Kleurplaten | 2 – 2017.

‘Nu al het tweede artikel met kleurplaten?’, hoor ik jullie al denken. Ja! Ik ben de laatste dagen echt fanatiek aan het kleuren. Als ik onderweg ben lees ik veel (momenteel Inferno van Dan Brown, bijna uit inmiddels – dan heb ik ‘m voor de tweede keer gelezen, maar ik wist niet meer zo goed hoe het verhaal ging), maar thuis ben ik in mijn vrije tijd voornamelijk aan het kleuren. Zondagavond rondde ik kleurplaat nummer 5 af en dus besloot ik foto’s te maken en een artikel te maken om deze platen aan jullie te laten zien! Momenteel heb ik helaas niet zoveel bloginspiratie, vandaar dus weer een kleurplaten-artikel. Normaal hou ik wel van wat meer afwisseling, maar het is even niet anders. Ik kan helaas mijn inspiratie niet forceren 😉 Ideeën voor leuke artikelen zijn natuurlijk welkom!

De kleurplaten van dit artikel zijn op één na allemaal afkomstig uit het Tweede kleurboek voor volwassenen op reis. De plaat met de toekan erop komt uit mijn kleurboek van Zeeman.

image-2017-01-16

De toekan uit het kleurboek van Zeeman. Ik heb voor de planten verschillende kleuren groen gebruikt, omdat het anders erg saai zou worden. Bij het kleuren van de toekan heb ik juist de groene kleuren een beetje ontweken, zodat ‘ie lekker op zou vallen. Ik zou wel zo’n toekan in het wild tegen willen komen, haha! Een bestaande soort in het wild zien lijkt me trouwens ook tof.

image-2017-01-16-4 image-2017-01-16-3

Ik wissel bij het kiezen van kleurplaten vaak een beetje af tussen echte tekeningen – zoals de toekan – en patronen zoals op deze kleurplaten. Dat houdt het leuker, vind ik. Het patroon rechts was af en toe wel even frustrerend. Er zaten al een flink aantal zwarte figuurtjes in, vandaar. Ik had zelf nooit voor zoveel zwart gekozen namelijk. Ik ben gewoon ergens begonnen met kleuren en heb steeds één vakje in een bepaalde kleur gedaan en dan steeds alle stiften die ik heb met elkaar afgewisseld. Zo is er een heel kleurig resultaat uitgekomen. De plaat links heb ik wat rustiger geprobeerd te houden door dezelfde kleuren hier en daar terug te laten komen. Volgens mij is dat aardig gelukt. Door ook kleine vakjes (zoals het paarse stukje achter de rode bloem in het midden) met één kleur te doen in plaats van met heel veel kleuren, heb ik wat rust in de kleurplaat gecreëerd.

image-2017-01-16-2 image-2017-01-16-1

Op de kleurplaat links ontdekte ik al snel dat ik de achtergrond wel in één kleur moest doen om er één geheel van te kunnen maken. Het zijn namelijk allemaal losse vormen, maar wel zo klein dat het erg saai wordt als ik de achtergrond wit gelaten had. Ik heb gekozen voor een lichte kleur zodat de wat feller en donkerder gekleurde figuren beter tot hun recht komen.

De kleurplaat links heb ik zondagavond gekleurd. Het patroon aanhouden was het makkelijkst en geeft, naar mijn mening, ook het mooiste resultaat. Ik heb voor de kleine figuurtjes ook gekozen voor een zelfde kleurenpatroon, maar wel een andere dan de grotere figuren. De achtergrond wilde ik eerst geel of lichtroze doen, zodat de figuren er lekker uit zouden springen, maar toen bedacht ik me dat zwart ook wel heel tof zou zijn. Dan vallen de patronen zelf nog meer op, zeker omdat ik vrij felle kleuren heb gebruikt daarvoor.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te zien! 🙂

Advertentie

2 gedachtes over “Kleurplaten | 2 – 2017.

  1. Ik ben zelf ook verwoed aan het kleuren. Vooral omdat het mijn hoofd leeg maakt tijdens het leren 🙂
    Ik vind ze erg mooi geworden!
    Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.