Zondagse wandeling in de Rhoonse ‘jungle’ (en 3-gangenmenu).

Zondag is wandeldag. Althans, bij ons is dat meestal zo als het mooi weer is. Zo ook afgelopen zondag. Johan en ik hebben een wandeling gemaakt bij een deel van Klein Profijt. Dit is een klein natuurgebied met een deel bij Oud-Beijerland en een deel bij Rhoon. We zijn nu bij Rhoon geweest in de Rhoonse grienden. Het wordt ook wel de Rhoonse jungle genoemd vanwege de begroeiing. Alleen langs het pad worden de bomen gesnoeid en geknot (als het wilgen zijn) maar verder wordt alles aan de natuur overgelaten. Ik heb weer eens wat foto’s gemaakt en die wil ik vandaag aan je laten zien! ’s Avonds hebben we thuis wat uitgebreider gekookt dan normaal omdat we zes jaar samen waren zondag. Ik heb foto’s gemaakt van de gerechten, dus die ga ik vandaag ook aan je laten zien!

Er waren vlakbij het parkeerterrein (we stonden bij de golfbaan geparkeerd, maar bleken later verderop te moeten zijn; dus we hebben nog een kilometer ongeveer extra gelopen) schapen met lammetjes! Die moesten we natuurlijk even op de foto zetten – en aaien, maar dat vonden de schapen niet zo’n goed idee.

Eerst liepen we langs een weiland, over een dijk, om bij het natuurgebied te komen.

Via een pad met verschillende bruggetjes kwamen we in het natuurgebied, met veel bomen en water. Het is dus overgelaten aan de natuur, behalve de bomen direct naast het pad, zodat je nog wel goed over het pad kunt lopen.

Lekker veel water betekent ook… Reigers! ❤

Na een stukje lopen kwamen we bij het water uit. De zon scheen prachtig op het water.

Er waren heel veel zwanen en andere watervogels.

Er was ook een reiger in een boom. Natuurlijk moest die ook op de foto.

De bomen staan weer allemaal in knop en/of zijn aan het uitlopen. Zo mooi!

3-gangenmenu uit eigen keuken

Ik heb drie gerechten uitgezocht uit twee verschillende kookboeken (Kook ook: Gemak en Het mannenkookboek). De recepten hebben we hier en daar wat aangepast en toen zijn we lekker gaan koken.

Het voorgerecht was een salade met rucola-melange en extra rucola, koude noedels, cashewnoten en kipreepjes. Er zat een beetje saus doorheen gemaakt van zout, peper en mayonaise. Dit was heel erg lekker!

Als hoofdgerecht hadden we ook noedels, maar dan met ketjap en chilipeper (in plaats van sambal), broccoli, varkensreepjes (gemaakt van varkensoesters) en shiitakes. Dit was ook heel lekker, hoewel er wel een béétje teveel ketjap en chilipeper in zat waardoor het best pittig was.

Het nagerecht bestond uit wentelteefjes met slagroomijs en gekaramelliseerde ananasschijven – en gewone ananas. De ananas was het beste gelukt, haha! Ik had nog nooit wentelteefjes gebakken zelf en ze waren dus een beetje mislukt. Ze waren niet zo lekker als die ik vroeger thuis altijd at, dat was wel jammer. Ik vond het alsnog wel lekker, Johan vond dit iets minder lekker. Al met al was het etentje geslaagd! 🙂

Het was een fijne zondag! Op maandag hadden Johan en ik ook allebei nog een vrije dag, dus hebben we nog een wandeling gemaakt. Hiervan heb ik ook foto’s gemaakt, die komen binnenkort nog online!

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.