Uitdaging nummer 5 + terugblik nummer 4.

Het is alweer mei en daarom is het tijd voor een nieuwe uitdaging voor deze maand! Ik stel voor mezelf iedere maand van 2017 één groot doel op (en soms wat kleine) en daar schrijf ik dan een artikel over. Op de eerste dag van de nieuwe maand kun je de terugblik lezen op de vorige maand: hoe is het gegaan? Dan komt ook de nieuwe uitdaging online. Vandaag de terugblik op april en wat meer over de uitdaging van mei!

April: maximaal één kopje koffie per dag 
In april wilde ik proberen om mijn koffiegebruik wat te minimaliseren. Ik drink sowieso helemaal niet zoveel koffie, maar ik merkte wel dat ik sinds ik werkte (waar ik 21 april helaas mee moest stoppen) veel meer koffie dronk dan daarvoor. In april heb ik geprobeerd om iedere dag maximaal één kopje koffie te drinken.

Het is niet helemaal gelukt. Er waren dagen dat ik wel twee of drie kopjes koffie heb gedronken. Dat was dan voornamelijk op mijn werk en een enkele keer bij iemand anders thuis. Thuis heb ik vrijwel geen koffie gedronken of inderdaad maar één kopje, en bij mijn schoonouders en ouders is dat ook gelukt. Regelmatig ben ik overgestapt op thee als ik toch iets warms wilde en dat beviel ook prima. Ik denk dat ik blijf proberen om niet zoveel koffie te drinken, hoewel ik wel houd van een lekkere cappuccino of latte macchiato 🙂 De cappuccino in de Kunstmin (op de foto hierboven) was ook erg lekker! Ik zou niet helemaal zonder koffie willen. Ik denk wel dat ik het kan, ik krijg bijvoorbeeld geen hoofdpijn als ik helemaal geen koffie drink op een dag. Ik vind het echter gewoon te lekker om af en toe koffie te drinken. Al met al ben ik wel tevreden met het resultaat van mijn uitdaging. Omdat het niet helemaal gelukt is, was het blijkbaar ook niet een te gemakkelijke uitdaging.

Mei: iedere dag bloggen! 
Voor de maand mei heb ik een uitdaging voor mezelf bedacht die ik wel eens eerder gedaan heb. In april heb ik in totaal 17 artikelen online geplaatst. Dat is dus iets meer dan de helft van de maand. Hartstikke netjes, want er zitten ook wel maanden bij dat ik nauwelijks artikelen plaats en moeite moet doen om aan de 10 artikelen te komen.

Ik wil wel dat de kwaliteit boven de kwantiteit blijft gaan op mijn blog, dus als ik echt geen inspiratie heb dan gaat deze uitdaging gewoon mislukken. Ik wil niet een kletsverhaaltje schrijven (soms wel natuurlijk, maar niet drie keer in de week) omdat ik geen idee heb wat ik wil schrijven maar omdat ik toch iets online ‘moet’ plaatsen. Mijn blog is mijn hobby en ik vind het superleuk om te doen, maar het moet geen verplichting worden. Dat is dus gelijk de disclaimer bij deze uitdaging, haha.

Inmiddels heb ik mijn blogboekje weer tevoorschijn gehaald – je weet wel, dat boekje waar ik trouw iedere keer mijn blogplannen in wilde opschrijven en dat ik dan vervolgens drie weken hooguit gebruik en dat dan weer gesloten ergens op een stapel boeken of in een lade beland. Precies, dat boekje. Ik heb mijn ideeën voor artikelen op een rijtje gezet en heb inmiddels 13 dagen gevuld. Dit zijn artikelen die ik van de week bedacht heb. Er zitten persoonlijke artikelen bij, maar ook een tag, plannen voor onze zomervakantie en wat reviews. Ik heb namelijk al wat dingen gepland staan voor mei en daar wil ik dan ook over schrijven. Tussendoor hoop ik dat ik weer eens een boek uitlees waar ik dan een review over kan schrijven en misschien kan ik jullie ook wel weer wat kleurplaten laten zien. Op die manier hoop ik de hele maand te vullen met artikelen. Als jullie nog ideeën hebben, dan hoor ik dat natuurlijk graag! Zoals jullie gewend zijn, zullen de artikelen ’s ochtends om 6 uur online komen.

Ik hoop dat het leuke artikelen gaan worden en dat de uitdaging gaat slagen!

Advertentie

2 gedachtes over “Uitdaging nummer 5 + terugblik nummer 4.

  1. Dat zijn pittige uitdagingen. Eén kopje koffie per dag.. is voor mij niet te doen. Alleen als ik héél soms last van mijn maag heb, dan drink ik geen koffie. En elke dag een blog schrijven, zou ik knap vinden. Ik ben heel benieuwd!!! Succes (ook met het bijhouden van je blogboekje, ik ben ook zo’n chaoot die dat niet kan volhouden 😀 )

    1. Ik vind het ook best lastig soms! Ik probeer dan vaker thee te drinken in plaats van koffie 🙂 Maar ik vind het juist ook heel leuk om buiten de deur koffie te gaan drinken dus daar ligt voor mij vooral de uitdaging.
      Dankjewel! 🙂 Ik vind het ook lastig om bij te houden haha, ik vergeet het snel weer. Dus hij ligt nu een maand lang standaard op tafel 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.