Vakantie Emmen | Dag 5: Hattem (2/2).

Zoals ik al vertelde in het eerste deel met foto’s en een verhaaltje over Hattem, gingen we op de laatste dag van onze vakantie naar Hattem, waar we het Anton Pieck-, het Voerman- en het Bakkerijmuseum bezochten. Vandaag laat ik jullie nog wat foto’s zien van het Bakkerijmuseum. Dit vind ik echt een aanrader trouwens, het is een leuk museum!

DSCN0446 DSCN0447
Eerst nog even twee andere foto’s, dit is een huisje in Hattem waar vroeger een belangrijke bobo die in Nieuw-Guinee (volgens mij) werkte heeft gewoond. Ik vond het een tof huis, daar gaat het om. In het Voerman-museum werd kort aandacht besteed aan het mannetje, overigens. Ik ben alleen zijn naam vergeten, zo interessant vond ik hem. Oh, ik heb wél onthouden dat hij rechten heeft gestudeerd in Harderwijk! Dat kon toen nog, ja.

DSCN0457

DSCN0459
Dit is een deel van een tegelwerkje dat door één hele kamer liep en het verhaal vertelde van het maken van brood tot het verkopen van het brood in de winkel, zoals het vroeger ging.

DSCN0461
Overal hingen en stonden van die gave oude reclameposters en -borden.
Die vind ik zo tof! Het liefst zou ik mijn huis ermee vol hangen, haha!

DSCN0463
Wafelijzer-vormpjes.

DSCN0464
Er was ook één hele kamer met allerlei spulletjes van Droste. 
Ik krijg er honger van, haha!

En toen was onze vakantie en daarmee ook mijn fotoverslagjes en -verhaaltjes voorbij! Jammer is dat. Het was een fijn tripje, het was lekker om er even tussenuit te gaan en het is altijd leuk om de foto’s nog een keer terug te zien vind ik. Ik hoop dat jullie het ook leuk vonden om te zien en te lezen! 🙂

Gelukkig is het als dit online komt tijd voor nog een mini-vakantie: Johan en ik gaan vandaag en morgen naar Valkenburg (Limburg) voor de opening van een expositie met werk van Rien Poortvliet! (en natuurlijk voor Valkenburg zelf en de kerstmarkt)

 

Advertentie

2 gedachtes over “Vakantie Emmen | Dag 5: Hattem (2/2).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.