Wandeling in natuurgebied ‘de groene jonker.’

Maandag had Johan nog een vrije dag en ik ben altijd vrij op maandag. ’s Middags besloten we om de wandeling te gaan maken die we eigenlijk zondagmiddag wilden doen, namelijk bij de Nieuwkoopse Plassen. Dat is ongeveer een uur rijden vanaf hier, dus toen we die route zondag hadden gevonden was het eigenlijk al een beetje laat. Het voordeel gisteren was dat het erg rustig was in het natuurgebied, ik denk dat dit op zondag wel anders is! In Nieuwkoop is zelf niet zoveel te beleven, maar de weg ernaartoe is erg mooi – een heel smalle weg over een dijk – en ook natuurgebied ‘De Groene Jonker’, waar we gewandeld hebben, is een aanrader! Er zitten wel meer dan 100 verschillende soorten vogels! We hebben veel verschillende vogels gezien én gehoord en een fijne (warme!) wandeling gemaakt. En wat er nu volgt snap je vast al… Ik ga je de foto’s laten zien! (De lucht was écht zo blauw als op de foto’s, ik heb er geen één bewerkt.)

 

Je kunt het niet zo goed zien, maar verderop op het water zaten talloze vogels. Daarnaast zat het riet ook helemaal vol, maar daar hebben we eigenlijk maar een paar vogels van gezien. De rest zat goed verstopt! Er waren vooral heel veel ganzen.

Heel veel ganzen dus. En riet. En een pad over het gras, over verschillende eilandjes.

Natuurlijk moest ik ook even het riet van dichtbij fotograferen. Zo mooi met die blauwe lucht erachter!
Vooral de laatste twee foto’s vind ik erg mooi geworden 🙂

Het was weer een fijne wandeling! We hebben de smaak weer te pakken 😉 Zeker nu het weer wat langer licht is en het wat warmer is. We hebben bijvoorbeeld dinsdagavond ook nog een korte wandeling gemaakt in een natuurgebied dichtbij. Ik zal binnenkort wel een artikel maken met een verzameling foto’s van verschillende wandelingen bij elkaar denk ik, als ik genoeg foto’s heb om een fatsoenlijk artikel ervan te maken!

 

Advertentie

2 gedachtes over “Wandeling in natuurgebied ‘de groene jonker.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.