Ik kreeg een Liebster Award van Saskia!

Met het goede voornemen om meer te gaan schrijven lukt het nog niet erg, het is alweer een week geleden dat het laatste artikel online kwam. Vandaag ben ik er echter weer met een, ik hoop, leuk artikel. Ik was nietsvermoedend een paar dagen geleden op Saskia’s blog aan het lezen toen ik ineens zag dat ze me genomineerd heeft voor een Liebster Award! Die heb ik een héle tijd geleden toen mijn blog net bestond ook wel eens gehad, maar nu dus weer en ik besloot om de vragen weer te beantwoorden. Er zitten ook nog wat andere regels aan verbonden zoals de award doorgeven aan andere bloggers, maar ik ga gewoon zeggen: voel je vrij om de vragen die ik heb bedacht in te vullen als je dat leuk vindt!

Voor wie het niet kent: de Liebster Award is een fictieve, digitale award voor bloggers die nog niet zo lang bloggen of voor wat kleinere blogs met niet zoveel volgers. Zo af en toe gaat ‘ie weer rond en nu is het dus weer bij mij beland! Ik ga nu de vijf vragen beantwoorden die aan mij gesteld zijn.

1. Van welk liedje wordt jij gelijk vrolijk?
Stiekem wel van meer dan één liedje, maar héél hoog op het lijstje staan de volgende twee (waarvan ik hoop dat jij er nu ook gelijk vrolijk van wordt!):

2. Is er iets dat je graag zou willen doen maar niet zo goed durft? Denk je dat je dit toch ooit nog gaat doen? 
Wat ik erg spannend vind zijn dingen als ziplinen, skydiven (buiten, indoor heb ik het wel eens gedaan en dat was heel gaaf), parachutespringen… Vanwege de hoogte. Maar het lijkt me aan de andere kant ook wel weer heel erg gaaf. Johan houdt wel van dat soort dingen en daarom hoop ik dat ik het ooit nog wél ga durven!

3. Wat is je mooiste moment van 2017 en wat denk je dat het mooiste moment uit 2018 gaat zijn? 
Ik kies lekker twee mooie momenten uit 2017. Ik kreeg mijn eerste fulltime baan voor een heel schooljaar, als docent Nederlands als tweede taal aan de internationale school van Rotterdam. Dat vind ik wel een héél mooi moment uit het afgelopen jaar, ik hoop dat ik hier nog lang mag blijven werken. Daarnaast was onze reis naar Polen een heel mooie reis, uit die reis kies ik als favoriete moment het moment dat we voor het eerst het oude centrum van Gdansk binnenliepen en letterlijk met open mond stonden te kijken omdat het zó ongelooflijk mooi was.

 

Wat het mooiste moment van 2018 gaat worden weet ik nog niet. Ik hoop dat ik mag blijven op mijn werk, ik hoop weer te gaan studeren en ik hoop dat mijn twee geplande reizen heel mooi gaan worden – naar Sint Petersburg en Moskou met mijn moeder, in de meivakantie, en naar Marokko samen met Johan, in de zomervakantie.

4. Op welk van je ouders lijk je het meeste en waarom? 
Ik lijk wel op allebei mijn ouders eigenlijk. Naarmate ik ouder word vind ik zelf dat ik qua uiterlijk steeds meer op mijn moeder ga lijken – in mijn gezicht tenminste. Ik zie dat vooral op foto’s soms sterk terug. Qua karakter heb ik wel dingen van allebei, maar ik denk dat ik toch meer op mijn vader lijk. Dat merk ik vooral in mijn eigenwijsheid en dat ik soms heel ad rem kan zijn.

5. Als je slechts 5 dingen (echt dingen, geen personen/dieren) mocht meenemen naar een onbewoond eiland, wat zou dat dan zijn? 
Wat een originele vraag, want meestal mag je ook personen meenemen en dan is het niet zo moeilijk meer, haha.
Ik denk dat ik sowieso een notitieboek en een pen mee zou nemen, zodat ik wat te schrijven heb. Dat zijn dan twee dingen. Even denken… Als er internetverbinding is neem ik mijn telefoon mee, maar ik denk dat je dat niet hebt op een onbewoond eiland. Nou ja, er vanuit gaande dat er wél 4G-bereik is, is mijn telefoon het derde voorwerp. Dan neem ik nog een goed leesboek mee, bijvoorbeeld een hele dikke pil die ik erg goed vind (Stoner of De schaduw van de wind bijvoorbeeld, want die wil ik nog wel eens lezen) en als laatste mijn fotocamera. Ik ga er nu wel vanuit trouwens dat ik de essentiële dingen als eten, drinken en kleding al heb, want anders zou ik dat meenemen denk ik.

