Persoonlijke update.

Het wordt wel weer eens tijd voor een persoonlijke update! Ik vertel tussen de regels door van alles over wat ik doe, maar een echte persoonlijke update was alweer een tijdje geleden. Ik vertel je over mijn werk, over mijn afgelopen week en weekend en over mijn plannen voor de komende tijd!

Laten we maar beginnen bij het feit dat ik nog steeds geen foto’s heb gemaakt die ik bij dit soort artikelen kan plaatsen. Iemand ideeën hoe ik leuke foto’s kan maken daarvoor?

Werk – en het einde daarvan wat in zicht komt… 
Zoals jullie weten werk ik sinds half december op het VMBO voor Vormgeven & Media in Rotterdam – dit is de vooropleiding van het Grafisch Lyceum, dat zich ook in Rotterdam bevindt. Ik geef daar 10 uur in de week Nederlands. Ik heb het heel erg naar mijn zin, al zijn er ook dagen dat ik alleen maar energie geef en er nauwelijks iets voor terug krijg. Het is nog een hele uitdaging om alles wat ik wil voor elkaar te krijgen, of in ieder geval tevreden de deur achter me dicht te trekken als ik ’s middags naar huis ga. Gelukkig zijn er ook hele leuke dagen, superleuke leerlingen en momenten en heb ik de leukste collega’s. Over het algemeen ga ik dus iedere dag met veel plezier naar mijn werk.

Helaas is mijn contract tijdelijk. Dat wist ik toen ik begon, want ik ben aangenomen als vervanger voor iemand die langdurig ziek is. Zij is nu weer gedeeltelijk terug op school en gaat vanaf deze week haar lessen weer steeds meer opbouwen, zodat ze na de meivakantie helemaal weer kan gaan werken. Hartstikke fijn, maar natuurlijk niet voor mij. Het betekent namelijk dat ik op 21 april hoogstwaarschijnlijk mijn laatste werkdag heb. Superjammer, maar gelukkig heb ik wel een hoop ervaring opgedaan en vond ik het heel fijn (en het geld was natuurlijk ook erg welkom). Ik sta niet helemaal op straat, want ik heb natuurlijk mijn baantje bij Sandd aangehouden, dus daar ga ik gewoon mee door.

Ondertussen ben ik weer ‘lekker’ aan het solliciteren geslagen… Nadat dit artikel af is (ik schrijf dit op maandagochtend) ga ik dan ook even een poosje fanatiek sollicitatiebrieven schrijven, want ik heb nog wat vacatures liggen! Dit is een beetje de periode dat er in het onderwijs veel vacatures online komen voor het nieuwe jaar, dus daar kan ik dan al fijn op reageren. Woensdag heb ik ook een gesprek met een onderwijsbureau – ik sta al bij een tweetal ingeschreven in Rotterdam (Maandag en Daan) maar er komt er dus nog eentje bij. Daarnaast sta ik ook ingeschreven bij verschillende onderwijsvacaturebanken en ook gewone vacaturebanken, dus ik krijg van alles updates binnen en kan dus gelijk aan de slag met solliciteren. Wish me luck…! Tips zijn natuurlijk ook altijd welkom!

Afgelopen week en weekend 
Afgelopen week was ik natuurlijk gewoon aan het werk, maar donderdagmiddag was wel erg leuk! Ik was eerder uit dan normaal en kon daardoor een bezoekje brengen aan de Hogeschool. Drie van mijn medestudenten van vorig jaar gingen namelijk hun diploma in ontvangst nemen en samen met nog een klasgenootje was ik daar dus bij! Het was wel gek om terug te zijn, ik ben er nog geen jaar weg maar het voelt al véél langer! Gelukkig hebben mijn klasgenootjes – vrienden, kan ik ook zeggen 🙂 – alle drie ook al een baan, dus dat is fijn. Tof om te zien dat zij nu ook hun diploma hebben. Daarnaast was het ook gewoon heel erg gezellig om ze weer te zien!

Het weekend was ook fijn! Vrijdagavond ben ik zoals iedere week naar de kerk geweest om te oefenen voor de musical. 29 april en 6 mei zijn onze uitvoeringen – we treden drie keer op – en dat komt nu best wel dichtbij! Ik heb er heel veel zin in! Maar ik vind het stiekem ook wel spannend, haha.

