Plannen voor de zomervakantie!

Het is tijd om mijn plannen voor de zomervakantie met jullie te delen, want het is bijna zover (op het moment dat dit online komt nog 2,5 dag werken)! 🙂

Vanaf maandag 16 juli heb ik officieel vakantie. Dit duurt tot maar liefst 27 augustus. Fijn man, leraar zijn. Ik moet trouwens wel zeggen dat ik er wel aan toe ben. Willen jullie nog een artikel lezen over hoe dit eerste schooljaar op de RISS me is bevallen trouwens? Laat dan even een reactie achter. Ik heb een aantal plannen voor de vakantie en die wil ik graag met jullie delen.

Een vriendin verhuizen 
Een vriendin van ons gaat verhuizen en we gaan helpen. We gaan dan ook in haar nieuwe huis (waar ze met haar vriend gaat samenwonen) slapen. Dit is letterlijk op de eerste dag (na het weekend dan) van Johans vakantie, haha!

Naar Bremen, Duitsland
Een tijdje geleden zagen we dat we nog een hotelcheque hadden liggen, die we afgelopen jaar bij de supermarkt konden sparen. Hiermee kun je in verschillende, voornamelijk Europese, landen hotels boeken. De overnachtingen (2 of 3) en ontbijt heb je dan al, je moet alleen wel alle diners afnemen in het hotel waar je slaapt. Onze overnachtingen – wij hebben gekozen voor 3 nachten – en ontbijtjes kosten op deze manier slechts €5. We wilden eigenlijk in de buurt van Keulen, daar zijn we in 2016 geweest en we vonden het zo ontzettend leuk daar, maar het enige hotel daar in de buurt dat meedoet met de hotelcheque was echt heel duur. We besloten dus even verder te kijken in Duitsland en nu is het een hotel in de buurt van Bremen geworden! Tips zijn welkom, want we zijn hier nog nooit geweest. We hebben al wel een vogelpark in de buurt gevonden wat ons leuk lijkt en we willen natuurlijk Bremen zelf gaan verkennen.

Met vrienden afspreken 
Voordat Johan vakantie heeft heb ik al een week vrij en na zijn vakantie heb ik ook nog een aantal dagen vakantie, dus dan wil ik proberen om met wat vrienden af te spreken. Er staan inmiddels twee dingen vast, maar verder nog niet. Afspreken schiet er toch vaak bij in als je veel werkt, heb ik gemerkt, haha. Maar nu is daar dus tijd voor! Als ik nog niet met je afgesproken hebt en je leest dit en je wilt iets leuks doen: reageer even, vind ik leuk! 🙂

Naar Marokko!
In januari hebben Johan en ik deze reis al geboekt en ik heb er zoveel zin in! Nu ik naar Rusland ben geweest in de meivakantie heb ik er nog meer zin in, want nu kijk ik voornamelijk uit hiernaar. Johan is jaren geleden al een keer in Marokko geweest en hij is er altijd zo enthousiast over. Nu gaan we eindelijk samen. We gaan 8 dagen met een groepsreis van Kras, langs verschillende Koningssteden. Ik geloof dat we in die 8 dagen in 5 verschillende hotels slapen. Op die manier hopen we veel van het land te gaan zien. Ik ben ontzettend benieuwd, het is voor mij de eerste keer dat ik naar Marokko en überhaupt naar het continent Afrika ga. Echt heel tof.

Meer bloggen 
Dat moet niet zo moeilijk zijn, want dit is letterlijk het eerste artikel dat in juli online komt :’) Als je nog leuke ideeën hebt waar ik over kan schrijven, dan weet je wat je moet doen (niet? Reageren natuurlijk!). Ik heb nog wel wat ideeën, maar andere ideeën zijn natuurlijk altijd welkom. Misschien is het leuk om ook weer eens een challenge te doen om zoveel artikelen per maand te schrijven, hoewel het met op reis gaan wel lastig wordt om dit in te plannen. Ik ga er in ieder geval over nadenken.

Lezen – kleuren – spelletjes doen
Ik hoop véél te gaan lezen en kleuren in deze vakantie, want dat zijn dingen waar ik blij van word en nu nog meer tijd voor heb! Spelletjes doen vind ik ook altijd leuk, daar hoop ik ook wat meer tijd voor vrij te maken in de vakantie.

Terrasjes – uit eten – genieten 
Hopelijk houdt het mooie weer nog lekker even aan, zodat we nog veel op terrasjes kunnen zitten, uit eten kunnen gaan en kunnen genieten van het buitenleven. We hebben natuurlijk geen tuin, maar het park, restaurants en terrasjes zijn natuurlijk ook altijd fijn!

Een beetje werk? 
Aan het eind van de vakantie moet ik nog wel wat voorbereiden voor het komende schooljaar. Dat is dus ook een plan voor de zomervakantie 😉 Ik heb al wel wat voorbereiding gedaan in deze laatste weken en ook deze laatste werkdagen waarop er geen leerlingen meer in de school zijn heb ik vast nog wel wat tijd om wat dingen voor te bereiden, dus dat gaat alvast wel schelen. Daarnaast ga ik in september natuurlijk weer studeren en ik heb inmiddels de boeken binnen, dus ik kan ook alvast wat lezen – er moet véél (jeugd)literatuur gelezen worden. Daar komt dat bibliotheekabonnement goed bij van pas!

Een cursus Spaans!
Over dat bibliotheekabonnement gesproken: sinds een aantal maanden ben ik weer lid van de bibliotheek. De bieb hier is verhuisd naar vlakbij mijn huis én de openingstijden zijn véél ruimer dan eerst – lees: van 2 halve dagen per week naar 6 volle dagen per week, inclusief een aantal avonden! – dus ik vond het een goede reden om weer een abonnement te nemen. Ik ontdekte zojuist via de online nieuwsbrief dat je per kalenderjaar twee gratis cursussen, inclusief eindtoets en bij positief resultaat een officieel certificaat, kunt doen! Ik heb me dus net aangemeld voor een basiscursus Spaans. Ik wil al heel lang proberen om in ieder geval de basis van Spaans te leren en dit is een mooie kans! Ik weet nog niet wat ik als tweede cursus ga doen, er zijn ook dingen over ICT, communicatie, gezond leven en nog meer talen, dus dat zie ik nog wel. Vinden jullie het leuk als ik na afloop van de Spaans cursus, of terwijl ik bezig ben, er een artikel over schrijf? Laat het even weten!

Dat was het wel zo’n beetje. Laat de vakantie maar komen, ik ben er klaar voor…! Heb jij ook vakantie? Heb je al leuke plannen? 🙂

 

Advertentie

5 gedachtes over “Plannen voor de zomervakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.