Muziek van de afgelopen tijd.

De meesten van jullie zullen het wel weten – en anders bij deze: ik houd van muziek. Als ik thuis ben of in de auto zit (of wat langer met het openbaar vervoer reis) dan heb ik eigenlijk altijd muziek aanstaan. Ik maak dan meestal gebruik van Spotify (nu nog de gratis versie, maar als ik weer werk heb wil ik de betaalde versie eindelijk nemen). Meestal luister ik naar één van mijn favoriete afspeellijsten die ik zelf heb samengesteld sinds ik Spotify op mijn laptop heb staan. De laatste tijd zijn daar weer wat fijne nummers bij gekomen en het leek me leuk om er een aantal vandaag met jullie te delen!

Er zijn veel liedjes van Ed Sheeran de laatste tijd op de radio. Waar vrijwel iedereen lyrisch is over Shape of you, vind ik daar eigenlijk weinig aan. Galway Girl vind ik daarentegen steeds leuker worden. Hoe vaker ik dit liedje hoor, hoe leuker ik ‘m vind. De melodie is vrolijk en aanstekelijk, het ritme vind ik prettig en de video is trouwens ook tof gemaakt. Fijn liedje! Zelfs Johan vindt dit een leuk nummer, terwijl hij best een hekel heeft aan de muziek van Ed.

Ik ben nooit fan geweest van Bruno Mars, maar zo af en toe maakt hij toch wel nummers die ik leuk vind. Zo luister ik nog steeds regelmatig naar Uptown Funk, wat een lekker liedje is dat! 24K Magic is zo’n liedje dat ik eerst een aantal keren moest luisteren voordat ik ‘m echt begon te waarderen. Nu staat deze regelmatig aan.

Mr. Blue Sky van Electric Light Orchestra is al een heel oud liedje (het komt uit 1977), maar ik heb het een tijdje geleden helemaal herontdekt. Hier word ik gelijk vrolijk van als ik het aanzet en ik moet het altijd héél hard meezingen. Heel fijn liedje voor als je al vrolijk bent of het graag wilt worden.

Clean Bandit maakt eigenlijk vrijwel alleen maar muziek die ik heel tof vind. Vaak moet ik de liedjes een aantal keren luisteren en dan ga ik ze steeds leuker vinden (zoals Tears) (maar bij Rather Be had ik dit niet, die vond ik meteen geweldig en nog steeds). Dit had ik ook met Symphony. Ik denk dat het komt doordat ik niet zo van de muziek van Zara Larsson houdt. Dit blijkt aan haar stijl van liedjes te liggen, want ik vind haar stem wél mooi in dit liedje. Inmiddels heb ik ‘m een aantal keren gehoord en ga ik ‘m steeds vaker luisteren omdat het steeds leuker word. Ik hou heel erg van de combinatie moderne popmuziek met klassieke muziek (en dan vooral viool en cello). Clean Bandit maakt hier vaak gebruik van en daarom vind ik hen heel leuk denk ik.

Tot slot een liedje dat ik afgelopen zondag pas voor het eerst op de radio hoorde. Het staat blijkbaar al een poosje in de hitlijsten, maar ik had het tot nog toe niet gehoord. Ik herkende het gelijk als The sound of silence (origineel van Simon & Garfunkel – waar ik graag naar luister af en toe) maar dan in een héél andere versie met een héél andere stem. Ik heb gelijk opgezocht van wie deze versie was en het bleek van Disturbed te zijn – die normaal gesproken allerlei muziek produceren waar ik totaal niet van houd. Dit vind ik echter geweldig, heel bijzonder en rauw. Het heeft al een tijdje op repeat gestaan en ik denk dat ik dit nummer in deze uitvoering nog vaak ga luisteren!

Dat waren weer een aantal van de nummers die ik de afgelopen tijd heb geluisterd. Daarnaast staat er ook regelmatig een plaatje te draaien (vaak met oude muziek) en luister ik naar de muziek waar ik altijd naar luister (Frank Boeijen, Justin Timberlake, Eefje de Visser, Queen en nog veel meer). 

Welk liedje staat de laatste tijd bij jou op repeat en waarom?

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.