Vakantie 2018 | Duitsland, dag 1.

Op 11 juli schreef ik een artikel met plannen voor de zomervakantie. Inmiddels is augustus alweer bijna voorbij en daarmee ook mijn zomervakantie. Sinds 9 augustus zijn we alweer thuis van onze tweede vakantie, maar ik heb nog niet eens iets geschreven over onze eerste (kleine) trip naar Duitsland! Vandaag komt daar eindelijk verandering in. Ik heb de laatste tijd niet veel geschreven, ik merk dat ik sinds ik Instagram heb en dat actief gebruik, ik minder behoefte en zin heb om te bloggen. Ik lees nog steeds wel een aantal blogs vrijwel iedere dag en ik vind het ook leuk nu om weer te schrijven, maar zo regelmatig als eerst gaat niet snel meer gebeuren denk ik. Als je regelmatig updates wilt zien van mij dan raad ik je aan om me op Instagram te volgen!


Genoeg daarover, nu gaan we terug naar 25 juli. Op die dag vertrokken we voor een paar dagen naar Duitsland. Aan de hand van mijn reisdagboekje ga ik jullie meer vertellen over wat we hebben gedaan!

We hadden een hotelcheque en hebben daarvan een hotel geboekt in Delmenhorst, een kleine stad in de buurt van Bremen. We zijn op de heenweg eerst naar het stadje Oldenburg gereden. Dit bleek wat minder groot te zijn dan we dachten, dus na een lekkere lunch en een beetje rondlopen zijn we rond drie uur al naar het hotel gereden.
Ik kan een bezoekje aan Oldenburg wel aanraden als je even een paar uurtjes ergens wilt rondkijken. Er is niet veel te doen, maar er zijn wat gezellige winkelstraatjes, er is een mooie kerk en er zijn veel terrasjes.

    

Toen we onderweg waren naar het hotel zijn we nog spontaan naar een kloosterruïne gereden die onderweg aangegeven stond op de borden. De ruïne was helaas gesloten, maar we konden het buiten het hek ook goed zien gelukkig. Er was ook een kerk bij, waar we even gekeken hebben.

   

Hierna zijn we naar het hotel gereden. Het zit vlak langs de grote weg en een beetje buiten het centrum van Delmenhorst. De buitenkant ziet er enorm pauper uit, het kan wel een likje verf gebruiken! Van binnen is het echter erg mooi. Onze kamer was apart van het hoofdgebouw, met een klein tuintje. Erg leuk!

Ik zie dat ik alleen een foto heb gemaakt van de buitenkant van het hotel, haha. Niet echt representatief dus voor onze kamer!
Nadat we onze kamer gezien hadden en ons even hadden opgefrist zijn we nog een poosje naar Delmenhorst zelf geweest. Hier is niet echt veel te beleven, maar er staan wel wat mooie gebouwen en er zijn wat leuke winkeltjes. Er is ook een klein park.

   

We hebben in het hotel gegeten, dat zat bij onze hotelcheque in. Prima eten, niet heel geweldig maar wel lekker. Het was vandaag soep, salade, schnitzel met rösti en als toetje ijs. De gangen kwamen wel snel na elkaar, dat was een beetje vervelend. Na het eten hebben we nog even gewandeld en zijn we even naar de supermarkt geweest. De omgeving is niet heel interessant hier, er is een groot industrieterrein met een woonboulevard en wat huizen. Morgen gaan we naar Bremen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.