Dit was mijn kerstvakantie!

Het is maandag 9 januari en dat betekent dat mijn kerstvakantie voorbij is. Vandaag ben ik nog thuis, want ik werk alleen op dinsdag, woensdag en donderdag, maar officieel duurde mijn kerstvakantie tot gisteren. Het leek me wel leuk om met jullie een lijstje te delen met wat ik heb gedaan in mijn vakantie!

 • Mijn vakantie begon op donderdagavond, na het kerstdiner en het kerstgala van de school waar ik sinds half december werkzaam ben. Ik ging nog met wat collega’s de stad in en was uiteindelijk zo ongeveer midden in de nacht thuis. Een goed begin van de vakantie, hoewel ik op vrijdag nog wel post moest bezorgen. Op Instagram plaatste ik een video van een klein stukje van het gala, mocht je het leuk vinden om te kijken:
 • Ik ging met Johan naar Breda op 24 december. We bezochten reptielenhuis De Aarde, gingen lunchen in de stad, gingen naar het Glazen Huis en zagen Rondé optreden. Fijne dag. Je kan het artikel dat ik over De Aarde schreef hier lezen.
 • Over ons kerstweekend schreef ik ook een artikel. Kerst vierden we vrij rustig thuis en bij mijn schoonouders. Het was fijn en bestond vooral uit gezellig samenzijn, naar de kerk gaan en lekker eten.
 • Tijdens mijn vakantie ben ik eigenlijk verder vrij weinig op stap geweest. Ik bezorgde een aantal keren de post (wat niet zoveel was omdat het rond kerst en oud & nieuw was, dan is er eigenlijk nooit veel post), sliep regelmatig lekker uit, las veel blogs en boeken, schreef een flink aantal blogs (vooral in de tweede week van mijn vakantie), maakte schoon, ruimde de kerstspullen op net na oud & nieuw, tekende en kleurde, ging veel koffie drinken met een vriend… Dat soort dingen. Een rustige vakantie dus, over het algemeen, maar dat vind ik eigenlijk ook wel fijn.
 • Samen met Johan bezocht ik de film Fantastic Beasts and where to find them. Op diezelfde dag ontbeten we ook bij Ikea. Dat was een cadeautje uit mijn adventskalender. Mijn review over de film staat inmiddels ook online!
 • Oud&Nieuw brachten we door in Rotterdam, waar we naar het vuurwerk wilden gaan kijken. We konden er uiteindelijk door de mist vrijwel niets van zien, maar de sfeer was erg goed en de champagne en oliebollen waren prima! Nieuwjaarsdag waren we bij mijn schoonouders en ’s avonds zijn we naar opa geweest.
 • We keken films (waaronder jeugdsentiment-film De klokkenluider van de Notre Dame) en deden heel veel Regenwormen (wat we Tweede Kerstdag hebben gekocht, in plaats van een televisie wat we eigenlijk van plan waren).
 • Ik werkte een halve dag bij mijn schoonouders thuis aan mijn lessen voor de komende twee weken. Gezelliger dan alleen thuis zitten en, hoe gek het ook klinkt, ik word minder snel afgeleid als ik bij hen zit dan wanneer ik thuis ben. Misschien omdat zij dan ook nuttige dingen aan het doen zijn, ik weet het niet zo goed.
 • Met mijn moeder ging ik een dagje naar Utrecht. Altijd fijn! 🙂 Héél binnenkort zie je mijn aankopen in een artikel!
 • We kregen weer wat pakketjes binnen met leuke dingetjes erin.

image-2017-01-02-10 image-2017-01-02

 • Ik kreeg de eerste leuke nieuwsbrief van #52blijemaandagen, bedacht door de leuke Melle! Over het eerste onderwerp heb ik eigenlijk indirect al geschreven in mijn artikel over goede voornemens voor dit jaar. Het kan zomaar zijn dat je in de komende periode nog wel eens een artikel ziet over een opdracht uit de nieuwsbrief!

yougothis-desktop

 • Het laatste weekend van mijn kerstvakantie gingen we naar mijn ouders. Dat was inmiddels ook alweer een tijdje geleden. We planden gelijk iets leuks in: voor mijn moeders verjaardag gaan we (mijn moeder, Johan en ik) nog een dagje naar de Orchideeënhoeve!
 • Ik plande een koffiedate in met een vriendin van mijn opleiding van vorig jaar. Dat kon helaas deze week niet doorgaan, maar nu heb ik in mijn eerste werkweek van het nieuwe jaar wel gelijk weer iets leuks op de planning!

Hoe was jouw kerstvakantie – als je net zo’n lucky bastard was als ik en ook vakantie had? Zo nee, wat voor leuks heb jij in de afgelopen tijd gedaan? 🙂

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.