Gelukkig Nieuwjaar! | Plannen & voornemens.

Gelukkig Nieuwjaar! Ik hoop dat jullie een leuke jaarwisseling hebben gehad. Johan en ik zijn weer naar het vuurwerk bij de Erasmusbrug gaan kijken en dat was weer erg leuk 🙂 Het was gezellig en het was véél drukker dan vorig jaar en het jaar ervoor. Oh én het was boven verwachting mooi weer! Het was droog en het waaide ook niet heel hard en bovendien was het niet koud. Kortom: prima jaarwisseling met mooi vuurwerk, mijn lievelingsmens, oliebollen en prosecco.

Voor vandaag leek het me leuk om wat plannen en voornemens voor het nieuwe jaar met jullie te delen. Natuurlijk roep ik zoals iedereen dat je ‘altijd gelijk een verandering door moet voeren’ en ‘niet per se als het nieuwe jaar begint’, maar tegelijkertijd heb ik zoals vrijwel iedereen toch goede voornemens, en ook al wat plannen voor 2018!

Plannen voor 2018 
Ik heb een aantal plannen voor het nieuwe jaar die al vaststaan, haha. Ik probeer nooit zoveel vooruit te plannen in een nieuw jaar, maar soms heb je dat wel eens dat er alvast wat gepland is. Het zijn gelukkig twee héle leuke, grote dingen en een derde ding dat nog niet vaststaat maar waarvan ik heel erg hoop dat het gaat lukken/gebeuren!

 1. In de meivakantie met mijn moeder op reis! We gaan naar Sint Petersburg én Moskou en daar heb ik ongelooflijk veel zin in. Mijn moeder wil al járen een keer naar Sint Petersburg, zo’n lang gekoesterde droom is dat, en ik riep al jaren dat als ik geld en tijd zou hebben dat we zouden gaan. Nu is het zover: ik heb een baan en dus geld, ik heb (nog) geen kinderen en vakantie dus tijd, mijn moeder en ik zijn gezond, dus waarom niet?
 2. Zojuist geboekt: onze zomervakantie! Haha. Dat duurt nog héél lang natuurlijk, maar wij beginnen altijd vroeg met nadenken wat we willen. We hebben het zoals altijd weer over van alles en nog wat gehad, maar het wordt uiteindelijk een groepsreis van 8 dagen door Marokko! Johan is hier jaren geleden een keer geweest en ik nog nooit (sowieso ben ik nog nooit in Afrika geweest trouwens!), hij is altijd erg enthousiast over het land dus ik was wel benieuwd. Hier heb ik uiteraard ook heel veel zin in!
 3. Dit staat nog niet helemaal vast, want ik weet nog niet of mijn contract verlengd wordt, maar als dat gebeurt – wat ik heel erg hoop, ik heb het erg naar mijn zin op mijn werk! – dan wil ik komend jaar in september weer gaan studeren! Ik heb, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, een lerarenbevoegdheid voor geschiedenis, maar nog niet voor Nederlands. Ik geef momenteel echter Nederlands, dus moet ik die bevoegdheid nog wel gaan halen. Daar wil ik komend jaar dus mee beginnen! Ik heb er eigenlijk best wel zin in, haha.

Natuurlijk staan er daarnaast ook wel wat kleine dingen gepland: zo hebben we in de voorjaarsvakantie allebei vrij, dus dan gaan we vast ook wel wat leuke dingen doen; voor mijn moeders verjaardag gaan we binnenkort nog een dagje naar Artis en 13 januari gaan we met mijn ouders, broer en schoonzus uit eten, nog voor mijn ouders trouwdag die in december was.

Goede voornemens 
Zoals ieder jaar heb ik een aantal goede voornemens. Ik heb geprobeerd om er niet teveel te bedenken, zodat het ook nog haalbaar blijft.

 1. Meer bewegen en wat gezonder eten/leven. De afgelopen periode heb ik niet heel gezond geleefd en hoewel ik het heel belangrijk vind om lekker te genieten, mag het de komende tijd ook wel wat minder 😉 Dat ga ik dus proberen.
 2. Meer schrijven. Ik wil sowieso proberen om meer te gaan bloggen, want de afgelopen tijd was het wel héél weinig en ik mis het best wel. Daarnaast houd ik al een aantal jaren een Question and Answer a Day-boekje bij, dat blijf ik uiteraard ook doen. Tot slot wil ik graag wat meer bijhouden op papier waar ik dankbaar voor ben.
 3. Een goede meditatie-app (of iets dergelijks) vinden, zodat ik wat meer rust in mijn hoofd krijg. Ik ben van mezelf best wel druk (joh) – hoewel het absoluut veel minder is dan vroeger, echt waar – en als ik het dan ook nog druk heb, dan wordt het soms best veel in mijn hoofd. Ik lees veel blogs en ook wel tijdschriften soms en daar lees ik regelmatig over mensen die op een nuchtere manier kleine meditaties doen en ademhalingsoefeningen. Ik ben helemáál niet zweverig en ik zie het ook absoluut niet als iets spiritueels, ik wil gewoon graag proberen of het iets voor mij is om mijn gedachten wat meer op een rijtje te krijgen soms.
 4. Nieuwe plaatsen ontdekken. Sowieso ga ik naar twee nieuwe landen in 2018, namelijk Rusland en Marokko zoals ik net al noemde, maar daarnaast wil ik nog wat meer nieuwe plaatsen gaan ontdekken. Dat mag je breed opvatten, want ik wil niet alleen naar wat nieuwe steden (misschien naar Brugge of Gent en ik wil sowieso een keer naar Groningen en Haarlem want, shame on me, daar ben ik dus nog nooit geweest) maar misschien ook naar wat meer musea en/of dierenparken waar ik nog nooit geweest ben. Ontdekken dus!

Natuurlijk wil ik daarnaast ook genieten van de kleine dingen en veel leuke mensen zien en spreken, maar dat is eigenlijk iets wat ik ieder jaar doe en wat ik altijd belangrijk vind. Daarom heb ik dat niet apart genoemd als goed voornemen. Ik heb zin in 2018, ik ben benieuwd wat dit nieuwe jaar me gaat brengen!

Hebben jullie ook goede voornemens of doe je daar niet aan?

Advertentie

2 gedachtes over “Gelukkig Nieuwjaar! | Plannen & voornemens.

 1. Wat een mooie voornemens en fijne vooruitzichten (zo ook met de reis naar Marokko).
  Ik doe niet aan goede voornemens, wel wil ik gaan doorzetten waarmee ik de laatste maanden in 2017 ben begonnen, deze week artikel over online.

  Nog een heel fijn 2018<3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.