TAG | Car confessions.

Al tijden heb ik geen tags meer ingevuld en ze gaan ook niet meer zo veelvuldig rond in blogland. De laatste tijd heb ik echter wel weer een tag gezien, op twee verschillende blogs, de Car Confessions Tag. Over, je raadt het al, auto’s. Het leek me leuk om deze in te vullen. Ik zag ‘m op de blog van Annemerel en op die van Saskia.

Heb je een auto? 
Johan en ik hebben samen een auto, een blauwe Fiat Panda uit 2004. Ik kon geen foto vinden behalve eentje van mijn Instagram, dus die heb ik maar even geplaatst hieronder.

Waarom heb je een auto? 
Omdat dat handig is. Haha. Dat is wel de belangrijkste reden. Daarnaast vind ik autorijden heel leuk én is het fijn dat je de vrijheid hebt om overal heen te gaan. Momenteel gebruikt Johan doordeweeks de auto naar zijn werk en in het weekend en tussendoor gebruiken we ‘m om overal en nergens heen te rijden. We gaan er ook graag mee op vakantie, zo zijn we er al mee in Praag, Keulen, België en Polen geweest! Ik probeer in het weekend wel veel te rijden, omdat ik het leuk vind en om het een ‘beetje bij te houden’, voor zover dat nodig is, haha.

Wat was je eerste auto? 
Een Peugeot 106 uit 1996. Misschien kun je je nog herinneren hoe die eruit zag, als je mijn blog al langer volgt. Je ziet ‘m hieronder op de foto. Het was een rood, klein autootje dat ik kocht voor slechts €600, haha. Ik kocht ‘m om makkelijk mee naar Johan te rijden, toen ik nog thuis woonde. Ik kocht deze auto ergens in 2011 denk ik en ik heb er een aantal jaren met veel plezier in gereden.

Wat voor kleur heeft je auto? 
Je kon het hierboven al zien: onze huidige auto is lichtblauw. Ik vind het een erg mooie kleur. Ik zou bijvoorbeeld nóóit een witte auto kopen, dat vind ik helemaal niet mooi. Blauw is daarentegen altijd goed!

Heb je al eens een botsing gehad? Wat gebeurde er en hoe liep het af? 
Echt ernstige ongelukken heb ik gelukkig nog nooit gehad. Ik ben één keer heel zachtjes tegen een stilstaande auto aangebotst bij het wegrijden vanuit een (vond ik) lastige parkeerplaats en wel eens tegen een paaltje, heel zachtjes ook. Het liep eigenlijk prima af, behalve dat ik mezelf heel stom vond haha!

Heeft je auto een bijnaam? 
Nee. Ik begrijp mensen wel die het wel doen trouwens, dus misschien gaat het hier ook nog wel eens gebeuren; maar meestal noem ik ‘m gewoon ‘de Panda’. Mijn Peugeot sprak ik altijd aan met ‘mijn autootje’ of iets dergelijks.

Heb je al eens een lekker band gehad? Hoe heb je het opgelost? 
We hebben met de Panda al twee keer een lekke band gehad, en in relatief korte tijd! Best wel gek. De ene keer was Johan vlakbij zijn werk, toen belde hij mij en ben ik met mijn schoonvader naar ‘m toegegaan omdat hij lang moest wachten. De auto is toen opgehaald door de pechdienst en naar de garage gebracht waar er een nieuwe band opgezet is. De band was toen te erg kapot om ‘m ter plekke te repareren. De andere keer zat ik achter het stuur en dat was best even schrikken; gelukkig konden we daar in de berm wel even parkeren en toen is de pechdienst ook gekomen.

In wat voor auto rijd je over 10 jaar? 
Ik hoop in een hele mooie, grote auto, haha! Nee grapje. Ik weet het niet. Misschien wel een gezinsauto. Of in een gewone, simpele auto die gewoon prima rijdt, zoals de Panda.

In welke auto reed je als je 20 jaar geleden leefde? 
Ehm… Ik hoop in een Mini Cooper! Mijn moeder heeft er een tijdje één gehad en dat vond ik superleuk! Of een oude Fiat 500, die vind ik ook erg leuk om te zien.

Welke van de drie kun je wel missen: automaat, airconditioning of 5 deuren? 
Airco en automaat hebben we allebei niet, maar als ik dan moet kiezen zou ik de automaat wel kunnen missen. Ik heb wel eens in een automaat gereden (die van mijn vader) en ik vind het wel handig voor bijvoorbeeld in de file, maar ik vind het ook wel erg saai autorijden haha!

Automaat of versnelling? 
Als ik ooit ergens ga werken waarvoor ik iedere dag in de file sta dan wil ik wel een automaat, haha. Ik heb altijd versnelling gereden en dat vind ik prima.

Heb je wel eens gelift? 
Nee, ik denk ook niet dat ik dat ooit ga doen als het niet per se nodig is. Ik vind dat doodeng.

Wat kun je het minst goed: achteruit inparkeren, hellingproef of keren op de weg? 
Ik vind achteruit inparkeren wel lastig, maar ik kan het volgens mij beter dan ik denk; ik doe het gewoon niet zo vaak omdat vooruit inparkeren makkelijker is. Hellingproef lukt eigenlijk altijd wel. Keren op de weg vind ik ook niet heel moeilijk. Ik denk dat ik achteruit inparkeren dan toch het lastigste vind van deze drie.

Hoe lang heb je je rijbewijs al? 
Al bijna 7 jaar! Ik heb op 24 februari 2011 bij de tweede keer examen doen mijn rijbewijs gehaald en ik ben er nog iedere keer als ik in de auto stap blij mee.

Wat is je droomauto? 
Erg hoog op het lijstje staan de Alfa Romeo Giulia en Giulietta, ook al heb ik me laten vertellen dat Alfa”s niet zo best zijn en heel duur in onderhoud, haha. Ik vind dat gewoon zulke enorm mooie auto’s! Een Mercedes E-klasse is trouwens ook prima, hahaha. Ik heb een dure smaak, ik weet het. Een Tesla vind ik ook leuk (:

Zing je wel eens in de auto? 
Vrijwel altijd, tenzij ik met mensen in de auto zit die dat niet zo kunnen waarderen – wat niet zo vaak voorkomt.

Waar luister je naar in de auto? 
Muziek. Haha. Flauw. Meestal radio 10 of Sky Radio, of anders naar een cd.

Zou je de weg nog kunnen vinden met een ouderwetse wegenkaart? 
Ik heb het nog niet zo vaak gedaan, maar ik denk dat dat wel moet lukken. Hoewel ik me afvraag hoe mensen dat doen als ze zelf ook achter het stuur zitten… Hoe combineer je dat met elkaar?

In wat voor auto rijd jij? Of houd je helemaal niet van autorijden en heb je geen rijbewijs?

 

 

Advertentie

3 gedachtes over “TAG | Car confessions.

  1. Ik vind jullie auto ook een mooie kleur! Zie je niet zo vaak. Mijn moeder heeft een auto gehad die groen/geel was, dat vond ik ook heel mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.