TAG | Alles over bloginspiratie.

Dagelijks lees ik blogs. Ik hou van het lezen van blogs. Ze inspireren me vaak weer om aan de slag te gaan met mijn eigen blog en brengen me nogal eens op ideeën. Daarnaast vind ik de blogwereld sowieso bijzonder – iedereen lijkt iedereen te kennen, hoewel er ook wel weer ‘groepjes’ zijn (zo heb je de ‘lifestyle-bloggers’ en de ‘beauty-bloggers’ en de bloggers die beide combineren en de bloggers die beauty lijken te verafschuwen), maar ook hele unieke bloggers.

Ik lees veel blogs iedere dag (of in ieder geval iedere update) maar bezoek ook los allerlei blogs als ik weer eens via een reactie ergens in de krochten van het internet beland. En daar vond ik deze ‘bloginspiratie-tag.’ Het leek me wel eens leuk om wat meer te vertellen over hoe ik blog en waar ik mijn inspiratie vandaan haal. De tag is bedacht door Patricia van BlogQueen – een blog die ik nog niet kende, maar hé, credits!

DSCN0697

1. Volop inspiratie, of loop je vaak tegen het zogenaamde ‘writers- of bloggersblock’ aan? 
Iedereen heeft volgens mij wel eens last van een writersblock. Of het nu om die ene paper voor je studie gaat of om je blog, dat maakt niet uit. Ik heb er ook wel eens last van. Dat kan twee kanten opgaan: of ik doe mijn uiterste best om toch iets te bedenken om over te schrijven (en dat wordt dan of geweldig of vreselijk en dan publiceer ik het niet) of ik denk ‘laat maar’ en schrijf niet. Dat duurt soms een dag en soms wat langer – maar dat hebben jullie vast al wel eens gemerkt. De laatste tijd wisselt het een beetje. Ik heb wel zin om te bloggen maar het lukt niet altijd, ik heb niet altijd leuke ideeën om over te schrijven.

2. Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel jij je dan? 
Natuurlijk vind ik bloggen hartstikke leuk (anders deed ik het niet al zo lang) en hou ik er niet zomaar mee op als het niet lukt om iets (moois) te schrijven, maar het voelt niet altijd even fijn. Als mijn blog een aantal dagen ‘leeg’ blijft – zonder nieuwe update dus – dan vind ik dat niet tof. Ik heb veel respect voor bloggers die iedere dag een tof artikel (of zelfs meerdere!) publiceren. Dan denk ik soms wel ‘waarom kan ik dat niet?’ maar aan de andere kant weet ik ook dat ik zo niet ben. Is niet anders. Accepteren en lekker doorgaan, die inspiratie komt wel weer! En als ik wel artikelen schrijf, bestaan ze vaak eerder uit teveel dan te weinig woorden, haha. Meer dan 900 is geen uitzondering, hoewel ik het ook wel tof vind om in weinig woorden (paar honderd, bijvoorbeeld) iets moois te schrijven.

3. Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een artikel? 
Dat is wisselend. De ene keer word ik constant afgeleid door van alles en doe ik erg lang over het schrijven van een artikel. Soms blijft het zelfs bij een titel van een concept en komt er uiteindelijk niets van terecht. De andere keer schrijf ik een artikel in één keer. Ik weet niet zo goed hoe ik gefocust blijf, het ligt gewoon aan mijn motivatie en aan de hoeveelheid afleiding, denk ik. (Zo staat nu mijn Facebook open en zie ik dat ik een melding heb – even kijken. Zo gaat dat.)

4. Welke brainstormtechniek zorgt gegarandeerd voor bloginspiratie? 
Meestal is Johan wel goed in het bedenken van onderwerpen als ik per se iets wil schrijven (als ik er zin in heb maar niet weet waarover ik wil schrijven) of helpt het om andere blogs te lezen of juist om iets compleet anders te gaan doen. Echt brainstormen over mijn blog doe ik eigenlijk niet, de onderwerpen komen vanzelf wel, juist als je er niet zo mee bezig bent.

