Twee dagen in Brugge.

Het heeft een hele tijd geduurd, maar vandaag ga ik jullie dan toch eindelijk een selectie van de foto’s laten zien die ik heb gemaakt in Brugge! We waren hier in de voorjaarsvakantie, eind februari dus alweer. Ik wilde in ieder geval dit artikel schrijven voordat ik naar Rusland vertrek. Aangezien dat aanstaande donderdag al is (!), moest ik nog bijna opschieten ook, haha! Anders ben ik bang dat het er nooit meer van komt.

In de voorjaarsvakantie zijn we dus twee dagen naar Brugge geweest. Ik weet eigenlijk niet waarom we er nooit eerder zijn geweest, want wat een ontzettend mooi stadje is Brugge! Het was heel erg koud die dagen, maar gelukkig scheen de zon en dus was het goed te doen. Ik vond twee dagen ruim genoeg, dan heb je echt bijna alles wel goed gezien. We hebben vooral veel door de stad geslenterd, want overal is wel iets moois te zien. We hebben ook een museum bezocht omdat ze daar wat oude schilderkunst hadden, dat leek ons ook wel leuk. Daarnaast hebben we wat kerken bekeken. Verder hebben we vooral rondgelopen en overal rondgekeken.

   
Ik zag dat de foto van de hotelkamer erg lelijk was, dus als je meer wilt weten over het hotel waar wij verbleven en hoe het eruitziet van binnen, dan moet je even zoeken via Google ofzo. Het is ‘Hotel De Medici’. Het is net buiten het centrum, maar de markt was maar 10 minuutjes lopen. Toch was het erg rustig in de straat waar ons hotel zit, dat was wel heel fijn. We hebben via Vakantieveilingen geboekt; ik zag dat dit hotel er nog steeds op staat nu, aanrader voor als je naar Brugge wilt dus.
De andere drie foto’s zijn rondom het hotel gemaakt en in de richting van de markt (de laatste).

 

 

Linksboven: Hans Memling-plein. Linksonder: Jan van Eyck-plein.

 

 

Stadsschouwburg – Belfort op de Markt – Marktplein

 

Marktplein – winkelstraat

 

Sint-Salvatorskathedraal

 

 

Zo mooi allemaal ❤

 

 

Dit vond ik één van de mooiste stukjes van Brugge. Het koude, maar heel zonnige weer helpt ook wel mee voor de sfeer op de foto’s, maar het was écht oprecht heel erg mooi.

 

 

Nog wat mooie gebouwen – een stukje buiten het centrum is een oud klooster, waar nog broeders en zusters wonen ook volgens mij. Hier is ook een vijver met veel vogels, dat zie je op de foto linksonder. Rechts nog een kerk een stukje terug naar het centrum, die we bezocht hebben.

 

We liepen door een parkje weer richting het centrum. Naast het park was een heel oud houten huis.

 

 

Nog een kerk — Brugge in de avond.
Ik heb wel foto’s gemaakt van ons eten, wat overigens heel lekker was, maar die waren niet zo mooi geworden, dus die heb ik maar weggelaten. Na het avondeten was het inmiddels donker geworden en hebben we nog even over het marktplein en een stukje richting het stadhuis (laatste foto) gewandeld; zodat we de mooi verlichte gebouwen konden zien.

 

 

De volgende ochtend zijn we naar het Groeningemuseum geweest. Ze waren aan het verbouwen, maar we hadden mazzel: wat wij wilden zien – de oude Hollandse meesters – was te bezichtigen en wat ons niet interesseerde – de moderne kunst – was op dat moment niet te zien. We kregen ook nog korting, dus dat was mooi meegenomen. We kwamen eigenlijk speciaal voor een schilderij van Jeroen Bosch, dat je rechtsboven ziet.
De foto rechtsonder is gemaakt op de oude Vismarkt van Brugge.

 

Nog een ontzettend mooi punt. Hier waren ook héél veel toeristen, haha.

 

We hebben nog een stukje richting de stadspoort (die we wilden bezichtigen, maar je kon er niet pinnen en wij hadden geen contant geld op zak, haha) en net daarbuiten gelopen. Daar zagen we nog deze toren. Terug in de stad, richting het hotel om onze bagage op te halen, zag ik nog deze mooie oude gebouwen.

Ik vind Brugge echt een enorme aanrader als je er even tussenuit wilt. Ik wil zeker nog eens terug, wat een ontzettend mooie stad! Gent staat ook nog op ons lijstje om dit jaar te gaan bezoeken, want dat moet ook heel mooi zijn.

Ben jij wel eens in Brugge geweest?

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.