Zaterdag heb ik lekker uitgeslapen. Johan moest werken, maar hij was lekker op tijd klaar dus daarna zijn we bij de Oude Maas, een restaurant in Barendrecht, pannenkoeken gaan eten als lunch. Dat was leuk (en lekker)! Daarna hebben we een klein rondje door de omgeving gereden voordat we weer naar huis gingen. ’s Middags hebben we wat televisieprogramma’s teruggekeken en we zijn de rest van de dag lekker thuis gebleven. Zondag zijn we naar de kerk geweest, daarna hebben we koffie gedronken bij mijn schoonouders. Na het eten – thuis – hebben we een autoroute van de ANWB opgezocht om te gaan rijden. Het is de Zeven Heerlijkhedenroute geworden.

We zijn begonnen in Willemstad, in Noord-Brabant. Dat is ongeveer 20 minuten rijden vanaf ons huis.
Vervolgens hebben we heel veel verschillende plaatsjes doorkruist. We zijn een aantal keren verkeerd gereden omdat de route niet klopte of onduidelijk was. Dat vonden we wel jammer, we hadden gehoopt dat je gewoon lekker kon rijden en alles zou kloppen. Onderweg hebben we in Bergen op Zoom koffie gedronken en appeltaart gegeten. ’s Avonds rond zeven uur waren we weer thuis. Ik vond het erg leuk om een keer zo’n autoroute te doen! Het was nu niet echt lekker weer, maar als je zoiets in de zomer doet dan kun je onderweg ook nog allerlei plaatsjes bezoeken dus dat is wel erg tof denk ik! We zijn, zoals ik al zei, in veel verschillende plaatsen geweest – we waren dus best dicht bij huis, maar we kenden sommige plaatsen niet eens! Onder andere in… Willemstad (aanrader, erg leuk stadje!), Heijningen, Dinteloord, Kruisland, Moerstraten, Bergen op Zoom (zijn we ook eens eerder geweest, heel leuk centrum!), Hoogerheide, Huijbergen, Wouwse Plantage, Wouw, Rucphen, Bosschenhoofd. Hier zijn we ongeveer gestopt en naar huis gegaan, maar de route gaat dan nog iets verder. Uiteindelijk eindig je in Heijningen, als je de hele route uit zou rijden. We zijn zelfs nog even in België geweest! Toen waren we iets verkeerd gereden, want we moesten eigenlijk alleen een stukje over de grens (daar loopt namelijk precies een weg). Heel gek om zo de grens over te rijden, want je merkt er eigenlijk niets van. Er staat alleen een kleine grenspaal.
Om een lang verhaal samen te vatten: het was erg leuk, maar het was nog leuker geweest als het weer wat meer had meegewerkt en als de route helemaal goed was geweest. Maar zeker wel voor herhaling vatbaar!

Plannen voor de komende tijd 
Komend weekend zijn Johan en ik zes jaar samen! We wilden ’s avonds uit eten gaan en hebben via Vakantieveilingen een 10-gangenmenu (!) geboekt bij Niven, een restaurant in Rijswijk met één Michelinster. Dit konden we echter niet meer reserveren op zo’n korte termijn, dus daar gaan we nu begin mei eten. Zaterdag – we zijn eigenlijk op zondag zes jaar samen (26 maart), maar we wilden op zaterdag iets leuks gaan doen – gaan we dus niet uit eten, maar gaan we thuis wat uitgebreider koken. Overdag is Johan vrij van werk, dus we gaan naar een tentoonstelling over hyperrealisme in de Kunsthal en daarna naar een tentoonstelling over surrealisme in Boymans van Beuningen. Zin in!

Volgende week ben ik jarig en dan word ik 25 jaar (mijlpaal natuurlijk). Dat vier ik op zaterdag voor mijn (schoon)familie. Hier heb ik ook zin in, want ik vind jarig zijn altijd leuk! Op 22 april ga ik met Johan naar een concert van Frank Boeijen, dat is het cadeautje wat ik van hem krijg. Superfijn.

Zo, volgens mij heb ik jullie nu in iets meer dan 1200 woorden (!) weer bijgepraat over hoe het gaat en wat ik zoal aan het doen ben. Hoe gaat het met jullie?

Advertentie

2 gedachtes over “Persoonlijke update.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.