Deze liedjes definiëren mijn leven.

Al best wel lang staat het op mijn lijstje met blogideeën: dit artikel over liedjes die heel belangrijk voor mij zijn. Mijn inspiratie komt van Melle, die op 7 november 2016 haar liedjes deelde. Als je daar de reacties leest, zul je zien dat ik ook gereageerd heb met een aantal liedjes die ik zelf heel erg mooi vind en die veel voor me betekenen. Vandaag deel ik met jullie een aantal liedjes die mijn leven definiëren.

Human – Christina Perri 
Eén liedje dat ik in deze lijst moest plaatsen en waar ik geen moment over na hoefde te denken, is Human van Christina Perri. Vrijwel alle liedjes van Christina vind ik prachtig, maar Human is wel een liedje dat bij mij past. Ik kopieer gewoon even een deel van de reactie die ik bij het artikel van Melle plaatste, want dit beschrijft eigenlijk perfect het gevoel dat ik bij dit liedje heb: ‘Voor mij gaat dit liedje over dat we allemaal mensen zijn, en ik dus ook, en dat ik heel veel kan doen en kan verbergen of juist kan laten zien, maar dat ik aan het eind toch ook een keer kan breken en ‘slechts een mens ben’, maar tegelijk ook ‘júíst een mens’ (die heel veel kan). Over dat je niet perfect hoeft te zijn, maar dat het oké is zoals het is. Als ik dat niet voel – of juist heel sterk – dan vind ik dat liedje zo fijn. Ik vind Christina sowieso ook een hele mooie vrouw – dus kijk even de video erbij, die vind ik ook erg sterk!’

All of me – John Legend 
Niet per definitie een liedje dat mij definieert, maar het toveren met woorden zoals de combinatie all your perfect imperfections maken dit voor mij het ultieme liefdesliedje. Mijn allerliefste lievelingsliedje noem ik het wel eens. Ik kan dit liedje eindeloos luisteren en zal het nooit uitzetten als ik het op de radio hoor. Het is een liedje dat voor mij de liefde perfect beschrijft en daarmee zou je kunnen zeggen dat het dan wél mij definieert, want liefde vind ik ontzettend belangrijk en iets heel moois.

Home – The Cinematic Orchestra 
Dit vind ik zo’n prachtig liedje! Er zijn tijden dat ik het nooit luister, maar als het dan weer eens aanstaat dan kan ik soms niet stoppen met luisteren. Voor mij gaat het liedje over thuis en thuiskomen. Ik heb er ook eens een artikel over geschreven trouwens, daarin leg ik het wat beter uit. Samenvattend: ‘Thuis. Een bijzondere plek. Ik gun iedereen een thuis met veel liefde. Waar liefde woont. Zonder liefde is er volgens mij geen écht thuis.’

Lijmen – Maaike Ouboter 
Ik hou van kwetsbare liedjes, dat is denk ik wel duidelijk inmiddels – hoewel ik ook houd van liedjes waar je op kunt dansen trouwens, maar als ik liedjes moet bedenken die mijn leven ‘definiëren’, dan kom ik toch op de kwetsbare liedjes uit die het leven zo goed beschrijven: prachtig en verschrikkelijk liggen vaak dicht bij elkaar. Lijmen is voor mij een liedje dat het moment dat je soms breekt en dat je dan wilt dat iemand je opraapt zó mooi beschrijft. Het komt voor mij heel dichtbij hoe ik dat ervaar.

Can’t stop the feeling – Justin Timberlake 
Het liedje vinden dat mijn liefde voor dansen, heel hard (en vaak heel vals) zingen, vrolijk zijn en lekker gek doen beschrijft, was niet zo makkelijk. Rather Be van Clean Bandit is voor mij bijvoorbeeld zo’n liedje, net als Tears – ook van Clean Bandit en Shake it off van Taylor Swift. Je kunt er lekker op dansen en het zijn vrolijke liedjes. In de categorie guilty pleasure is het voor mij sowieso Sterrenstof van De Jeugd van Tegenwoordig. Oudere liedjes en nieuwere liedjes, ze komen allemaal voorbij in mijn afspeellijst – als ik alleen al denk aan vrolijke liedjes. Maar de laatste tijd is er eigenlijk één liedje dat boven deze liedjes uitstijgt en dat is Can’t stop the feeling. Hier word ik altijd gelijk blij van als het voorbij komt en de volumeknop gaat sowieso omhoog. Ultieme vrolijkheid voor mij!

Indescribable – Chris Tomlin 
Tot slot heb ik gekozen voor een christelijk nummer, omdat mijn christen-zijn ook echt een ‘zijn’ is – het is een deel van mijn identiteit, van wie ik ben. Een liedje dat ik hier heel mooi bij vind passen is Indescribable, ‘onbeschrijflijk’, van Chris Tomlin. Ik vind heel veel christelijke liedjes mooi en ze beschrijven regelmatig heel goed hoe ik me voel op het gebied van geloof (van heel sterk en ik kan alles aan tot ik heb geen idee hoe het verder moet). Dit liedje beschrijft eigenlijk in één zin hoe God mij vasthoudt: ‘You see the depths of my heart and You love me the same’. Daarnaast beschrijft het liedje hoe God de aarde heeft gemaakt en alle wonderen die je erop aantreft. Ik vind het zó treffend en zó mooi, dus dit liedje moest erbij in deze lijst.

Welk liedje definieert jouw leven?

 

Advertentie

5 gedachtes over “Deze liedjes definiëren mijn leven.

  1. Wat een geweldig mooie lijst. Ik ga zo direct even een paar liedjes luisteren. Ik vind Can’t stop the feeling van Justin Timberlake ook echt mijn favoriete dansliedje. Zoo lekker vrolijk! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.