Review | Fantastic Beasts and where to find them.

Woensdag 28 december ging ik met Johan weer eens naar de bioscoop. Eigenlijk wilden we nog heel graag naar Inferno (nog steeds trouwens), maar omdat die al een flinke tijd draait inmiddels, draait ‘ie nu meestal maar één keer per dag. Woensdag was dat ook het geval en die tijd kwam ons niet zo goed uit. Daarom zijn we naar een andere film geweest. Het werd na even dubben Fantastic Beasts and where to find them. Ik heb op één na alle Harry Potter-films gezien en die vond ik, net als de boeken, allemaal heel goed, dus ik was ook wel benieuwd naar deze film, omdat deze natuurlijk ook is gebaseerd op een boek van J.K. Rowling.

Het verhaal in het kort
De film gaat over Newt Scamander. Hij heeft net een wereldreis afgerond voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren. Hier wil hij uiteindelijk een boek over schrijven (dat, je raadt het waarschijnlijk al, Fantastic Beasts and where to find them gaat heten). Hij wil een simpele tussenstop in New York maken, maar uiteindelijk loopt het helemaal uit de hand. Dit komt onder andere door een Dreuzel (in Amerika ‘No-Maj’ genoemd), Jacob, een magische koffer en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren. Zij kunnen namelijk flinke problemen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Dreuzel-wereld.

Wat vond ik van de film? 
Als eerste vond ik de acteurs erg goed en daarnaast vind ik de film ontzettend mooi gemaakt. De fabeldieren zijn prachtig en de decors (het verhaal speelt in 1926) zijn heel tof. Ik vond de film ook verrassend grappig! Na het zien van de trailer had ik dat eigenlijk niet echt verwacht, maar ik heb meerdere keren flink gelachen, vooral om Dreuzel Jacob. Wat een meesterlijk figuur is dat!

Moet je Harry Potter gezien hebben om de film te volgen? Wat mij betreft niet, want het is wel echt een los verhaal. Er zitten soms wel verwijzingen in naar Harry Potter, maar dat is meer tussen de regels door dan dat je het echt nodig hebt voor het begrijpen van de film. Ik vond het wel grappig dat er hier en daar momenten in zaten dat ik dacht ‘jaaa dat herken ik!’, maar ook fijn dat het niet constant was. Johan kon het verhaal de meeste tijd ook goed volgen en hij heeft Harry Potter nog nooit gezien (maar daar komt binnenkort verandering in hoor!).

Ik vond de film trouwens hier en daar best wel eng. Het leeftijdsadvies is 9 jaar, maar dat vind ik eigenlijk best wel jong. Er zitten best wat schrikmomenten, geweld en enge dieren in (ook al zijn het dan fabeldieren) en je moet ook goed opletten om de film goed te kunnen begrijpen. Het is geen film waarbij je even achterover in je stoel gaat zitten en ‘even een filmpje gaat kijken’ vind ik. Dat is trouwens geen nadeel hoor, want beide films – simpele en wat ingewikkeldere met een beter verhaal – vind ik op z’n tijd fijn om te kijken.

Kortom: ik vind Fantastic Beasts and where to find them een aanrader om te gaan kijken!

 

 

Advertentie

2 gedachtes over “Review | Fantastic Beasts and where to find them.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.