Kleurplaten | 5 – 2017.

Het heeft even geduurd, maar ik heb weer een aantal kleurplaten om aan jullie te laten zien! Ik heb er dit keer 7. Meestal maak ik een artikel na 5 kleurplaten, maar van de week ben ik ook bij mijn ouders geweest (mijn oma kreeg afgelopen woensdag een koninklijke onderscheiding (lintje)!) en daar heb ik ook gekleurd, dus vandaar dat het er vandaag wat meer zijn. Ze komen alle zeven uit hetzelfde kleurboek, ’40x kleurboek voor volwassenen’ van Zeeman.

De kleurplaat links heeft een druk achtergrondpatroon. Daarom heb ik ervoor gekozen om het patroon steeds terug te laten komen en daardoor, en door het grote vlak wit te laten, de plaat wat rustiger te maken. Een plant lijkt misschien wel snel saai te worden omdat je ‘m toch wel groen wilt kleuren (meestal, je kan natuurlijk ook voor felle kleuren gaan als je dat mooi vindt!), maar door verschillende tinten te gebruiken kan het alsnog tof worden.

De andere plaat vond ik fijn om te kleuren omdat het lekker grote vlakken zijn. Even niet zo gedetailleerd. Ik heb ‘m vrolijk gemaakt door de felle kleuren, maar ik heb wel de patronen steeds hetzelfde gekleurd zodat ‘ie niet te druk is geworden.

Op de plaat links zie je dat ik weer de patronen aangehouden heb, want dat vind ik nu eenmaal mooi. Hier heb ik het grote ronde vlak wél gekleurd. Ik wilde ‘m eigenlijk rood maken, maar die stift bleek niet zo goed meer te zijn (inmiddels heb ik weer een nieuw pak stiften gekocht, yes!) dus heb ik het uiteindelijk toch blauw gekleurd. Daarom kloppen de kleuren nu dus niet helemaal 😉
De uil vind ik zelf erg tof geworden! Ik heb niet teveel verschillende kleuren gebruikt, maar wel verschillende tinten. Het eindresultaat vind ik wel heel gaaf.

Bij deze twee platen heb ik de achtergrond gekleurd. Soms doe ik dat wel en soms niet, net waar ik zin in heb. Bij deze platen pakte het best goed uit vind ik! Geel gebruik ik eigenlijk nooit als achtergrond, maar ik ben er wel blij mee bij deze plaat. Doordat er veel groen in zit door de bladeren leek het me leuk om een felle kleur te gebruiken als achtergrond en door de bloemen en vlinders wat feller te maken. Nu valt de plaat wel op, maar door het vele groen wordt het niet teveel. Bij de andere kleurplaat heb ik de bloemen extra op laten vallen door de achtergrond helemaal zwart te maken. Dat was best een werk, want er zitten veel kleine figuurtjes in waar je omheen moet kleuren, maar het resultaat vind ik wel tof.

Dit is de laatste kleurplaat van vandaag! Het is ook de laatste kleurplaat van het kleurboek.
Ik heb de verschillende figuren steeds met dezelfde kleuren gekleurd zodat het niet te druk wordt.
De achtergrond heb ik hier wel wit gelaten, omdat ik niet zo goed wist welke kleur ik anders wilde gebruiken. De figuren vallen nu lekker op en ik denk dat dat effect teniet gedaan wordt als ik de achtergrond ook gekleurd had.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te zien! De volgende kleurplaat is alweer bijna af, dus hopelijk komt er over een poosje weer een artikel met kleurplaten online!

Advertentie

3 gedachtes over “Kleurplaten | 5 – 2017.

  1. Mooi zeg en ook ontspannend he 😜
    Kleur jij met stiften? (Ik denk het wel)
    Ik vind het soms moeilijk om alles mooi egaal te krijgen dan, maar dat heb jij mooi opgelost bij de kleurplaat met de uil 👍

    1. Zeker! Ik vind het heerlijk om te doen 🙂 Ja, ik kleur eigenlijk altijd met stiften. Ik houd niet zo van kleuren met potloden (hoewel dat ook heel mooi kan worden). Bij mij lukt het ook niet altijd om het egaal te krijgen hoor, haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.