Uitdaging nummer 1 | Positiviteit alom!

Zoals jullie al konden lezen in het eerste artikel van 2017 heb ik een aantal goede voornemens. Eén van de dingen op mijn lijstje is om iedere maand een uitdaging aan te gaan. Dit is puur voor mezelf, maar mocht je geïnspireerd raken dan vind ik het natuurlijk superleuk als je ook mee wilt doen! Ik ben niet zo van de wekelijkse opdrachten of Facebook-pagina’s en dat soort dingen, maar ik zal er allicht eens over schrijven. In ieder geval aan het einde van de maand of het begin van de volgende maand als het tijd is voor de volgende uitdaging.

Ik heb best een tijdje nagedacht wat de eerste uitdaging van 2017 zou gaan worden. Ik dacht aan geld sparen – dat wil ik trouwens alsnog wel doen, maar ik moet nog even kijken hoe en wat precies – aan de hele maand niet te hard rijden (maar ik zit momenteel niet zoveel in de auto, dus misschien kan ik dat beter in de zomer doen mochten we met de auto op vakantie gaan) (en nu niet roepen ‘dat is vet makkelijk!’, want volgens mij rijdt iedereen wel eens te hard) en aan deze maand niet lunchen en koffie drinken buiten de deur – maar het is deze week nog vakantie en daarnaast heb ik ook nog een afspraak staan, dus dat gaat ‘m in januari niet worden. Deze uitdagingen komen allicht nog eens voorbij dit jaar, maar in januari ga ik een andere uitdaging aan.

De maand januari staat voor mij in het teken van… Positiviteit!

Je hebt het al kunnen lezen in de titel natuurlijk, maar ik wil het graag nog wat meer aan je uitleggen. Ik schreef er ook al over in het lijstje met goede voornemens, dat ik aardiger wil zijn voor de mensen om me heen. Dit geldt voor de mensen in mijn naaste omgeving, of ik ze nu dagelijks zie of spreek of niet, maar ook voor mensen die ik niet ken. Het geldt ook voor mijn leerlingen en collega’s natuurlijk. Ik heb gemerkt dat ik het soms best lastig vind om mijn oordeel niet gelijk klaar te hebben en dat ik ook erg goed ben in heel sarcastische opmerkingen maken. Dat laatste kan soms heel grappig zijn, maar soms ook erg vervelend. Daarnaast ben ik niet altijd even vriendelijk en zorgzaam voor de mensen in mijn directe omgeving en ik vond dat daar maar eens verandering in moest komen! Daarom wordt ‘positief ingesteld zijn en proberen aardig te zijn voor de mensen om me heen’ mijn uitdaging voor januari.

Met een positieve instelling de dag beginnen en eindigen lukt me lang niet altijd en ik denk dat veel mensen dat wel zullen herkennen (toch, toch?! Of zijn jullie allemaal altijd mega-positief? Haha!). Ik ben van nature volgens mij best wel positief ingesteld, maar als het regent of heel koud is of ik heb gewoon geen zin in de dag, dan kan ik heel chagrijnig en kortaf de dag beginnen. Ik denk dat het veel fijner is voor het verloop van mijn dag, zowel voor mij als voor mijn omgeving, als ik mijn dag begin met een positieve gedachte! Aan het eind van de maand zal ik in ieder geval een update geven over hoe het gegaan is, maar misschien schrijf ik er tussendoor ook nog wel over. Om mijn maand nog wat positiever te maken ga ik ook proberen om regelmatig een leuke, positieve foto op Instagram te delen.

Wie doet er mee?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.