Plannen voor de kerstvakantie.

Ik ben er nog! Het duurde weer even, maar hier is dan eindelijk weer een artikel. Ik heb inmiddels bijna kerstvakantie – als dit artikel online komt nog anderhalve dag en dan twee weken (en een beetje) vrij! Ik heb er heel veel zin in. Dit schooljaar werk ik voor het eerst fulltime en ik merk dat dit best veel van me vraagt/heeft gevraagd. Ik ga nu dus wel extra hard genieten van deze twee weken vakantie. Het leek me leuk om met jullie te delen wat mijn plannen zijn!

 • Van mijn werk kreeg ik het toffe kerstpakketje van de foto. In de vakantie ga ik dus sowieso brownies maken!
 • Het weekend voor kerst brengen we door bij mijn ouders. Kerstavond gaan we, zoals bijna ieder jaar, naar de kerstnachtdienst in de evangelische gemeente. Eerste kerstdag gaan we naar de kerk en daarna naar mijn schoonouders. Tweede kerstdag – tot slot – moet Johan eerst werken en daarna zijn we lekker thuis met z’n tweeën. We hebben besloten om te gaan gourmetten. Ik heb wel zin in het kerstweekend en de kerstdagen, samen zijn met familie, naar de kerk, lekker eten, spelletjes doen…
 • Ik wil lekker veel blijven lezen! De laatste tijd lees ik weer enorm veel. Een poosje terug zijn we lid geworden van de bibliotheek en dat helpt ook, maar voor Sinterklaas kreeg ik ook een aantal boeken. Ik kan dus weer even vooruit! In de afgelopen tijd herlas ik alle boeken van Dan Brown en gisteren las ik het nieuwste boek, Oorsprong, uit. Hier wil ik nog een review over schrijven. Hierna ga ik lekker verder met de nieuwste Flow (het is de laatste van het jaar dus zit er weer een kalendertje in voor komend jaar, vandaar dat ik ‘m heb gekocht – ik krijg ‘m normaal gesproken altijd van mijn moeder) en dan met de boeken van Zafon (de vervolgboeken van Schaduw van de Wind). Zin in!
 • Meer bloggen! Ik hoop dat ik in de vakantie wat meer artikelen ga schrijven, want ik heb er wel zin in om weer wat meer te schrijven. Ik heb er al over na zitten denken om te proberen iedere dag van de vakantie een artikel online te zetten, maar dat ga ik nog niet beloven. Dan moet ik nog wel even wat meer ideeën opdoen om over te schrijven. Hebben jullie nog ideeën? Ik wil in ieder geval nog schrijven over Oorsprong van Dan Brown, over de cadeautjes die ik heb gekregen in mijn adventskalender van dit jaar, over de laatste kleurplaten die ik heb gemaakt (want daar ben ik ook weer lekker mee bezig!) en ik wil denk ik ook een overzichtje maken van een aantal Instagram-foto’s van het afgelopen jaar om wat hoogtepunten te bespreken. Vinden jullie dat leuk om te zien/lezen?
 • Naar het kerstcircus! Johan heeft kaartjes gekocht voor het kerstcircus in Ahoy binnenkort. Hier heb ik ook heel veel zin in!
 • Een dagje helpen bij de dak- en thuislozenopvang in Amsterdam, waar mijn ouders vrijwilligerswerk doen. Als ik tijd heb ga ik wel eens vaker mee, maar nu is het alweer een hele tijd geleden.
 • Ik ga lunchen in Gouda, met een vriendin van de universiteit die ik al heel lang niet meer heb gezien.
 • Schoonmaken en opruimen in huis. Daar heb ik nu eenmaal meer tijd voor in de vakantie 😉
 • Eén of anderhalve dag werken. Ik wil mijn planning voor de komende maanden rond hebben voor mijn werk, mijn administratie weer ordenen en ik moet nog wat opdrachten nakijken. Daar ben ik dus wel even zoet mee.
 • Een goede meditatiewebsite of -app zoeken. Eén van mijn goede voornemens is om in 2018 vaker te mediteren om wat rustiger in mijn hoofd te worden. Ik ben helemaal niet zweverig, ik zou mezelf juist erg nuchter noemen, maar ik zie dat veel mensen er baat bij hebben en bovendien zijn er veel niet-zweverige apps en websites voor. Hier schrijf ik dan later misschien ook wel een artikel over. Als je tips hebt: laat het me weten!
 • Wandelen. Ik wil als het weer het toelaat lekker gaan wandelen, want dat doe ik de laatste tijd eigenlijk te weinig. Ik zit er ook over na te denken om in het nieuwe jaar weer een sport te gaan doen; de sporthal is inmiddels verhuisd naar hier vlakbij, dus wie weet… Er zijn allerlei sporten mogelijk, ik weet nog niet precies wat ik wil doen. Hier zijn tips ook welkom, hahaha!
 • Uitslapen en doen waar ik zin in heb. Dat vind ik ook wel erg belangrijk.

Genoeg plannen dus! Heb jij ook kerstvakantie en zo ja, wat zijn jouw plannen?
Als je tips hebt over één of meerdere dingen die ik genoemd heb, let me know!

Advertentie

Een gedachte over “Plannen voor de kerstvakantie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.