Daar ben ik weer!

Zo’n lange periode tussen twee blogartikelen is wel erg lang geleden. De laatste keer dat er een artikel online kwam was op 2 oktober (!!!) en daarvoor heb ik ook niet erg regelmatig geschreven. Ik kan sorry zeggen, maar de reden is eigenlijk heel eenvoudig: ik werk sinds september fulltime en heb het de afgelopen tijd erg druk gehad. Mijn blog schoot er dus een beetje (lees: helemaal) bij in. Vandaag klets ik even met jullie bij en dan ga ik proberen (niet beloven, want dan vind ik het erger als het mislukt, haha) weer regelmatiger te schrijven. Ideeën heb ik namelijk wel!

Mijn werk 
Allereerst maar eens iets over mijn werk. Sinds eind augustus werk ik op de RISS – de Rotterdam International Secondary School – als docent Nederlands tweede taal. Het werk is een uitdaging, ook nu nog in november, maar wel een hele leuke. Ik heb het erg naar mijn zin; mijn collega’s zijn leuk, de sfeer is goed, het lesgeven vind ik leuk en de meeste leerlingen zijn ook leuk. Mijn school organiseert ook regelmatig leuke activiteiten (sportmiddag, komende donderdag is er een spelletjesmiddag, feestjes) en er zijn verschillende ‘clubs’ waar je bij kan. Ik ben aangeschoven bij de schrijf- en spreekwedstrijd die regionaal gehouden wordt. Het is een Nederlandse wedstrijd, maar onze school doet er ook al jaren aan mee. Leerlingen kunnen een speech schrijven en/of een betoog en dat dan voordragen. Ik heb inmiddels een aantal speeches gezien online van eerdere jaren en die waren geweldig! Ik ben benieuwd hoe onze leerlingen het gaan doen.

Deze activiteiten naast het ‘gewone’ werk maken mijn werk extra leuk. De afgelopen weken was het echter wel erg druk; ik ben naast docent ook mentor van 11 gezellige, maar drukke, tweedejaars leerlingen (grade 7, die zijn dus 12/13 jaar oud, bij ons is dat het tweede jaar) en daar heb ik het dus druk mee. Het is verder ook bijna het einde van term 1 en dat betekent veel toetsen, veel nakijken, veel opdrachten, nog meer nakijken, veel cijfers invoeren, vergaderingen voorbereiden en ga zo maar door. Het meeste vind ik erg leuk, maar het is wel hard werken.

Herfstvakantie 
Het is alweer een aardige tijd geleden, maar in de herfstvakantie zijn Johan en ik een midweek naar Centerparcs geweest, in België. We hebben het heel leuk gehad, met prachtig weer – het was die week dat het zulk geweldig nazomerweer was – en we hebben naast veel leuke dingen (in steden kijken, midgetgolfen, zwemmen, bowlen en meer) ook lekker veel rustig aan gedaan. Ik heb veel gelezen en aan het fotoalbum van onze vakantie geknutseld en we hadden ook veel spelletjes meegenomen. De komende tijd wil ik nog wat artikelen schrijven over onze vakantie, want we zijn bijvoorbeeld in Roermond, Hasselt en Maastricht geweest en naar een kamelenmelkerij (!) en een alpacaboerderij (!). Daar wil ik natuurlijk nog wel wat meer van laten zien en over vertellen! Het was in ieder geval een hele fijne vakantie (en over een aantal weken is het alweer kerstvakantie…).

Andere leuke dingen van de afgelopen tijd
(uit eten – adventskalenders – nieuwe dingen – fotoalbum – Instaswap en meer)

We gingen een aantal keren (al dan niet spontaan) uit eten bij allerlei restaurants – met vrienden gingen we pannenkoeken eten, we gingen naar Burgertrut die sinds een tijdje op een nieuwe locatie zit in Rotterdam, we aten bij Soffrees in Oud-Beijerland en bij de Beer in Barendrecht. Helemaal prima, want ik houd van lekker eten. O en afgelopen week was ik maar liefst twee keer bij Bagels & Beans in Rotterdam, één keer met een vriendin om te lunchen en de andere keer met Johan, die er zelfs nog nooit geweest was. Beide keren was het lekker en gezellig.

