakt, maar ik vind dat je ook alles moet lezen wat zij schrijft. Ze heeft een héle andere schrijfstijl dan Laura, maar ook zo fijn. Heel fijn. Ze weet dagelijkse dingen heel mooi in woorden te vatten en ik hou van haar sarcasme. Oh, en de wat diepere, persoonlijke artikelen over de psyche vind ik erg mooi. Over mens-zijn en wat dat meebrengt. Ze weet zichzelf heel goed te analyseren en gooit dat dan online. Dat vind ik mooi.

Dit artikel van Stella. Over Oxford. Waar ze helemaal alleen naartoe is terwijl ze dat doodeng vind. Ik hou van mensen die uitdagingen met zichzelf aangaan. Dat is ook één van de redenen waarom ik Laura en Hester volg. En waarom ik eigenlijk alleen maar persoonlijke blogs volg van mensen die (hele) persoonlijke artikelen schrijven. Het is herkenbaar. En mooi. En kwetsbaar. En heel erg van jezelf. Stella heeft de meest ‘eigen’, unieke, schrijfstijl die ik ken. Ze is grappig, mooi, open en eerlijk. En ze kan héél mooi zingen trouwens! Je moet echt even haar liedje opzoeken dat ze pas op haar blog deelde. Prachtig, echt waar. Ik hou ervan.

Iris is één van de bloggers die ik al héél lang volg. Al sinds het begin van mijn blog in oktober 2012 volg ik haar. En ik ben er nog steeds heel blij mee, want wat schrijft ze leuk! Ik hou van haar humor en haar sarcasme, maar ook van haar kick-ass artikelen zoals deze. Het was herkenbaar en zó goed!

Tot slot – voor nu: Aline. En vandaag dan dit artikel, over Engeland. De foto’s. Het filmpje. Maar vooral haar schrijfstijl. Haar woorden. Ik hou ervan. Ze weet me heel erg mee te nemen in haar wereld, in haar gevoel en emoties en dat vind ik heel erg mooi. En daarnaast de humor en zelfspot, ook heel belangrijk!

Ik heb een willekeurige volgorde gebruikt, want ik vind dat je al deze blogs moet bezoeken en lezen. Wel is het zo dat momenteel voor mij Laura bovenaan staat, want ik word de laatste tijd héél blij van haar artikelen. Of ontroerd. Of dromerig. Of allemaal tegelijk. En dat is knap. Dat is wat woorden kunnen doen en wat ik jullie allemaal gun.

5 gedachtes over “Dit zijn schrijfstijlen waar ik van hou.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.