Vakantie 2018 | Duitsland, dag 3.

Vrijdag 27 juli.
Opnieuw een hele warme dag. We zijn eerst even naar de DM geweest om goedkoop wat tandpasta en dergelijken in te slaan (aanrader als je in Duitsland bent, het is hier veel goedkoper dan in Nederland!) en om de kaarten te posten. Vervolgens hebben we Weltvogelpark Walsrode bezocht. Dit is het grootste vogelpark ter wereld. Er zijn veel bijzondere soorten. Zij zijn van sommige soorten zelfs de enige dierentuin in Europa die ze heeft, of één van de weinige – om wat voorbeelden te noemen: ze hebben de schoenbekooievaar, die is slechts in drie dierentuinen in Europa te zien; en ze hebben toekanettes, dit is een kleine soort toekan. Hier heb ik nog wel wat foto’s van om te laten zien, we mochten deze namelijk ook voeren ❤
De vogelshow was ook heel tof. Ze vlogen met erg bijzondere vogelsoorten zoals de Andescondor (met een spanwijdte tot meer dan 3 meter, hiermee is het één van de grootste roofvogels op aarde), pelikanen, kraanvogels en een secretarisvogel.
Het enige nadeel van het park vonden we dat er aan het einde veel dezelfde vogels zaten die we al eerder hadden gezien. Het is erg groot, dus op een gegeven moment ben je er wel een beetje klaar mee.

Het avondeten van vandaag was weer lekker, dit keer hadden we taart als toetje, yes! In de avond hebben we de tassen gepakt, want morgen gaan we weer naar huis (spoiler: daar komt geen blog over online, want het was echt alleen naar huis rijden en dat ging prima, vrijwel geen oponthoud).

Dan ga ik jullie nu wat foto’s laten zien die ik heb gemaakt! Het is een beetje in willekeurige volgorde, want ik heb foto’s met zowel mijn telefoon als mijn camera gemaakt, plus ik weet ook niet meer echt in welke volgorde de vogels allemaal zaten, haha! De eerste zes foto’s zijn van mijn telefoon, de andere van mijn camera.

   

Kookaburra (één van mijn favoriete vogels) – Rosé-kaketoe

    

Schoenbekooievaar! ❤
Ik heb deze vogel één keer eerder gezien, in de dierentuin van Praag. Nu hoeven we nog maar één dierentuin te bezoeken, ergens in België, en dan zijn we in alle dierentuinen van Europa geweest die deze bijzondere vogel hebben. Het blijft een bijzonder beest om te zien, maar hij is wel heel leuk!

   

Ik heb bij de lunch alleen een foto gemaakt van de Radler van een halve liter, haha!
Eén van de toekanettes die we mochten voeren (ze eten onder andere besjes), ze waren echt zo lief!

   

Er zijn ook aardig wat inheemse soorten te vinden in Walsrode, zoals de scholekster en de ooievaar

   

Naast deze pelikanen heeft dit park ook zwart-witte pelikanen! Ik wist niet eens dat die bestonden.
Er zijn ook enorm veel uilensoorten ❤ YES!

    

Knipoog // Flamingo (ze hebben verschillende soorten)

  

Er is een volière met wat vogeltjes die los rondvliegen, zoals de agapornis // Yes, nog een uil!

   

Zo’n kerkuil had ik nog nooit gezien! Ze lijken wel wat op de kerkuil die we hier hebben, maar deze had een veel diepere kleur, echt heel mooi. // Er zijn ook volop tropische vogels te vinden, zoals dit mooie exemplaar.

   

Schoenbekooievaar // Er waren wat plekken waar je zelf vogels mocht voeren. Hier hadden we een bakje uit de automaat gehaald. Er zaten hier veel watervogels en ook de incastern zat hier.

   

Dat voeren vind ik altijd wel leuk om te doen, zeker bij zulke kleine vogels.

   

Aan indrukwekkende roofvogels ook geen gebrek! Rechts zie je trouwens de Andescondor waar ik eerder al over schreef.

 

‘Even poseren hoor’. // Dolksteekduif. Genoemd naar de nogal aanwezige rode vlek op zijn borst.

   

   

Deze vogels ❤ Ze zijn echt enorm schattig en nieuwsgierig.

   

Ik heb nog nooit zo’n klein en schattig valkje gezien. Echt héél donzig en schattig.

   

Ik heb veel verschillende kraanvogels gezien, maar ik vind de kroonkraanvogel toch wel één van de mooiste. Deze vloog ook mee in de vogelshow trouwens, dan leggen ze het ‘kroontje’ achterin hun nek. Dat ziet er erg grappig uit! // Kookaburra ❤ // Een hele mooie neushoornvogel (of jaarvogel, dat weet ik niet meer zeker)

Dit park is echt enorm leuk als je van vogels houdt. Het is een soort Avifauna maar dan véél groter, en echt alleen met vogels. Ze hebben (nog?) geen andere diersoorten. Hier kun je prima een dag vullen haha. Ik kan het voeren van de incasterns en andere vogels daar heel erg aanraden, dat was erg leuk. Als je een verzorger treft bij de toekanettes, zoals wij, dan heb je geluk en mag je die vogels ook voeren. Dat was ook enorm leuk! De vogelshow is ook een aanrader, die hebben wij één keer bezocht maar er zijn twee verschillende shows per dag. Het restaurant is ook prima, je kan er heerlijk lunchen, er is veel keus. Aanrader dus!

Dit waren dan de artikelen over onze minivakantie naar Duitsland! Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Ik hoop binnenkort te beginnen met het maken van de artikelen over onze andere reis van deze zomervakantie, naar Marokko!

 

 

 

Advertentie

Een gedachte over “Vakantie 2018 | Duitsland, dag 3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.