Wandeling | Crezéepolder.

Gistermiddag was het gelukkig beter weer dan ’s ochtends, dus besloten Johan en ik weer eens een wandeling te maken. Dit keer zijn we naar de nog vrij nieuwe Crezéepolder geweest, gelegen tussen Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam. Officieel hoort het bij Ridderkerk. Het is nu nog van de provincie Zuid-Holland, maar het staat momenteel te koop. Sinds 2015 is er gewerkt aan het creëren van deze polder en vorig jaar was het klaar. Er zitten veel verschillende vogels en ook nog andere dieren. Het schijnt dat er zelfs bevers zitten (maar er zijn geen bomen om om te knagen, dus ik ben benieuwd of er dan wel bevers kunnen wonen), maar die hebben we niet gezien. Ik heb best veel foto’s gemaakt en die ga ik nu aan je laten zien!

 

Als je net de polder binnenloopt zie je dit. Eigenlijk zit je middenin de Randstad, maar dan ineens is er zo’n mooi natuurgebied. Dat vind ik altijd zo bijzonder! Het gebeurt wel meer in onze regio.

Er waren heel veel mooie bloeiende distels en andere plantjes die ik natuurlijk even vast moest leggen. Op mijn huidige camera zit overigens geen macrofunctie en dat mis ik best wel, maar af en toe kan ik er toch wel mooie close-ups mee maken gelukkig!

Er was een hele grote groep ganzen, maar die gingen toch maar weg toen we te dichtbij kwamen. Dat zag er overigens ook best mooi uit 😉

Ik weet niet hoe dit plantje heet, maar ik vond ‘m wel mooi.

Nog meer mooie distels ❤

Zie je de aalscholver op de linkerfoto ook? Haha! Er stond serieus één paaltje in het water en daar zat ‘ie op. Ik denk dus dat het paaltje stiekem voor deze aalscholver is neergezet, haha.

Nog meer moois. En dit is dan eigenlijk ‘onkruid’, suf hè.

Niet-meer-bloeiende distels zijn ook mooi…

Dit bloemetje wilde niet op de foto eigenlijk, maar ik vond van wel, dus toen heb ik het maar zo opgelost.

Nog meer moois in de berm.

Oleg was natuurlijk ook mee. Zo ziet het maken van de foto’s er soms uit, haha. Ik mag ook wel eens figureren als handmodel, hahaha. Ik verschijn natuurlijk niet op de foto’s uiteindelijk, maar helpen is ook leuk 😉

 

Ik vind het een mooi gebied om te wandelen! Zo dicht bij huis (maar 20 minuten rijden vanaf hier), middenin de stad eigenlijk en toch zo rustig en uitgestrekt, met zoveel vogels. We zagen onder meer zwanen, (heel veel) ganzen, een aalscholver, een tureluur, een scholekster, boerenzwaluwen en een visdiefje 🙂 Kende jij dit gebied al?

Advertentie

Een gedachte over “Wandeling | Crezéepolder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.