Nieuw | Kleding, schoenen en leesvoer.

Woensdag was Johan vrij en hij wilde graag nieuwe schoenen kopen, dus gingen we er een gezellig dagje winkelen van maken. We zijn begonnen met een ontbijtje bij Hema, dat vind ik zo af en toe heel leuk om te doen. Daarna hebben we in Oud-Beijerland wat dingetjes gekocht – nog wat dingen die we nodig hadden zoals konijnenvoer, sokken, ondergoed en strijkpapier, maar een bezoekje aan de boekhandel leverde ook wat nieuw leesvoer op! – en vervolgens zijn we naar Roosendaal gereden, naar Rosada. Johans vorige schoenen waren van Mustang en die hebben daar een winkel waar we graag komen, niet alleen vanwege de schoenen, maar ook omdat ze heel veel leuke kleding hebben. Uiteindelijk kocht hij zijn nieuwe schoenen bij Ecco trouwens, maar we kochten ook wat kleding bij Mustang. Vandaag laat ik je onze aankopen zien!

Bij Bruna moesten we eigenlijk alleen een kaart kopen, maar we bedachten dat het ook wel leuk was om misschien wat leesvoer te kopen voor op vakantie. Ik nam daarom de Quest Historie mee met de 101 beste geschiedenisvragen. Ik vind de vragenrubriek altijd het leukst in Quest en als de jaarlijkse 101-vragen-special uitkomt koop ik die eigenlijk altijd. Het was dus ook niet zo’n gekke keuze om deze special van de Quest Historie, die ik ook heel leuk vind, mee te nemen.

Daarnaast zag ik het boek Het geheime leven van kleuren liggen. Ik werd getrokken door de vrolijke cover en na het lezen van de achterflap heb ik het boek meegenomen. Dit is waar het boek over gaat:
‘In Het geheime leven van kleuren heeft Kassia St Clair haar levenslange fascinatie voor kleuren gegoten in een uniek boek, waarin ze betoverende verhalen vertelt over de 75 bekendste tinten en kleurschakeringen. Waarom wordt de maagd Maria in de renaissance bijna altijd in blauw afgebeeld? Waarom zijn worteltjes oranje? En waarom zie je groen van jaloezie? Het geheime leven van kleuren gaat over mode en politiek, kunst en oorlog, over het geel van Van Goghs zonnebloemen, over Picasso’s blauwe periode, over het rood in de grottekeningen van Lascaux en over de fluorescerende kleuren van punk. Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het leven van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.’ 

Ik werd steeds meer geïnteresseerd naarmate ik verder las op de achterkant en ik besloot het boek mee te nemen. Ik ben er heel benieuwd naar! Ik vind het een origineel onderwerp en het is leuk dat er allerlei verschillende aspecten worden belicht, zoals mode en cultuur maar ook taal, geschiedenis en politiek. Als ik het boek uit heb ga ik er uiteraard een review over schrijven!

Dan de schoenen die Johan heeft gekocht. Ze zijn zoals gezegd van Ecco. Hij wilde graag weer nieuwe vrijetijdsschoenen/sneakers en dit zijn ze dus geworden. Een deel van de schoenen is trouwens gemaakt van kalfsleder. Ik vind ze heel mooi!

 

Bij Mustang kochten we uiteindelijk drie shirts. De eerste is van mij, het is geel met een lekker zomerse tekst erop. Het shirt is in het echt veel geler dan op de foto trouwens. Gewoon een leuk shirt voor de zomer. Het tweede shirt, rechts, is voor Johan, ook met een zomerse print erop. Het laatste shirt is ook voor mij. Ik vond hiervan de stof en de kleur heel mooi, het is niet een egaal rood shirt maar met een soort donkerrode stippen erop. Het shirtje was er ook in het blauw, maar dan stond dezelfde tekst erop. Die tekst vond ik net zo leuk omdat de kleur van het shirt niet blauw is. Bij Mustang is al een hele tijd een actie dat het derde wat je koopt voor €1 is, met uitzondering van schoenen en ondergoed. Ik wilde de twee shirtjes meenemen en toen heeft Johan dus nog een derde uitgezocht, die maar één euro meer kostte. De shirts kosten trouwens normaal €9 (gele shirt), €9 (grijze shirt) en €14 (rode shirt), dus alsnog helemaal niet duur. Ik ben blij met mijn nieuwe shirtjes en vind die van Johan ook erg leuk!

Nu kan ik voorlopig wel weer even vooruit met mijn nieuwe kleding haha, de laatste tijd heb ik heel wat nieuwe shirts aangeschaft! Ik ben daarnaast erg benieuwd naar het boek dat ik heb gekocht. Daarover dus later meer!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.