Kleurplaten | 1 – 2017.

In het nieuwe jaar wil ik jullie, net als de afgelopen jaren, laten zien welke kleurplaten ik zoal gekleurd heb. Ik heb zoals je misschien wel weet een aantal verschillende kleurboeken en ik kleur regelmatig. Ik vind het ontspannend en ik kan het combineren met het luisteren naar muziek, het kijken van een simpel televisieprogramma of kletsen met iemand, omdat je er niet echt bij na hoeft te denken. Dat vind ik erg fijn. Daarnaast vind ik het leuk om zoveel kleurrijks op mijn blog te delen. Meestal noteer ik welke kleurplaten ik af heb en ik nog moet fotograferen, zodat ik jullie niet allerlei platen dubbel laat zien. Dit keer is dat niet helemaal gelukt, ik ben er niet helemaal zeker van of er platen bij zitten die ik al heb laten zien. Dan alvast sorry! Vanaf de volgende kleurplaat – waar ik momenteel mee bezig ben – zal ik het weer noteren, zodat het vanaf nu in ieder geval wel goed gaat.

Ik heb in de titel gezet ‘1 – 2017’ omdat ik graag dit jaar wil bijhouden hoe vaak ik een artikel maak in deze categorie. Het lijkt me wel leuk om het op frequente basis te blijven doen, bijvoorbeeld één keer per maand. Het hangt er dan natuurlijk wel vanaf hoeveel platen ik kleur, want dat verschilt nog wel eens. Ik heb nu in ieder geval de flow weer goed te pakken. Voor die artikelen wil ik graag 5 kleurplaten per keer aanhouden en zoals jullie dat gewend zijn zullen die afkomstig zijn uit verschillende kleurboeken, bijvoorbeeld: het eerste kleurboek voor volwassenen op reis, het tweede kleurboek voor volwassenen op reis, het tweede mandala-kleurboek voor volwassenen en 40 kleurplaten voor volwassenen (mijn laatste, gekregen, aanwinst).

image-2017-01-09-1 image-2017-01-09

De eerste twee platen die ik jullie wil laten zien komen uit mijn kleurboek met mandala’s. Als je trouwens nog wat persoonlijke tips wilt om je mandala tof in te kleuren, dan kun je een kijkje nemen in het artikel dat ik erover schreef. Misschien kun je er iets mee! Laat trouwens even weten als jullie meer tips willen, dan ga ik daarover nadenken!

Ik kleur eigenlijk altijd volgens het patroon dat ik zie in een mandala, anders wordt het heel snel erg druk. Ik maak verder vaak gebruik van dezelfde kleuren en niet teveel verschillende. Dat zorgt ook voor wat meer rust in je kleurplaat. Het lijkt me ook wel tof om een keer helemaal random een mandala te kleuren, gewoon om te kijken wat er dan voor resultaat uitkomt. Zouden jullie dat leuk vinden om te zien?

image-2017-01-09-2

Deze mandala heb ik al een hele tijd geleden gekleurd, maar had ik volgens mij ook nog niet laten zien. Je ziet dat ik de buitenste harten – die groene – helemaal groen heb gekleurd, terwijl er hele kleine vakjes in zitten. Dit zorgt ervoor dat je kleurplaat niet zo druk wordt. Als je dat wel leuk vindt raad ik je aan om de vakjes dan allemaal een aparte kleur te geven, of om twee verschillende kleuren te gebruiken. Ik doe dit eigenlijk nooit. Het kleurt trouwens ook makkelijker als je kiest voor mijn methode 😉

image-2017-01-09-4

In het kleine kleurboek voor volwassenen op reis is dit de laatste plaat die ik heb gekleurd. Je ziet dat het eigenlijk één soort bloem is die steeds terugkomt. Ik heb ervoor gekozen om deze bloemen allemaal op dezelfde manier te kleuren, zodat je een leuk patroon krijgt. Alles een andere kleur geven wordt wel vrolijker, maar ik vind het zo nu eenmaal wat mooier. De achtergrond heb ik bij deze kleurplaat wel gedaan, omdat het wel mooi stond, er niet zoveel achtergrond was en omdat ik maar een aantal kleurtjes had gebruikt. Dan wordt het niet heel druk.

image-2017-01-09-3

De laatste kleurplaat van vandaag is dit paard! In mijn kleurboek voor volwassenen van Zeeman (slechts €0,99 voor 40 platen! Ik weet alleen niet of het kleurboek nu ook nog verkocht wordt) staan meerdere van dit soort kleurplaten met dieren. Gek genoeg zijn de voorste poten vaak hetzelfde patroon, maar de achterste twee niet. Ik merkte, zoals ik wel vaker heb als ik aan het kleuren ben, dat het hoofd van het paard erg donker werd. Dit heb ik opgelost door een paar felle accenten aan te brengen. De manen en de staart heb ik wat vrolijker gemaakt door verschillende bruin- en grijstinten en ook wat zwart te gebruiken. Bij dit soort platen kleur ik eigenlijk nooit de achtergrond, omdat het dan snel druk wordt of de tekening er niet meer zo uitspringt.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te zien! Als je nog tips hebt hoe ik deze artikelen nog leuker kan maken of als je een bepaald iets wilt weten over mijn platen en/of hoe ik ze kleur, dan hoor ik het natuurlijk graag! 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.