15 reisdilemma’s.

Op Monday Mood, de blog van Anne, zag ik pasgeleden een leuk artikel voorbijkomen met 15 reisdilemma’s. Het leek me leuk om die reisdilemma’s op mijn blog ook te bespreken en dat ga ik vandaag doen. Dus ben je benieuwd of ik voor een zonvakantie of wintersport kies en of ik liever wegga met mijn vriendinnen of met mijn partner, kijk dan mee!


Praag, 2016

Zonvakantie of wintersport 
Sowieso zonvakantie. Wel met activiteiten en steden bezoeken, want op het strand liggen vind ik niets aan. Ik ben nog nooit op wintersport geweest, maar dat zie ik mezelf ook niet zo snel doen. Wel wandelen of langlaufen, maar niet skiën of snowboarden.

Vakantie aan de kust of vakantie in het buitenland 
Vakantie in het buitenland! De Nederlandse kust vind ik heel leuk, maar dan voor een dagje of twee. Voor een wat langere vakantie kies ik toch echt voor het buitenland.

Europees eten of Aziatisch eten 
Dan kies ik toch voor Europees eten. Ik hou wel van rijsttafels of Chinees eten af en toe, maar verder heb ik eigenlijk niet zoveel met de Aziatische keuken. Geef mij maar vlees, pizza of pasta!

Weg met vriendinnen of weg met partner 
In 2010 ben ik, net na mijn examens, een midweek naar Parijs geweest met een vriendin. Dat was echt onvergetelijk leuk. Als ik echter nu een keuze zou moeten maken, dan kies ik voor weg met partner. Sinds 2011 ga ik ieder jaar met Johan op vakantie en dat vind ik superfijn.


Keulen, 2016

Actieve vakantie of luiervakantie 
Als ik hier per se tussen moet kiezen ga ik voor een actieve vakantie. Alleen maar op het strand of bij het zwembad liggen vind ik zo zonde! Ik wil ook veel zien van het land/de stad waar ik op dat moment ben. Ik vind het wel lekker om af en toe te luieren, maar het liefst wandel ik veel en verken ik op die manier de omgeving.

Azië of Afrika 
Helaas ben ik nog nooit in Afrika of Azië geweest. Ik vind het ook wel lastig om een keuze te maken. Sommige gebieden van Azië trekken me wel, zoals Rusland of Kazachstan of dat soort landen – de nog niet zo toeristische landen die heel anders zijn dan Nederland. Afrika lijkt me echter ook prachtig. Madagaskar staat bovenaan mijn lijstje, want dat is zo’n bijzonder land met zulke bijzondere dieren en planten.

Barcelona of Rome 
ROME. Ik ben nog nooit in Barcelona geweest en het lijkt me bijvoorbeeld geweldig om Parc Guell en de Sagrada Familia eens te bekijken, maar in 2015 was ik voor het eerst in Rome en dat was echt zó tof! Rome is serieus de mooiste stad die ik ooit heb gezien en ik wil zó graag terug! Werkelijk alles was prachtig.


Vaticaanstad, 2015

Hotel of camping 
Vroeger gingen we altijd kamperen en dat vond ik geweldig. De laatste jaren ga ik eigenlijk altijd naar hotels of in een appartementje of huisje en dat vind ik ook heel erg leuk. Hotelontbijtjes zijn wel altijd heel fijn. Ik denk dat ik dan toch maar voor hotel kies, als ik echt een keuze moet maken.

Citytrip of natuurvakantie 
Ik kies voor een stedentrip met een beetje natuur. Wandelen door de natuur of naar dierentuinen gaan vind ik heel leuk, maar steden bezoeken vind ik ook geweldig. Sinds een aantal jaren bezoeken we ieder jaar een aantal steden – 2015 Rome en Wenen, 2016 Keulen en Praag, 2017 Gdansk, Warschau en Krakau – en dat wil ik nog heel lang blijven doen.

Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren 
Sowieso de wereld zien in meerdere keren. Ik zou denk ik niet zo snel op wereldreis gaan. Omdat het veel geld kost en omdat je dan zolang weg bent van huis en van familie en vrienden. Thuiskomen na vakantie is ook fijn. Dan kun je de ervaringen laten bezinken en komt er ook weer meer ruimte voor nieuwe herinneringen als je dan na een tijdje weer op reis gaat. Je hebt ook nog eens iets om naar uit te kijken.


Huwelijksreis Frankrijk, 2014 

Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien 
Wat dacht je van ‘nooit meer zulke dilemma’s’? Daar kan ik écht niet tussen kiezen. Als ik dan echt een keuze MOET maken, dan wordt het nooit meer reizen. Ik moet er namelijk niet aan denken om nooit meer mijn vrienden te zien. Hoewel nooit meer reizen me dus ook verschrikkelijk lijkt.

Weg met de auto of weg met het vliegtuig 
Lastig! De vrijheid van met de auto op vakantie gaan is heel fijn. Je bent niet gebonden aan tijden of plaatsen, je bent niet afhankelijk van openbaar vervoer en van afstanden… Maar vliegen vind ik ook wel tof, omdat het zo’n aparte beleving is.

Backpacken of cruisen 
Het lijkt me allebei wel leuk eigenlijk. Ik heb het allebei nog nooit gedaan. Cruisen lijkt me trouwens alleen leuk als je echt veel verschillende steden bezoekt en daar ook heen kan een aantal dagen. Dat je dus niet alleen maar op zee bent, bijvoorbeeld van Nederland naar Amerika. Ik denk dat ik dan snel erop uitgekeken ben.


Tripje met mijn moeder naar Antwerpen, 2014

Alles regelen of op de bonnefooi 
Johan vindt het fijner om alles geregeld te hebben, dus sinds 2011 ga ik nooit meer op de bonnefooi op reis. Het geeft wel rust vind ik als je alles al weet. Vroeger gingen we eigenlijk bijna altijd op de bonnefooi, dat had ook wel iets.

Roadtrip of op één plek blijven 
Een aantal dagen op één plek en dan weer door vind ik het leukste. Dan zie je wat meer van een land – of van meerdere landen, zoals wij in 2015 en 2016 deden – dan wanneer je altijd maar op één plek gaat. Dan kun je wel wat rustiger rondkijken in de omgeving, maar ik vind een roadtrip en het gevoel van vrijheid dat je dan hebt ook wel heel fijn.


Naast al dat reizen is eropuit trekken in Nederland ook zeker de moeite waard

Ga jij voor een zonvakantie of toch liever op wintersport? Wat is jouw ultieme vakantiebestemming?

Advertentie

Een gedachte over “15 reisdilemma’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.