Uitdaging nummer 4 + terugblik nummer 3.

Het is april! Dat betekent dat ik vandaag jarig ben en dat ik 25 jaar ben geworden! 🙂 Ik vier het vandaag met mijn (schoon)familie. Binnenkort zal er wel een artikel online komen met de cadeautjes die ik heb gekregen! Vandaag is het, zoals aan het begin van iedere maand, tijd om terug te blikken op de uitdaging van afgelopen maand en om vooruit te kijken naar de nieuwe maand.

De uitdaging van maart 
In maart had ik mezelf als uitdaging gesteld om de hele maand geen alcohol te drinken. Ik dacht dat dat makkelijk te doen zou zijn. Doordeweeks drink ik af en toe wel wat, maar niet zoveel. Meestal drink ik wel wat alcohol in het weekend en dat bestaat bij mij negen van de tien keer uit een gewoon biertje, een Radler of een glas wijn. Het was niet zo makkelijk om in maart helemaal geen alcohol te drinken, zeker niet toen het tegen het einde van de maand steeds mooier weer werd. Ik vind het dan wel lekker om, als ik bijvoorbeeld in de middag thuis kom van mijn werk, even lekker een biertje of wijntje te drinken op het balkon terwijl ik de laatste zonnestralen van de dag meepak. Dat is deze maand dus ook gebeurd haha. Daarmee is de uitdaging dus niet helemaal gelukt! Ik heb wel minder alcohol gedronken dan normaal volgens mij. Ik let er eigenlijk nooit zo erg op, maar ongemerkt gaat er in een maand toch wel aardig wat doorheen denk ik. Afgelopen maand was dit wel minder.

De uitdaging van april 
Nu is het april en is het tijd voor een nieuwe uitdaging! Ik had bedacht dat het misschien wel een toffe, maar ook moeilijke, uitdaging zou zijn om een maand lang geen koffie te drinken. Ik drink thuis helemaal niet zoveel koffie, maar als ik ergens op bezoek ben, of samen met iemand afspreek en/of in de stad ben, of op mijn werk, dan gaan er toch aardig wat bakjes koffie doorheen op een dag. Ik denk dan ook dat de hele maand april helemaal geen koffie drinken niet gaat lukken. Daarom heb ik er een iets mildere, maar alsnog wel een goede, uitdaging van gemaakt: ik wil doordeweeks maximaal 2 kopjes per dag drinken en in het weekend maximaal 1 kopje per dag. Als ik ’s ochtends op tijd op mijn werk moet zijn vind ik het wel lekker als ik kan starten met een kopje koffie, maar ’s middags kan ik best thee of water nemen. Ik denk dat dit wel een mooie uitdaging is. Het is best een lastige uitdaging denk ik, zeker op werkdagen, maar ik denk dat het wel haalbaar is. Ik ben benieuwd!

Hebben jullie nog doelen voor april?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.