Dat waren de vragen die Saskia voor mij bedacht heeft. Ik vond ze erg leuk om te beantwoorden! Ik heb ook 5 vragen bedacht, maar dus niet specifiek voor iemand. Als je het leuk vindt om ze te beantwoorden, voel je vrij en laat het even weten, dat vind ik leuk!

1. Waar kijk je het meest naar uit in 2018?
2. Wat zou je nooit doen?
3. Wat vind je een mooie karaktereigenschap van jezelf?
4. Hoe zien je favoriete sokken eruit? 
5. Als je nog eens een cursus mag doen en geld/tijd/mogelijkheden spelen geen rol, wat zou het dan zijn en waarom?

3 gedachtes over “Ik kreeg een Liebster Award van Saskia!

 1. Super leuk dat je mijn vragen hebt ingevuld 🙂 Super leuk om je antwoorden te lezen!

  Leuk om eens jouw vragen te beantwoorden in deze blogpost. Here we go!

  1. Waar kijk je het meest naar uit in 2018?
  Naar onze vakanties. We gaan waarschijnlijk dit jaar naar zoals gewoonlijk naar Centerparcs maar gaan ook (als ik vrij krijg) met mijn schoonfamilie richting Oostenrijk. Zo super fijn! Daarbij kijk ik ook zeker uit naar alle plannen die we hebben komend jaar voor onze woning. Steenstrips, nieuwe kozijnen/deur aan de voorkant, voortuin wordt gedaan en zo hebben we nog wel wat ideeën.

  2. Wat zou je nooit doen?
  Dingen waar ik niet achter sta.

  3. Wat vind je een mooie karaktereigenschap van jezelf?
  Ik ben eerlijk. En betrouwbaar. En vind zelf dat ik humor heb haha. Ik kan erg lachen met/om mezelf en zal altijd een eerlijke mening geven. Uiteraard niet bot of iets in die trant maar ik zal wel zeggen wat mijn mening is, waar het op staat. Iedereen weet dus wat zij/hij aan me heeft doordat ik hier altijd gewoon vooruit kom.

  4. Hoe zien je favoriete sokken eruit?
  Wat een leuke vraag haha. Mijne hebben altijd een printje. Stippen, strepen.. Maar ik vind mijn Olaf (van Frozen) dikke sokken ook echt heel erg fijn!

  5. Als je nog eens een cursus mag doen en geld/tijd/mogelijkheden spelen geen rol, wat zou het dan zijn en waarom?
  Ik zou graag een cursus doen nog voor mijn werk. Over kinderen met gedragsproblemen, achterstanden of juist het motiveren van kinderen van alle leeftijden. Benieuwd of er nog leuke gaan komen in 2018, vast wel mijn werkgever kennende.

  Fijn weekend!

  1. Wat een leuke, uitgebreide reactie, dankjewel! 🙂
   Mooie dingen om naar uit te kijken dit jaar! Dat wordt vast hartstikke leuk. Oostenrijk is ook leuk zeg! Ik hoop dat je vrij kunt krijgen daarvoor!
   Ik vind het zo mooi dat je bij de laatste vraag ingevuld hebt ‘een cursus voor je werk’, ik vind je zó toegewijd en enthousiast altijd, heel tof!

   1. Zeker mooie dingen om naar uit te kijken<3 Hoop dat het met mijn vrije dagen gaat lukken! Maar zal vast wel los lopen 🙂

    Hihi, lief dankje. Ik vind mijn werk ook echt fantastisch en zou niets anders willen doen. Het enige is de uren, wat een minpuntje is. Maar hoop dat er snel veranderingen gaat komen hierin doordat er werksoorten vrij komen (waardoor mijn uren wat compacter worden)
    Fijne Zondag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.