Het Friese avontuur, dag 7 | Bolsward

Al bijna is er een week voorbij! Vandaag is het alweer tijd voor dag 7 van onze vakantie in Friesland (de eerste vrijdag dat we aankwamen meegerekend natuurlijk). Op deze dag gingen mijn schoonouders en zwagers, zoals ik gisteren volgens mij al zei, naar Joure voor een museum met oude ambachten en dat soort dingen.
Aangezien ik geschiedenis na 1800 meestal niet meer zo interessant vindt – ik doe niet voor niets Middeleeuwen en Renaissance Studies – gingen Johan en ik ergens anders neem, namelijk naar Bolsward. Natuurlijk waren we daar al geweest op dinsdagavond, maar we hadden het stadje zelf nog niet echt bekeken. We gingen eigenlijk voor de Friese bierbrouwerij, namelijk Us Heit, maar de rondleiding was pas om 4 uur ’s middags, dus gingen we ook even in de stad kijken. De foto’s zie je hieronder!

Bolsward, straatbeeld 
IMGP2578    IMGP2596

Links een bijzonder mooi verstopt hofje, rechts een typisch straatbeeld van Bolsward

IMGP2598    IMGP2595 IMGP2599

Het stadhuis 
Onder het stadhuis zaten kunstenaars en er was een expositie van schilderijen, die hebben we even bekeken. In een ruimte ernaast zaten wat oudere creatieve vrouwen die allerlei schattige dingen verkochten. Daar hebben we een souvenirtje gekocht voor onszelf en voor mijn moeder. Aangezien zij dit ook leest ga ik het nog even niet laten zien, want ze heeft het nog niet gehad, haha! (:
Het stadhuis van Bolsward wordt niet meer gebruikt tegenwoordig, maar je kan er nog wel trouwen en je kan het bezichtigen. Dat hebben we dan ook gedaan.

IMGP2462
Even voor de herinnering: zo ziet het er van buiten uit

IMGP2602    IMGP2603

SAM_5112
Dit is de trouwzaal

IMGP2613   SAM_5119
Er was een klein museumpje in het stadhuis met allerlei voorwerpen uit het dagelijks leven van Bolsward en omgeving. Links zie je een vita (een biografie/beschrijving) van het leven van Jezus, rechts een geborduurd dingetje. Daarvan hingen er veel in het museum.

IMGP2616    IMGP2620
Links één van de oudste kaarten van Bolsward, rechts een wapen waarvan we niet meer weten waarvan (:

De katholieke kerk 
SAM_5097    SAM_5094
Door de lichtval zijn veel foto’s mislukt, maar het was een erg mooie kerk met bijzondere bogen en kleuren, zoals je op deze foto’s ziet (en ook op de foto hieronder).

IMGP2586    IMGP2592

Us Heit! 
Rond half 4 kwamen we aan bij de Friese bierbrouwerij, waar we ook al onze auto hadden geparkeerd van tevoren (gratis, we blijven immers zuinige Hollanders toch?). We kregen eerst een biertje ‘van het huis’ (zat gewoon bij de prijs van de rondleiding in, maar het gaat om het idee) en dat was erg lekker! Het was heerlijk weer dus konden we lekker op het terras zitten. Daarna kregen we, samen met nog wat mensen die er waren, een rondleiding door de brouwerij. Je mocht binnen geen foto’s maken, dus daar kan ik niets van laten zien helaas. Het was erg interessant, maar het duurde wel kort. Na ongeveer een half uur stonden we alweer buiten, maar wel met verschillende soorten Us Heit-biertjes. In deze brouwerij stoken ze ook whiskey, maar die was erg duur en hebben we dus maar laten staan. Het was wel een geslaagde dag!

IMGP2575    IMGP2576

SAM_5121    IMGP2622

IMGP2623

Morgen… gaan we een dagje naar Leeuwarden! (:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.