Vakantie Emmen | Dag 5: Hattem (1/2).

Een midweek op vakantie is eigenlijk maar kort, besef ik me weer eens nu ik dit artikel over dag 5 alweer aan het schrijven ben. Op de laatste dag van onze vakantie gingen we naar Hattem, een stadje vlakbij Zwolle. Ik dacht altijd dat het in Overijssel lag, maar het ligt in Gelderland en zélfs op de Veluwe volgens het bordje als je het stadje binnenrijdt. Het lijkt niet eens op de Veluwe vind ik, haha. Niet de Veluwe waar ik gewoond heb tenminste.

DSCN0433

We hebben even door het stadje – waar ik overigens nog nooit geweest was – gewandeld en de kerk van binnen bekeken (hier was een ‘Bijbelmarathon’ bezig, waarbij de ‘Bijbel in Gewone Taal (pas verschenen Bijbelvertaling is dat) werd voorgelezen), waarna we bij het Anton Pieck-museum terecht kwamen. Hier hangt werk van – verrassing – Anton Pieck, maar ook van studenten van ArteZ hogeschool en van andere illustratoren – tijdgenoten van Pieck. Deze tentoonstelling besloeg helaas het grootste deel van het museum, dat viel een beetje tegen, hoewel ik veel van het werk best mooi vond. Vervolgens gingen we met ons combinatieticket (voor drie musea) naar het Voerman Museum, waar schilderijen hangen van o.a. de schilder Jan Voerman (senior en junior). Ook in dit museum hing werk van andere schilders, waaronder een schilder die bouwplaatsen schildert, erg origineel vond ik dat! Leuk om te zien, weer eens wat anders dan bloemen en stillevens! Het werk van Voerman vond ik ook heel erg mooi trouwens, het leek vaak net een foto in plaats van een schilderij, heel knap! In de museumwinkel kochten we een setje ansichtkaarten met werk van Voerman erop. Ik denk dat we die om de beurt ergens gaan neerzetten/ophangen/in een lijstje doen, ze zijn te mooi om te versturen vind ik.

DSCN0434
Dit is de binnenplaats bij het Anton Pieck-museum. 
Je gaat daar naar binnen door de blauwe deur.
Ik wil ook zo’n binnenplaats als ik later groot ben!

Na dit museum was het tijd om te lunchen en vervolgens zijn we naar het laatste museum geweest, het Bakkerij museum. Dit was heel erg leuk! Het museum neemt je mee de geschiedenis in van het broodbakken, maar ook van wafels en koekjes en andere lekkernijen! Heel leuk om eens te zien, erg interessant. Ik heb me ingehouden in de winkel, ze hadden zulke lekkere dingen! Na de musea gingen we nog koffie drinken (latte macchiato, jummie!) en arretjescake eten. Toen voelde ik me wel thuis hoor 😉

Toen was het echt tijd om naar huis te gaan en nadat we afscheid hadden genomen van mijn schoonfamilie zijn we – met een hoop file en vertragingen en binnendoor rijden om de file te ontwijken – bij Ikea beland waar we hebben gegeten. Daarna zijn we naar huis gegaan en sloten we de vakantie af met het kijken van The Voice of Holland, haha!

Zo, dat was een heel verhaal met alvast een paar foto’s. Het is nu tijd voor een aantal andere foto’s van onze dag in Hattem! Omdat ik weer eens niet kon kiezen en best veel foto’s heb uitgezocht, vond ik het wel leuk om dit artikel ook weer in twee keer op te splitsen. Binnenkort dus deel 2!

DSCN0435

DSCN0438
Omdat vrijwel iedereen het ‘standaard’-werk (wat prachtig is, hoor!) van Pieck wel kent (en als je het niet kent ga je dan heel hard schamen), dacht ik ‘ik maak eens een foto van een schets!’ Het is een schets van een Vlaamse kermis.

DSCN0437
Eén van de studenten maakte dit soort zwart-wit-werken. Heel tof!

DSCN0440

DSCN0441
Dit is werk van Voerman. Net als de onderstaande foto.

DSCN0445

DSCN0443
Dit schilderij van Voerman vond ik het allermooist.

Net een foto, wauw!

Dit was het eerste deel van de foto’s die ik maakte in Hattem! De foto’s van het Bakkerijmuseum hebben jullie dus nog tegoed! 🙂

2 gedachtes over “Vakantie Emmen | Dag 5: Hattem (1/2).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.