Mijn plannen voor de voorjaarsvakantie.

Volgende week heb ik alweer voorjaarsvakantie en begint ook de maand maart. Dan is het nog maar een maandje totdat ik jarig ben en 26 wordt. Zo ver is het nog niet, maar het jaar gaat tot nu toe toch al wel weer snel! Ik ga je vandaag maar eens vertellen wat onze plannen zijn voor de voorjaarsvakantie. Johan is deze week ook vrij (net als vorig jaar), dus dat is extra gezellig.

1. Twee dagen naar Brugge

Het allerleukste plan van onze voorjaarsvakantie is dat we naar Brugge gaan! We zijn hier allebei nog nooit geweest en het stond al lang op het lijstje met plaatsen waar we nog eens naartoe wilden. We hebben een hotel gereserveerd via Vakantieveilingen, midden in het centrum. Ik ben héél benieuwd! Ik ga deze week nog wel een beetje kijken wat we willen gaan zien; we hebben één overnachting dus we willen er twee volle dagen van maken om rustig in de stad te kunnen kijken. Als je nog tips hebt wat we écht moeten zien, laat het dan weten!

2. Naar Artis 
Een ander leuk plan dat we hebben voor de voorjaarsvakantie is om naar Artis te gaan. We hebben dit aan mijn moeder gegeven voor haar verjaardag (9 december), nu het weer een beetje beter weer wordt en we wat meer tijd hebben, hebben we besloten om te gaan. Hier heb ik ook zin in, ik ben al een hele tijd niet meer in Artis geweest!

3. Lezen en kleuren 
Ik hoop in de vakantie het boek dat ik nu aan het lezen ben – Augustus van John Williams, over keizer Augustus – uit te lezen en in een nieuw boek te beginnen (ik weet nog niet welke). Daarnaast wil ik ook weer meer gaan kleuren, dat is er de afgelopen tijd best wel bij ingeschoten.

4. Naar een museum? 
Misschien gaan we aan het einde van de week ook nog een museum bezoeken. In het Mauritshuis is momenteel een tentoonstelling over Jan Steen, met onder andere een aantal  schilderijen dat we nog nooit gezien hebben. Daarna, want het Mauritshuis is niet zo groot, willen we nog een bezoekje brengen aan het Escher museum, dat zich op loopafstand van het Mauritshuis bevindt. Hier ben ik nog nooit geweest. Mijn Rotterdampas, die ik pasgeleden van de gemeente heb ontvangen (iedereen die in Rotterdam in het onderwijs werkt, krijgt er één, superleuk!), gaat op 1 maart in. Ik mag dan het Eschermuseum gratis bezoeken, dus als we aan het einde van de week gaan is het gratis voor mij.

5. Een Instagram-meeting in Utrecht 
Johan heeft, inmiddels alweer een hele tijd, een Instagram-account met een Lego-figuurtje, Oleg, en een aantal pluchen beestjes. Dit is hartstikke populair op Instagram, je wilt niet weten hoeveel accounts er zijn die iets vergelijkbaars doen! In Duitsland worden er soms meetings gehouden waar de knuffels en hun eigenaren elkaar ontmoeten. Johan heeft zoiets georganiseerd in Utrecht, dat is op de zaterdag in de voorjaarsvakantie. Ik ben benieuwd, ik vind het best wel spannend eigenlijk. We kennen niemand in het echt.

6. Doen waar ik zin in heb, maar ook een beetje werken 
Ik hoop vooral te gaan doen waar ik zin in heb, maar ik denk dat ik ook een beetje moet werken. De week erna heb ik mondeling examens en de week daarna ook, dus dat moet voorbereid worden. Daarnaast moet ik natuurlijk ook wel wat lessen voorbereiden. Ik hoop dat er verder geen werk blijft liggen, zodat ik lekker vakantie kan vieren en ook een beetje uit kan rusten. Gelukkig hoef ik daarna helemaal niet lang te werken weer, want na een kleine maand is het Pasen en een aantal weken daarna is het alweer meivakantie (en dan ga ik naar Rusland!).

Heb jij ook vakantie? Wat zijn je plannen? 

2 gedachtes over “Mijn plannen voor de voorjaarsvakantie.

  1. Wat een ontzettend leuke plannen!
    Nu ben ik wel benieuwd naar het instagram-account 🙂
    En gaaf zeg, dat je in mei naar Rusland gaat!
    Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.