Uitdaging nummer 2 + terugblik op nummer 1.

Daar ben ik weer! Er is even wat stilte op mijn blog, want ik heb het de laatste tijd best wel druk en als ik moe ben heb ik vaak niet zo’n zin meer om te bloggen. Daarnaast was mijn inspiratie ook een beetje op. Maar vandaag wil ik graag een terugblik op januari doen met jullie – althans, op het gebied van de uitdaging die ik in januari heb gedaan voor mezelf! Daarna ga ik je natuurlijk ook wat vertellen over de uitdaging van februari.

yougothis-desktop

Uitdaging nummer 1: positiviteit alom 
Voor wie het even niet meer weet, in 2017 wil ik iedere maand een uitdaging gaan doen. Dit is puur voor mezelf, maar omdat ik het leuk vind om erover te schrijven en ook een beetje als een stok achter de deur, deel ik het toch met jullie. Dat betekent meestal – in ieder geval voor januari – dat er aan het begin van de maand een nieuwe uitdaging online komt en aan het eind van de maand of het begin van de volgende maand een terugblik over hoe het is gegaan.

In januari was mijn uitdaging: positiever zijn. Zowel voor en over mezelf als voor en over mijn omgeving – en zowel voor de mensen die ik ken als de mensen die ik niet ken. Voor mensen die ik niet ken betekent dat voor mij dat ik voornamelijk probeer om in mijn hoofd minder veroordelend te zijn. Dus als ik iemand zie niet gelijk te denken ‘wat een lelijke jas, jij hebt echt geen smaak’ maar wat objectiever te zijn of, om de nare gedachte weg te krijgen, iets positiefs te bedenken – ‘wat zit je haar leuk!’. Beleefd zijn tegen vreemden hoort er natuurlijk ook bij, maar dat doe ik eigenlijk al uit mezelf. Ik vind, en dat zou iedereen naar mijn mening moeten vinden, dat het normaal is om de buschauffeur te groeten als je in en uit de bus stapt; dat het normaal is dat je de deur openhoudt voor iemand of, als iemand anders dat voor jou doet, te bedanken; en dat het normaal is om de schoonmaker die, in mijn geval altijd bij metrohalte Blijdorp (vlakbij mijn werk) aan het schoonmaken is, een goedemorgen en/of een fijne dag te wensen. Dat doe ik dus sowieso al, maar ik heb er afgelopen maand wel wat meer op gelet.

Daarnaast heb ik geprobeerd om wat minder te klagen. Dat is niet altijd even goed gegaan, afgelopen donderdag had ik bijvoorbeeld zo’n dag waarop heel veel dingen mis gingen (de bus kwam niet, er stond file, de metro had vertraging, de wifi op mijn werk viel steeds uit, lange drukke dag, je kent het wel) en toen heb ik wel geklaagd. Ik merk echter wel dat ik er bewuster mee bezig ben. Ook met dat oordelen over mensen om me heen en het zorgen en lief zijn voor mensen die ik wel ken en waar ik van houd. Soms is het lastig en het gaat nog lang niet altijd goed, maar deze uitdaging heeft me er wel veel bewuster van gemaakt en dat vind ik fijn. Deze uitdaging neem ik dan ook – op de achtergrond, voor mezelf – mee in de rest van 2017. Het is namelijk mijn belangrijkste doel voor dit jaar en daarom had ik het ook het aparte doel van januari gemaakt.

De uitdaging van februari: sociale dingen! 
Voor februari heb ik aan een aantal uitdagingen gedacht. Ik heb er dus alvast wat in mijn hoofd voor de volgende maanden, dat is wel fijn (van geen koffie drinken tot niets kopen (koffie/lunch buiten de deur, kleding etc.) tot geen alcohol drinken), maar voor februari heb ik een sociale uitdaging bedacht voor mezelf!

Er staan namelijk al wat sociale activiteiten gepland voor deze maand en dus leek het me leuk om ervoor te zorgen dat ik minimaal één keer per week iets sociaals doe met iemand anders. Dat kan dus ook een actief, intensief gesprek zijn via whatsapp, maar dan wil ik me wel volledig op diegene focussen en de aandacht geven. Johan en ik gaan deze maand in ieder geval bij vrienden eten en er komen ook vrienden bij ons eten, dus ik denk dat het met deze uitdaging wel goed komt!

Ik wil er nog een extra uitdaging aan toevoegen en dat is om iedere week minimaal één kaartje te sturen. Of dit zomaar is of voor iemand die ziek is of iemand die jarig is, dat maakt me niet zoveel uit, maar ik wil wat meer kaartjes gaan sturen dit jaar en om dat te bevorderen dacht ik ‘ik maak er een uitdaging van voor februari!’ Ik hoop dan dus ook dat ik dat kaartjes sturen meeneem in de rest van 2017. Weet je nog iemand die ik echt een kaartje zou moeten sturen volgens jou? Laat het dan weten in de reacties of stuur me een mailtje! Ik heb een hoop toffe kaartjes liggen die nog een nieuwe eigenaar zoeken 🙂

Dat was de update van de januari-uitdaging en de nieuwe uitdaging voor februari! Ik ben benieuwd hoe het me zal vergaan deze maand. Ik zal iedere keer dat ik een kaartje verstuur er even een foto van maken, dan kan ik die toevoegen aan de terugblik die aan het eind van de maand online komt!

Ik wens jullie een hele fijne nieuwe maand en ik hoop dat ik veel inspiratie (en zin en tijd) zal krijgen om nieuwe artikelen te schrijven in februari! Ideeën zijn natuurlijk welkom!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.