Lichtpuntje 2: Middeleeuwen & Renaissance Studies!

Het is weer tijd voor een lichtpuntje! Zeker op deze donkere dag – hoewel het heel erg wisselde met zon en regen, vreemd weertje! – past het wel om te schrijven over een lichtpuntje.
Mijn lichtpuntje voor vandaag gaat over mijn master, waar ik gisteren mee begonnen ben. Althans, écht begonnen met colleges dan. De introductie vrijdag, en een ontmoeting in juni had ik al gehad natuurlijk. Maar colleges volgen is natuurlijk wel even iets anders!

Gisteren had ik niet verwacht dat ik vandaag zou schrijven dat ik het zo leuk zou vinden, maar het is echt zo, haha! Gisteren moest ik namelijk bij Renaissance in Europees Perspectief – het verplichte vak dat ik volg omdat ik het pad ‘Renaissance’ heb gekozen binnen mijn master – voor vandaag al 65 (!) pagina’s lezen en zo’n 35 (!) vragen beantwoorden. En nee, niet een echt makkelijk boek – wel leuk en interessant en redelijk begrijpelijk Engels, maar véél details en informatie en namen – en niet echt makkelijke vragen die je met 3 woorden kunt beantwoorden. Gisteravond zat ik dan ook even helemaal erdoorheen – ja op de eerste dag van mijn master al, moet je nagaan – en dacht ik dat het nooit wat zou worden.

Maar hé, vandaag was het veel leuker! Zoals iemand op Facebook al zei ‘het wordt vaak beter als je er een nachtje over slaapt’ en dat is écht zo! Ik was vanochtend vol goede moed in de trein weer aan het lezen, en hoewel ik pas op de helft ben met de vragen, ben ik voor college nog gekomen tot bladzijde 55 van de 65, en had ik gisteren al ongeveer 20 vragen af. Valt best mee, toch? De docent vond dat wij – de enige andere studente en ik dus, we zijn maar met z’n tweeën haha! – echter heel goed bezig zijn en dat we ‘zo door moeten gaan’. Yes! Superleuk om te horen natuurlijk, en het was ineens een stuk minder erg om vanmiddag in een drukke trein nog even verder te lezen in het boek. Inmiddels ben ik al aardig opgeschoten en benieuwd naar het volgende college (:

Het andere vak, Gouden Tijden I (ja in blok twee krijg ik, verrassend, Gouden Tijden II. Het gaat over Middeleeuwen en Renaissance, een soort inleiding met wat hoogtepunten en wat verdieping die in de bachelor niet aan de orde is geweest) vind ik ook erg leuk. Daar komen steeds verschillende docenten hoorcollege geven, en één docent geeft dan op donderdagochtend standaard het werkcollege. Dit heb ik nog niet gehad, maar ben ik erg benieuwd naar! Het aantal teksten dat we moeten lezen is vaak best veel, maar tot nu toe is het te doen en ik vind het wel heel erg leuk en interessant. Dat maakt het erg leuk! Verder is het niet erg als je dingen even niet meer weet – hebben veel mensen last van haha, zeker nu het aan het begin van het collegejaar is nog! – en hebben we ook veel lol met elkaar. Iedereen gaat leuk met elkaar om en ik vind eigenlijk iedereen wel aardig. We zijn dan ook maar met ongeveer 20 mensen, dus je kent zo iedereen bij naam en gezicht. Erg leuk ook! De docent van gisteren en vandaag was ook erg leuk, ze komt uit Duitsland en gisteren was het eerste college dat ze in het Nederlands ging geven haha! Ze zei zo ‘ja ik ben wel nerveus hoor, en soms weet ik een woord niet dus dan moeten jullie me wel helpen hoor’. Wel grappig juist, want dat maakt het college erg interactief en heel gezellig!

Je hoort het al: ik ben erg te spreken over mijn master! Dit blok heb ik dan nog verplichte vakken, volgend blok ga ik ook een keuzevak doen (waarschijnlijk over relieken, met veel lezen en een scriptie en m’n eigen tijd indelen hoop ik) en nog een verplicht vak (wat ik al zei, Gouden Tijden II). In het derde blok hoop ik stage te gaan lopen en daar ook mijn eindproject of scriptie van blok 4 aan te verbinden. Ik ben erg benieuwd!

Oh ja. Wat ik vandaag extra heb onthouden is een leuke uitspraak over de Renaissance: ‘Kunstenaars zijn net als bijen. Ze vliegen van mooie bloem naar mooie bloem om overal een mooi element uit te halen en daar uiteindelijk een nieuw product van te maken, uit al die verschillende elementen.’ Eentje om over na te denken, toch?

Sorry voor de hoeveelheid tekst, haha! Maar hé, een blog is toch ook een stukje internet waar ik mijn hersenspinsels kan delen en wat ik beleef, toch? (:
Morgen vind je ‘gewoon’ weer een stukje over Friesland, en ergens deze week hoop ik ook nog lichtpuntje 3 te behandelen! (:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.