Dagje naar de Oliemeulen in Tilburg (1).

Gisteren was het Hemelvaartsdag, de ideale dag om er (in de middag) op uit te trekken. Johan en ik besloten naar Tilburg te gaan, naar het dierentuintje ‘de Oliemeulen.’ Het valt eigenlijk helemaal niet op, het is een boerderij midden in een woonwijk, best apart. Binnen in de boerderij (beneden en boven) zijn er vooral veel insecten, spinnen en reptielen en buiten zijn er allerlei dieren, van flamingo’s tot verschillende soorten aapjes tot stekelvarkens tot uilen en nog veel meer. Daarnaast is er een roofvogelshow (op drukkere dagen) en een spinnen- en slangendemonstratie, waarbij je ook een rattenslang om je nek mag vasthouden en een vogelspin op je hand mag houden.

Het is een heel leuk park om een middagje mee te vullen! Vandaag laat ik jullie het eerste deel van de foto’s zien (met dank aan Johan, die de foto’s gemaakt heeft); ik kon niet zo goed kiezen dus heb ik besloten om er twee artikelen van te maken.

IMG_0122b

IMG_0123

Toen wij aankwamen hoefden we niet zo lang meer te wachten tot de spinnen- en slangendemonstratie begon. De zaal zat helemaal vol. Het meisje dat de demonstratie leidde deed het heel erg leuk! Ik lijk heel bang op de foto met de slang, maar ik was vooral bang dat ik ‘m zou laten vallen, haha. Het voelt alsof je een stuk plastic om je nek hebt, helemaal niet eng dus. De vogelspin vond ik eigenlijk ook helemaal niet eng toen ze dichtbij was, het voelt eigenlijk heel zacht. Nu vind ik (vogel)spinnen eigenlijk helemaal niet meer eng!

IMG_0124

IMG_0135
In de Oliemeulen hebben ze ook verschillende soorten katten,
zoals de serval (daarvan zijn er 3)…

IMG_0137 IMG_0144
… en de woestijnlynx (ook 3). Ook zijn er schattige aapjes.

IMG_0147 IMG_0149

IMG_0159 IMG_0181
En verschillende soorten vogels, zoals de kroonkraanvogel (linksboven), een soort buizerd (weet even niet meer welke, rechtsboven) en verschillende soorten uilen. Bij de roofvogelshow zijn nog meer soorten uilen en ook andere vogels.

IMG_0172 IMG_0176
En schattige, heel speelse, aapjes! Ze wilden allebei graag met het stokje spelen. Het vrouwtje had ook een kleintje op haar rug, schattig! (rechts) Onvoorstelbaar hoe wendbaar en lenig ze nog zijn met een kleintje op hun rug!

Binnenkort deel 2 van de foto’s op de blog! Ben jij wel eens in de Oliemeulen geweest? Het is echt een aanrader! 🙂

4 gedachtes over “Dagje naar de Oliemeulen in Tilburg (1).

      1. Om het nog leuker te maken. De Engelse wikipedia zegt: “The bateleur is a medium-sized eagle…”, de Nederlandse zegt “De bateleur is een havikachtige…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.