Review boek vier | Manipulatie.

Nog niet zo lang geleden las ik het boek Kern van leugens uit. Daarna begon ik eigenlijk direct in het volgende boek: Manipulatie (misschien moet ik, nu ik zoveel boeken lees, toch maar eens een bepaalde uitdaging voor mezelf bedenken voor dit jaar?). Inmiddels heb ik dit boek ook uit. Ik ging in de vakantie een aantal dagen naar mijn ouders, dus zat ik twee keer twee uur in de trein. Toen heb ik veel gelezen. Op woensdag ging ik met mijn moeder naar de sauna en toen heb ik ook een tijdje gelezen. Vandaar dat het boek zo snel uit was, haha! Vandaag vertel ik je of je Manipulatie, geschreven door Mark Allen Smith, ook moet lezen en waar het boek over gaat.

image-2017-01-27-1

Waar gaat het boek over? 
Manipulatie is, zoals al op de voorkant van het boek staat en je misschien aan de hand van de afbeelding ook al had kunnen bedenken, een thriller.

‘Geiger heeft een gave: hij laat mensen de waarheid spreken. En in zijn vak – dat van informatiehandel – is deze gave van onschatbare waarde. Anders dan bij zijn concurrenten komt er bij Geiger zelden bloed aan te pas. Met zijn methode, deels fysiek, grotendeels psychologisch, brengt hij zijn slachtoffers op het punt waar pijn niets is vergeleken bij angst. Want alleen daar houden de leugens op.

Wanneer zijn partner, Harry Boddicker, een cliënt binnenhaalt die een twaalfjarig kind wil laten ondervragen, weiger Geiger de zaak en besluit hij instinctief de jongen te redden. Als Geiger en Harry echter niet snel uitvinden om welke obscure reden de cliënt het geheim van de jongen nodig heeft, zullen ze zelf het slachtoffer worden van een meedogenloze vijand…

Wat vond ik van het boek? 
Eerst even dit: Geiger is echt de naam van de hoofdpersoon. In het boek wordt uitgelegd waar deze naam vandaan komt, want een normale naam is het natuurlijk niet. Het boek wordt een ‘spectaculaire, originele thriller’ genoemd. Het verhaal was een beetje vaag en dat sprak me wel aan, daarom heb ik het boek gekocht. Het boek was soms een beetje lastig te volgen en het verhaal moet een beetje op gang komen. Er komen best wel veel personen in het boek voor waardoor je goed op moet letten waar het over gaat.

Wat zeker belangrijk is om rekening mee te houden bij dit boek is dat je wel tegen gruwelijke details moet kunnen. Bij het vorige boek zei ik dat ook al, maar bij dit boek gaat het nog wel een stapje verder. Je hebt natuurlijk te maken met een hoofdpersoon die handelt in informatie en daarvoor allerlei martelpraktijken niet schuwt. Het gaat meer om angst dan om pijn, maar ook deze details kunnen best gruwelijk zijn. Daarnaast kom je gedurende het verhaal erachter waarom Geiger zo’n bijzondere man is en hoe zijn verleden in elkaar zit. Daar horen ook wel wat details bij die niet zo fraai zijn. Uiteindelijk werd het boek steeds spannender en kwam er steeds meer actie in, dat vond ik heel fijn. Ik was dan ook benieuwd hoe het af zou lopen. Het verhaal liep anders af dan ik had verwacht, er zat een mooie wending in. Dat vond ik ook tof.

Mijn conclusie is dan ook dat ik iedereen die van thrillers houdt en van een goed, opbouwend verhaal, kan aanraden om dit boek te gaan lezen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.