Ik ging een dagje naar Utrecht.

Samen met mijn moeder ging ik afgelopen donderdag een dagje naar Utrecht! Het was gelukkig heel mooi weer en niet zo regenachtig en koud als woensdag. Het was alsnog koud, maar het zonnetje scheen heerlijk en het was goed te doen. We slenterden door het centrum, we lunchten met een heerlijke pannenkoek bij De Oude Muntkelder (aanrader! Hij zit helemaal aan het begin van de Oude Gracht), brachten veel tijd door in kleine, kneuterige winkeltjes met van die spulletjes die je niet nodig hebt maar die oh zo leuk zijn om te bekijken, wandelden nog meer, kletsten heel wat af, dronken koffie en muntthee en aten apfelstrudel. Daarnaast kochten we allebei wat leuke dingen. Vandaag laat ik je mijn aankopen zien (op eentje na, want ik kocht ook twee deo’s omdat ze in de aanbieding bleken te zijn bij Kruidvat en de mijne bijna op is – ik ben met weinig dingen merkvast, maar deodorant koop ik altijd van Dove) – en twee zonnige plaatjes die ik maakte in het altijd mooie Utrecht.

image-2017-01-05-1 image-2017-01-05

Ik heb, zoals je waarschijnlijk wel weet, 4 jaar met veel plezier in Utrecht gestudeerd en ik kom er nog steeds graag. De laatste jaren was ik er eigenlijk nauwelijks nog geweest, dus het was heel fijn om terug te zijn!

image-2017-01-06-1

Natuurlijk brachten we een bezoekje aan de Flying Tiger. Dat vind ik zo’n ontzettend leuke winkel, altijd als ik er eentje zie moet ik even binnen kijken. Gelukkig houdt mijn moeder ook heel erg van dit soort winkeltjes! Ik kocht er, net als mijn moeder, een lekker vrolijk paar sokken! Mijn moeder heeft dezelfde, maar dan in het rood. De figuurtjes zijn wel hetzelfde.

image-2017-01-06

Bij een ander lief klein winkeltje, It’s a present (Lijnmarkt 16, vlakbij de Dom), vonden we vooral de kaartjes heel erg leuk. Mijn moeder kocht er drie en ik twee. De cactus sprong er voor mij gelijk uit, maar ook de kaart met de quote van Marilyn Monroe vond ik wel heel tof. Deze kaartjes komen denk ik op mijn kaartenrek, ik denk niet dat ik ze snel ga versturen (maar wie weet).

image-2017-01-06-3 image-2017-01-06-4

image-2017-01-06-2

Ik wilde ook nog graag een bezoekje brengen aan Plaatboef. Deze platen- en cd-winkel heeft heel veel tweedehands cd’s en elpees. In Rotterdam ben ik al een keer in de winkel geweest, maar dit keer was ik dus in Utrecht. Je moet er wel een eindje voor lopen, want hij zit een heel eind de Oude Gracht op, op nummer 306. Beneden zijn vooral heel veel cd’s, boven staat het helemaal vol met elpees. Ik kon dit keer niet heel goed slagen, maar uiteindelijk nam ik wel 3 platen mee. Ik was nog wel op zoek naar een hoop andere leuke platen, maar ik kon ze niet vinden. Ik ben wel blij met de platen die ik uiteindelijk heb gekocht trouwens: twee van Chris de Burgh (waar ik al één lp van heb) en één van Herman van Veen, waar ik ook al drie platen van heb. Fijn.

image-2017-01-06-5

Zoals ik al eerder vertelde hadden we ook twee platen gekocht bij bol.com. De eerste, van Lily Allen, was al binnen, maar de tweede zou zo’n twee tot drie weken duren. We kregen echter al veel eerder dan verwacht het pakketje binnen, namelijk vorige week donderdagochtend! Superleuke verrassing! Natuurlijk heb ik ‘m eigenlijk alsnog wel geluisterd, want hallo Frank Sinatra. Het is dan wel een kerst-elpee, maar alsnog tof. Ik ben er heel blij mee. Ik had al een gewone plaat van Frank en heb er nu dus eentje bij met kerstliedjes. De ene kant van de plaat is met ‘traditionele kerstliedjes’ (die zijn vooral christelijk) en de andere kant zijn ‘moderne kerstliedjes’ (in de tijd van Frank Sinatra modern dus).

Het was heel erg leuk met mijn moeder in Utrecht! Ik vind het altijd fijn om zo’n moeder-dochterdagje te doen 🙂 Utrecht is er heel geschikt voor ook. Ik ben daarnaast ook blij met mijn aankopen, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien!

 

Advertentie

4 gedachtes over “Ik ging een dagje naar Utrecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.