5. Helpt muziek je ook als je bloginspiratie zoekt? 
Zeker! Ik heb sowieso eigenlijk altijd muziek aanstaan want dat vind ik fijn, maar ik schrijf ook wel eens over muziek. Soms, als ik niet weet waar ik over wil schrijven, maar ik hoor ineens een mooi nummer, dan schrijf ik daarover. (Momenteel luister ik vooral vrolijke muziek, zoals onderstaand liedje dat ik ineens weer tegenkwam, blijft fijn.)

6. Waar ontstaan de beste ideeën? 
Tijdens het lezen van andere blogs, tijdens een wandeling, tijdens schoonmaken of muziek luisteren en voor me uit staren en als ik in bed lig. Praktisch hè.

7. In welke inspirerende omgeving werk je graag? 
Ik zie mijn blog niet als werk maar als één van mijn favoriete hobby’s, maar dat terzijde. Ik schrijf mijn artikelen vaak gewoon aan de keukentafel of op de bank. Werkt prima. Als het mooi weer is zit ik ook wel eens op het balkon te schrijven in het zonnetje, dat werkt ook lekker. Een speciale omgeving heb ik niet echt nodig volgens mij, tenzij mijn blog ooit professioneler wordt en ik natuurlijk een hartstikke fancy kantoor heb.

8. Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet? 
Nee. Ik lees wel eens reviews van boeken over bloggen en ik vind het boeiend, maar ik vind niet dat ik het per se nodig heb. Sowieso gruw ik van het woord ‘blogbijbel’ trouwens – sowieso van het woord ‘bijbel’ in samenstellingen met dingen die niets met de Bijbel te maken hebben. De Bijbel (met een hoofdletter ja) gebruik ik trouwens wel eens als bloginspiratie! 😉

DSCN0867
Kleuren werkt ook inspirerend – ik kan beter nadenken als ik ontspannen ben.
En dat word ik van kleuren.

9. Welke bloggers inspireren jou? 
Zoveel. Ik vind het lastig om een keuze te maken. Momenteel vooral Annemerel (omdat zij al zolang 2 artikelen per dag publiceert die ook nog ergens over gaan, dat vind ik zó knap!), Dagmar (vanwege haar motivatie, doorzettingsvermogen en positiviteit; ze weet altijd originele artikelen van hoge kwaliteit neer te zetten en dat iedere dag) en Femke (haar blog volg ik nog niet zo lang, maar ik vind haar artikelen altijd zo origineel en grappig). Daarnaast nog veel meer bloggers, maar ik moest een keuze maken.

10. Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen? 
Volgens mij heb ik die niet echt. Ik haal mijn inspiratie overal en nergens vandaan – behalve uit beauty, want dat vind ik soms wel interessant om over te lezen, maar ik zou er zelf nooit over schrijven. Ik schrijf liever over het leven – ha, lekker diepzinnig klinkt dat; kan ook oppervlakkig zijn natuurlijk.

Hoera! Je hebt je door meer dan 1000 woorden heen geworsteld (of viel het wel mee?)! Heb jij ook een blog en zo ja, wat inspireert jou zoal? En welke blogger(s) vind jij inspirerend en waarom?

6 gedachtes over “TAG | Alles over bloginspiratie.

  1. Ik vind jouw blog weer een inspiratie 🙂

    En ja, “iets-bijbel” klinkt best wel raar. Want zulke boeken zijn qua inhoud, vorm, opmaak, idee, etc eigenlijk nooit echt te vergelijken met de Bijbel. Ik heb ook zo’n boek gekregen voor mijn verjaardag, namelijk een “Broodbijbel”. Dat is eigenlijk een dik kookboek vol met allemaal broodrecepten. Ik zou het eerder “Broodboek” hebben genoemd, klinkt veel leuker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.