Wat ik (niet) ga missen aan post bezorgen.

Afgelopen vrijdag bezorgde ik voor de laatste keer post. Ik hoop voor altijd voor de laatste keer, maar je weet nooit natuurlijk. In augustus begin ik namelijk met mijn nieuwe baan als docent Nederlands als tweede taal op de Rotterdam International Secondary School (RISS). Natuurlijk ga ik jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen daar. Deze baan is fulltime en daarom moest ik stoppen met mijn werk als postbezorger bij Sandd. Natuurlijk ben ik al een keer eerder gestopt, omdat ik toen fulltime ging studeren en stagelopen voor mijn lerarenopleiding (2015-2016), maar daarna heb ik nog weer een heel schooljaar post bezorgd. Sinds 2012 heb ik voor Sandd gewerkt, ik heb het altijd gecombineerd met mijn studie en later ook met ander werk. Het leek me wel leuk om voor jullie op een rijtje te zetten wat ik wel en niet ga missen aan het post bezorgen.


2014, Heinenoord

Wat ik niet ga missen aan het post bezorgen
– Op dagen dat je eigenlijk veel te druk bent en geen tijd hebt, toch ergens tussendoor post bezorgen
– Heel veel zware kratten post naar boven sjouwen en later weer naar beneden naar de schuur
– Steeds veranderen van wijk (hoewel ik daardoor wel veel verschillende wijken heb leren kennen) – het afgelopen jaar heb ik trouwens wel het hele jaar dezelfde wijk, mijn eigen woonwijk, gehad om post te bezorgen
– Veel heen en weer lopen naar huis als ik veel post moest bezorgen
– Ikea-catalogi, kledingcatalogi en agenda’s van de Postcode Loterij stickeren en vervolgens heel vaak heen en weer rijden en lopen om alles te bezorgen (hoewel het wel lekker veel geld verdiende haha, ben ik blij dat ik dit afgelopen jaar ook al niet meer hoefde te doen)
– Post bezorgen met harde regen, hagel, sneeuw, ijzel, kou (hoewel ik dat ook wel lekker vind, maar niet té koud) of meer dan 30 graden. Nu klinkt het net alsof ik het nooit leuk vond, maar dat is niet zo. Het is vaak genoeg prima weer om post te bezorgen 😉
– Mensen die altijd hetzelfde grapje maken over de blauwe brieven van de Belastingdienst – ‘neem die maar weer mee, die hoef ik niet’, en die als ik dan zeg ‘oké is goed, dan plak ik er wel een retoursticker op met ‘geweigerd door geadresseerde’ aangevinkt’ boos worden :’)
– Mensen die het nodig vinden om naar mij te kijken alsof ik een of andere debiel ben omdat ik zo’n ‘simpel’ baantje heb als postbezorger. Alsof de post uit de lucht komt vallen – ze kijken dan zo van ‘oh ja bah, er zijn ook mensen die zulke baantjes moeten doen’, alsof ik de zieligste persoon op aarde ben

Wat ik wel ga missen aan het post bezorgen 
– Met lekker weer wandelingen maken door het dorp (wel met post erbij, maar hé, het gaat om het idee)
– Praatjes maken met aardige mensen
– Alle honden en katten die ik onderweg tegenkom aaien ❤
– Geld verdienen terwijl ik aan het wandelen ben
– Zelf de tijd waarop ik werk bepalen. Heb ik ’s ochtends een andere afspraak? Nou en, dan bezorg ik ’s middags. Heb ik ’s middags juist iets anders te doen? Nou en, dan bezorg ik ’s ochtends. Die vrijheid ga ik wel missen.
– Het werk zelf, want dat vond ik gewoon leuk om te doen.
– Het makkelijke van het werk. Je hoeft er niet echt bij na te denken, het kost niet heel veel tijd, je bent er niet de hele dag mee bezig, als je het goed doet heb je eigenlijk nooit gezeur… Dat.

Kortom, ik ga mijn werk als postbezorger wel een beetje missen, want ik vond het gewoon heel leuk om te doen, maar ik heb ook heel veel zin in mijn nieuwe baan!

 

Advertentie

4 gedachtes over “Wat ik (niet) ga missen aan post bezorgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.