Kleurplaten | 3 – 2018.

Het is alweer juni en ik zie dat ik pas twee keer eerder dit jaar mijn kleurplaten met jullie heb gedeeld! Ik had na vorig jaar wel verwacht dat ik nog steeds regelmatig een artikel in die categorie zou plaatsen, maar ik merk dat ik de laatste tijd toch weer meer aan het lezen ben in plaats van aan het kleuren. Ik ga proberen om weer meer te kleuren, want ik vind het nog steeds wel heel erg leuk! Vandaag deel ik weer 6 van mijn creaties met jullie. Onder andere een patroon, een aantal mandala’s en een aantal platen met uilen erop.

Ik deed pasgeleden mee aan de lente-editie van de Instaswap en daarin zat onder andere dit leuke mandala-kleurboek, met uiteraard mandala’s maar ook met andere platen die een beetje op mandala’s lijken. Ik kleurde onder andere deze twee platen. Op de kleurplaat rechts heb ik de zwarte achtergrond zelf gemaakt. Johan dacht dat het gedrukt was, haha!
Ik heb zoals altijd een paar kleuren uitgekozen en daarmee terugkerende patronen gemaakt, vooral op de linkerfoto kun je dat goed zien. Anders vind ik de kleurplaat al snel te druk worden. De foto onderaan is de eerste kleurplaat die ik maakte in dit nieuwe boek. Altijd als ik een nieuw kleurboek heb moet ik daar gelijk iets uit kleuren, haha.

 

In het kleurboek van Hema met geometrische patronen kleurde ik deze plaat. Lekker simpel en lekker grote vlakken. Ik nam een aantal kleuren en maakte de patronen allemaal op dezelfde manier. Zo kun je snel orde aanbrengen in zulke platen. Door de achtergrond met donkere kleuren te doen ‘springt’ de rest er meer uit.

De laatste twee platen die ik aan jullie wil laten zien komen uit mijn kleurboek A Million Owls. Ik kleurde één plaat weer redelijk natuurgetrouw (qua kleur van de uilen) en één werd een fantasieplaat. Allebei wel leuk vind ik. Ik kleurde de kleurplaat links trouwens in de trein van Moskou naar Sint Petersburg, haha. Best wel netjes geworden uiteindelijk! Het koste me ook best veel tijd, want de trein schommelde soms nogal en dan moest ik even wachten om te voorkomen dat mijn kleurplaat een zootje werd.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien! Ik vind het zelf nog steeds leuk om deze overzichten te maken, dan heb ik ook meer het gevoel dat ik echt wat doe met mijn kleurplaten 🙂

Advertentie

Een gedachte over “Kleurplaten | 3 – 2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.