Dit was mijn januari!

O o Den Haag, drie artikelen in januari gepubliceerd. Eén van mijn goede voornemens voor 2018 was ‘meer schrijven.’ Ik heb veel geschreven afgelopen maand, maar nauwelijks op mijn blog. Zo wil ik jullie nog vertellen over de middag die ik in Miniworld Rotterdam besteedde – ik maakte er zelfs redelijk veel foto’s speciaal voor mijn blog – over ons bezoekje aan het strand van Scheveningen op de zonnigste zondag van januari (en bijna de enige zonnige dag) en over mijn januari-dipje. Ik schreef over niets van dit alles, dus dat houden jullie nog tegoed – echt! Vandaag eerst maar eens een overzichtje van januari – met foto’s van Instagram.

1 januari 
‘Ga je nu iedere dag bespreken in dit overzichtsartikel?’ 
Nee hoor, wees gerust. Maar 1 januari mag er wel in vind ik, want het begin was wel leuk, haha. De eerste dag van januari stelt nooit zoveel voor, maar midden in de nacht toen het nieuwe jaar begon waren Johan en ik bij de Erasmusbrug om naar het vuurwerk te kijken en dat was weer hartstikke tof!

Lunchen met vrienden 
Op 2 januari ging ik lunchen met een paar vrienden van de lerarenopleiding, bij Lebkov in Rotterdam (naast het centraal station). Dat was heel gezellig!

Uit eten bij De Pastaclub
Sinds een tijdje zit er in Oud-Beijerland een nieuwe pastazaak, De Pastaclub, en daar wilden we graag gaan eten. Het was heel geslaagd, zeker voor herhaling vatbaar. Het restaurant ziet er mooi uit, het is gezellig, het eten is heel lekker en het is niet duur!

Scheveningen 
De laatste dag van mijn kerstvakantie (dat lijkt echt al zó lang geleden!) gingen we naar het strand van Scheveningen omdat het koud maar heel erg zonnig was. Dat was heel fijn (en het was er heel druk)!

Miniworld Rotterdam 
Hier ga ik dus nog meer van laten zien en over schrijven, maar op de eerste woensdag dat ik weer moest werken – 10 januari – was Johan vrij en dus gingen we ’s middags naar Miniworld Rotterdam. Dit is een soort Madurodam maar dan van Rotterdam en omgeving. Daarnaast is het binnen in een grote zaal. Ik vond het leuker dan ik had verwacht, het is vooral erg leuk als je vrijwel alle plekken herkend! De lampen gaan om de zoveel tijd langzaam uit en na een poosje weer langzaam aan, om het effect van dag en nacht te creëren. Dat vond ik wel erg tof gedaan, “’s nachts” zijn er allerlei lampjes aan en dat geeft een heel leuk effect. Aanrader! Het zit trouwens direct achter Rotterdam Centraal, dus dat is ook erg handig.

Lezen, lezen, lezen! 
In januari las ik voor mijn doen véél boeken! Ik las het tweede, derde én vierde boek in het vierluik van Carlos Ruiz Zafon over ‘Het kerkhof der vergeten boeken’, over – jawel – boeken en allerlei mysteries in het Barcelona van net voor en (kort) na de Tweede Wereldoorlog. De boeken zijn niet heel gemakkelijk en komen wat langzaam op gang, maar na een paar hoofdstukken worstelen ken je de (vele) karakters en leer je de schrijfstijl kennen. Ik ben erg van de boeken gaan houden, ik denk dat ik ze zéker nog eens ga lezen. Ik werd er enorm blij van in ieder geval. Eind januari gingen we ook weer naar het Boekenfestijn in Ahoy en daar kochten we ook weer wat nieuwe boeken. Ik ben in de eerste (Zonsopgang, een roman van Victoria Hislop, waar ik al eerder een goed boek van las) al begonnen inmiddels.
Misschien ga ik nog een artikeltje schrijven over de boeken die ik afgelopen maand las. Vinden jullie dat leuk? Hieronder nog even een paar fotootjes van de nieuwe boeken die we hebben gekocht.

Kleuren 
Op het Boekenfestijn kocht ik weer eens een nieuw kleurboek (want ik had er nog niet genoeg, haha) en daar kleurde ik alvast twee platen in. Ik heb ook nog een mandala gekleurd. Deze kleurplaten zien jullie binnenkort wel langskomen, ik ga dit jaar namelijk weer steeds de kleurplaten die ik gekleurd heb laten zien hier!

Winkelen, koffie drinken, brownies bakken, nog eens lunchen, nog eens uit eten, wandelen…
 Naast werken – want dat deed ik ook in januari, zo zijn de eerste (soort van oefen-)examens geweest en zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor de mondeling examens (voor mij ook spannend, want dit ga ik voor het eerst doen) – en een beetje somber zijn (ik denk dat de voornaamste reden het sombere weer was en de maand januari die altijd een beetje stom aanvoelt) deed ik nog wat leuke dingen. We gingen bijvoorbeeld een paar keer even winkeltjes kijken op Zuidplein, en gelijk natuurlijk koffie drinken en een taartje eten; ik bakte de brownies uit mijn kerstpakket (die waren erg lekker!), we maakten een hartige (groente)cake uit de adventskalender van Johan (ook wel een aanrader voor af en toe, te koop bij Hema!), gingen we uit eten met mijn ouders, broer en schoonzus nog voor mijn ouders trouwdag op 21 december (dat was enorm lekker en heel gezellig), we gingen wandelen in het Zuiderpark in Rotterdam en bezochten daar de (vet leuke) kinderboerderij én ik ging op de allerlaatste dag van de maand lunchen met een goede vriendin die ik al meer dan anderhalf jaar (!!!) niet meer had gezien. Dat was ook erg fijn!
Ik heb er maar voor gekozen om één van de vele foto’s die ik van bovenstaande dingen heb gemaakt te plaatsen. Als je de rest ook nog wilt zien kun je me op Instagram vinden – en volg me dan gelijk, vind ik leuk! 🙂

Dat was mijn januari! Ik ben benieuwd of ik in februari daadwerkelijk meer ga schrijven – ik ga het maar niet meer beloven, haha. Maar ik ga het wel proberen, want ik heb nog veel ideeën! Hoe gaat het met jullie?

 

2 gedachtes over “Dit was mijn januari!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.