Inmiddels zijn onze adventskalenders voor elkaar – we maken sinds een aantal jaren elk jaar een adventskalender voor elkaar met cadeautjes en waardebonnen – zo goed als af en heb ik er weer zin in om in december iedere dag een cadeautje open te maken. Zoals ieder jaar is mijn plan weer om foto’s te maken van alle cadeautjes en er één of meerdere blogartikelen over te schrijven. Ik wil ook foto’s maken van de cadeautjes voor Johan en daar ook over schrijven.

Zoals ik al eerder zei in het artikel, heb ik eindelijk aan ons fotoalbum van de zomervakantie geknutseld. We hebben foto’s af laten drukken en ik heb ze samen met allerlei folders en bonnetjes ingeplakt. Nu ben ik nog bezig met het overschrijven van alle dagverslagen omdat ik nog ruimte over had. Het schiet al aardig op, ik hoop dat het deze maand eindelijk af komt, haha! Misschien laat ik dat ook nog wel zien op mijn blog.

Ik kocht wat nieuwe spulletjes – en van sommige dingen heb ik zelfs al foto’s gemaakt, maar ik heb ze nog niet laten zien hier dus wie weet, ook binnenkort! – zoals een prachtige, witte blouse met oranje flamingo’s erop en nieuwe kerstversiering voor onze guirlande. Zaterdag kocht ik ook een lp op de platenmarkt in Rotterdam, nadat we al een hele tijd geen platen meer hadden gekocht. Het is een hele oude lp van Jean Michel Jarre (google maar als je hem niet kent) en ik vind het heerlijk.

Johan en ik deden allebei mee aan de Instaswap van deze herfst! We deden goed ons best op onze pakketjes en we kregen allebei een hele doos (!) vol met spulletjes terug! Ik vond het weer superleuk om mee te doen. Ik heb al foto’s gemaakt van alles wat ik heb gestuurd én van alles wat ik heb gekregen dus dat kun je hopelijk ook binnenkort terugvinden hier. Je kan de cadeautjes ook zien op mijn Instagram-account, waar ik wél actief ben 😉 Op Johans account kun je zien wat hij heeft gestuurd en heeft gekregen. Als je het leuk vindt om ons te volgen, vinden we dat natuurlijk heel leuk!

Met mijn werk ging ik afgelopen donderdag op bezoek met een aantal leerlingen, collega’s en ouders bij het OPCW in Den Haag. Dit is de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons – dus de organisatie voor het verbod op chemische wapens. Hier kregen we een korte rondleiding en héél veel informatie. Het was heel interessant om hier eens te kijken! Ik maakte ook een aantal foto’s, die je ook op Instagram kunt bekijken.

Ik kocht twee nieuwe brillen! De bedoeling was eigenlijk één extra bril, maar mijn sterkte was aardig veranderd helaas dus moest het een nieuwe bril worden met nieuwe sterkte; omdat ik er dus eentje extra wilde kocht ik gelijk maar twee nieuwe brillen. Gelukkig was er een mooie actie en kreeg ik één van de brillen gratis! Ik zal ze binnenkort nog wel even laten zien in een artikel met nieuwe spulletjes 🙂

De afgelopen tijd las ik ook weer heel wat boeken. Daar zal ik binnenkort ook weer eens een artikel aan wijden. Normaal gesproken schrijf ik een review per boek, maar aangezien ik nu al zolang niet meer geschreven heb voeg ik er een aantal samen in één artikel. Binnenkort dus hier te checken als je dat leuk vindt.

De komende tijd staan er ook nog wat leuke dingen op het programma, maar daar ga ik lekker een ander artikel aan wijden. Inmiddels heb je nu alweer meer dan 1000 woorden gelezen. Ach, dat mag ook wel als je meer dan een maand niet geblogd hebt 😉 De uitdaging van deze maand wordt dan ook: meer bloggen dan vorige maand. Haha!

Hoe gaat het met jullie?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.