Kleurplaten | 9 – 2017 (XL-editie).

Het is eindelijk weer eens tijd voor een artikel met kleurplaten. De laatste keer dat ik zo’n artikel heb geplaatst was op 5 augustus! Het is dus hoog tijd om weer eens een nieuw artikel te maken. Ik heb een hele tijd bijna niet gekleurd, maar een poosje terug ben ik weer begonnen. Inmiddels heb ik maar liefst 11 mandala’s gekleurd en die ga ik je vandaag, in deze XL-editie van ‘kleurplaten’, laten zien!

    

Ik heb de kleurplaten op volgorde van het kleurboek gefotografeerd, dus niet op volgorde van kleuren.
Toen ik een tijdje geleden weer begon met kleuren heb ik eerst een aantal mandala’s afgemaakt waar ik ooit al aan begonnen was. De groene was er eentje van. // Deze kleurplaat heb ik een hele tijd geleden alweer gekleurd volgens mij, misschien was ik die gewoon vergeten te fotograferen. Of hij is al een keer voorbij gekomen in een artikel, dan sorry.

   

Ik heb veel kleurplaten met één kleur, maar dan met alle verschillende kleurtinten, gekleurd. Zo ook deze blauwe. Door hier en daar wat wit te gebruiken wordt het nog mooier vind ik. // Dan een hele kleurrijke mandala! Deze vind ik ook erg mooi geworden.

     

Iets wit laten is ook handig als je gewoon geen idee hebt welke kleur het anders moet worden. Dat was bij de kleurplaat links het probleem haha. Je kan het dan altijd nog later inkleuren, maar ik heb het uiteindelijk zo gelaten. // Een paarse kleurplaat dan! Hier ben ik erg blij mee, ik vind deze erg mooi geworden. Ik heb 50 verschillende stiften van Bruynzeel (aanrader trouwens, deze zijn erg goed!) en daar zitten een heleboel verschillende paars- en roze tinten in. Hier kun je dus heel veel mee.

     

Dan deze twee. Links zie je dat ik veel wit heb gebruikt. Dit had eigenlijk een hele eenvoudige reden: ik had geen zin om al die kleine streepjes in te kleuren, haha. // Een andere oplossing voor kleine details, in dit geval in de vorm van heel veel streepjes, is om het allemaal in één kleur te doen. Dit vind ik niet altijd leuk, want je maakt je er wel heel makkelijk vanaf, maar ik vind het hier wel mooi geworden.

     

Dan nog deze. Ik vind dat het lichtblauwe er echt uitspringt hier, ook omdat ik verder vooral donkere kleuren heb gebruikt en niet zulke opvallende. Het eindresultaat vind ik toch wel mooi. // Ik heb één keer eerder een mandala gekleurd met bruin, grijs en zwart en dat werd toen wel heel mooi. Ik vind deze ook wel tof, vooral het verloop van licht naar donker als je van binnen naar buiten kijkt vind ik mooi. Bewijst maar weer dat ‘saaie’ kleuren zoals bruin, grijs en zwart ook erg mooi kunnen zijn!

Dan tot slot deze. De buitenste rand was gekleurd en verder nog niets, haha, dus kon ik van daaruit nog alle kanten op. Ik vind dit misschien wel de mooiste mandala die ik ooit gemaakt heb. Ik vind de kleuren heel mooi bij elkaar passen en ik ben er gewoon megablij mee.

Zo, dat was een mega-editie! Ik ben van plan om in 2018 gewoon door te gaan met deze artikelen. Mijn artikel met tips voor mandala’s kleuren is nog steeds één van de best gelezen artikelen ooit in het bestaan van mijn blog (en dat is toch alweer 5 jaar inmiddels!) dus ik denk dat jullie het ook nog wel leuk vinden 😉

Advertentie

3 gedachtes over “Kleurplaten | 9 – 2017 (XL-editie).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.