Ik heb weer wat muziek ontdekt.

De laatste weken heb ik weer wat – voor mij – nieuwe muziek ontdekt. Vandaag wil ik mijn vondsten met je delen. Misschien zit er ook iets leuks bij voor jou! Ik weet niet meer goed waar ik alle muziek ben tegengekomen, maar iedereen die me op welke manier dan ook geïnspireerd heeft: bij deze bedankt!

Bishop Briggs 
Ik weet wél waar ik dit voor het eerst hoorde, dat was afgelopen week op XITE. Meestal vind ik de muziek daar niet zo leuk, maar nu was er een uurtje rock dus dat was wel fijn. Bishop Briggs is de artiestennaam van Sarah Grace McLaughlin, geboren in Groot-Brittannië in 1992 en nu woonachtig in Los Angeles. Haar ouders komen uit het plaatsje Bishopbriggs in Schotland, daar is haar professionele naam aan ontleend. Ze maakt indie pop en alternatieve rock. Het is echt iets waar je van moet houden, ze heeft een aparte stijl en stem. Ik houd ervan. Haar muziek staat op Spotify; ze is sinds 2015 pas bezig met muziek en binnenkort verschijnt haar debuutalbum.

Dustin O’Halloran 
Gisterochtend – zaterdag, nu ik dit artikel aan het schrijven ben – zag ik op Instagram ergens een post voorbijkomen waarin ik muziek hoorde van Dustin O’Halloran. Voor zover ik het tot nu toe heb kunnen ontdekken is het alleen instrumentale muziek. Het is heel rustige muziek. Ik vind het heel mooi en rustgevend. Aanrader! Ook de muziek van Dustin is op Spotify te vinden. Hij is een Amerikaanse pianist en componist lees ik net, dus ik neem aan dat alle muziek instrumentaal is, haha. Veel piano dus en het is een beetje klassiek, maar wel licht.

Lights & Motion 
Om in de categorie ‘instrumentaal en rustgevend’ te blijven: Lights & Motion. Dit zag ik recentelijk voorbijkomen in, als ik het me goed herinner, een artikel van Annemerel (dus bedankt voor de tip)! Ook te vinden op Spotify. Dit is een Zweeds muzikaal project, opgezet door Christoffer Franzen. Hij leed aan slapeloosheid en ging daarom ’s nachts muziek maken. Hij maakt ‘dream pop’, alternatieve rock en nog meer van dat soort muziekgenres die ik moeilijk te duiden vind. Je moet er maar gewoon een keer naar luisteren, dan snap je wel wat ik bedoel.

Losse liedjes 
Los hiervan luister ik natuurlijk ook nog allerlei andere muziek, ik heb een vrij brede smaak. Hoewel ik de laatste periode wel veel naar rustige muziek luister; als ik aan het werk ben vind ik bijvoorbeeld Einaudi erg fijn, of London Grammar. Qua uptempo muziek luister ik veel naar Stay – Zedd ft. Alessia Cara; 2U – David Guetta & Justin Bieber (vind ik allebei vreselijk normaal gesproken, maar wat een lekker nummer!); Wolves – Selena Gomez; Without You – Avicii (nog zo’n artiest waar ik niet van houd, maar wat een fijn nummer is dit ook!); Issues – Julia Michels; I miss you – Clean Bandit ft. Julia Michaels en Blijf bij mij – Ronnie Flex en Maan. Die laatste blijft enorm in mijn hoofd zitten, haha.

Tot slot ontdekte ik van de week een nummer van LAKSHMI – ik heb haar afgelopen seizoen voor het eerst op tv gezien bij De Slimste Mens, toen heb ik sporadisch wel eens wat muziek van haar geluisterd. Ze coverde één van mijn favoriete nummers ooit, Zeg me dat het niet zo is van Frank Boeijen. En ik vind het prachtig. Ik vind haar stem heel licht en fijn om naar te luisteren. Ik kende eigenlijk alleen Engelse liedjes van haar (I’ll be on my way is leuk bijvoorbeeld), maar dit vind ik ook heel mooi.

Ik hoop dat er iets leuks voor je tussen zit!
Wat voor muziek vind jij leuk om te luisteren en waarom?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.