2017 | Iets over goede voornemens.

Gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat jullie een leuke jaarwisseling hebben gehad! Wij waren net als vorig jaar in Rotterdam om naar het vuurwerk te kijken. Daar hebben we door de mist echter vrijwel niets van kunnen zien helaas, maar het was wel weer heel gezellig. Iets met champagne (en die uitdelen in de metro op de terugweg omdat we geen stop hadden voor de fles en er nog wat over was) en oliebollen, muziek en veel mensen en een hele volle metro.

Het is nu 1 januari terwijl ik dit schrijf en eigenlijk was ik bezig met het schrijven van een review over het boek Meester Bart op zijn best dat ik voor Sinterklaas kreeg en waarvan ik pasgeleden de laatste bladzijde omsloeg. Toch vond ik het een beetje raar om dat als eerste artikel aan het begin van een nieuw jaar te plaatsen (hij komt er binnenkort wel aan hoor!). Want ook al roep ik net als heel veel andere mensen dat ik niet aan goede voornemens doe en dat je iedere dag met iets nieuws kan beginnen, toch wil ik stiekem dit jaar wel wat dingen veranderen. Vandaag deel ik deze goede voornemens, die wat mij betreft niet hoeven te mislukken, met jullie! Gelijk een stok achter de deur. Toch handig, zo’n blog 😉

1. Aardig zijn voor iedereen 
Gelijk maar de moeilijkste vind ik. Ik kan best wel tactloos zijn – vraag maar aan mijn omgeving – en dat wil ik in het komende jaar nog meer gaan veranderen. Ik ben er hier en daar al wel mee bezig, maar wil het nu nog bewuster gaan doen. Ik vind het wel belangrijk om aardig te zijn tegen mensen om me heen – bijvoorbeeld de deur voor iemand openhouden of de buschauffeur groeten als ik de bus instap (moet iedereen doen wat mij betreft) – maar ik doe het ook nog vaak genoeg niet. Zoals zoveel mensen heb ik al snel mijn oordeel klaar (‘die is raar’ of ‘wat een lelijke broek’) terwijl ik iemand dan misschien helemaal niet ken, of vind ik iets niet interessant en moet ik dat dan per se meedelen terwijl het voor iemand anders heel belangrijk is. Als je niets aardigs te zeggen hebt, kun je beter zwijgen. Daar ga ik me in 2017 bewust mee bezig houden! Ik hoop er zo nu en dan ook over te schrijven op mijn blog als ik bijvoorbeeld een interessant inzicht heb opgedaan.

2. Toch maar weer dat meer bewegen en gezonder eten 
Ik ben wel gelijk lekker hoopvol hè. December is toch wel de maand van lekker eten en ook van regelmatig teveel (slechte(re)) dingen eten. Dat gaan we maar eens veranderen in januari. Proberen dan hè, het blijven voornemens. Hahaha. Nee grapje, dit ga ik wel serieus weer oppakken. Ik beweeg redelijk veel door mijn werk als postbode en ook voor de klas loop ik lekker veel heen en weer en ben ik natuurlijk actief bezig, maar het mag allemaal nog wel wat meer. Ik denk dat het voornamelijk meer wandelen en eventueel fietsen wordt, want ik zie mezelf nog steeds niet hardlopen. Wie me weet te overtuigen… Succes! (Dat laatste is natuurlijk ook tegen mezelf om dit goede voornemen waar te maken, haha.)

3. Creatief bezig zijn 
In de breedste zin van het woord. Schrijven – op mijn blog en nog altijd ook op papier -, tekenen en kleuren, misschien weer eens een gedichtje (proberen te) schrijven… Misschien wat (kleine) DIY-projecten, die ik dan ook weer op mijn blog kan delen… Ik wil dit jaar in ieder geval weer lekker veel gaan bloggen en dan ook mijn creativiteit, die nu vooral in kleuren zit, delen met jullie.

4. Veel leuke dingen doen 
Dit voornemen is denk ik het makkelijkste te volbrengen voor mij. Ik vind het namelijk sowieso altijd al leuk om op stap te gaan, bijvoorbeeld naar dierentuinen, pretparken en musea, of te gaan fotograferen en wandelen in de natuur. Dit wil ik dan zowel alleen gaan doen – ik denk dat dat vooral het fotograferen en wandelen wordt, maar misschien ook wel eens werken in een koffietentje (dat klinkt zo volwassen en iets wat veel bloggers doen, haha) – als samen met anderen. Bij dit ‘leuke dingen doen’ hoort natuurlijk ook lunchen, koffie drinken, soms taartjes eten, stadjes bezoeken, op vakantie gaan, met vriend(inn)en afspreken, bloggen… Vul maar in!

5. Iedere maand een uitdaging aangaan (en erover bloggen) 
Ik schreef hier al eerder kort over, maar ik wil proberen om dit jaar iedere maand een uitdaging voor mezelf aan te gaan en daar dan ook over te bloggen. Misschien wordt het een maandelijkse update, misschien houd ik jullie gedurende de maand op de hoogte… Het hangt er een beetje vanaf wat voor uitdagingen het worden (merk je al dat ik bewust het woord challenge ontwijk? Dat vind ik eigenlijk een stom woord) (‘uitdaging’ trouwens ook, maar je moet toch iets) denk ik, maar erover schrijven wil ik sowieso gaan doen. Mijn uitdaging voor januari ben ik nog even over aan het nadenken, maar ik heb wel een idee dus ik zal er binnenkort een artikel over schrijven! Verder denk ik dat er geen vaste rubrieken gaan komen op mijn blog – hoewel ik wel met enige regelmaat weer dankbaarheidslijstjes wil gaan maken, want dat vind ik nu eenmaal leuk én belangrijk; en ik zal zo nu en dan ook wel schrijven over mijn Q&A a day-boekje (binnenkort komt er een artikel online daarover!) – want ik ben niet zo goed in vaste rubrieken, haha. Zo hoef je geen vaste weekoverzichten van mij te verwachten. Als je wilt weten wat ik doordeweeks zoal meemaak dan kun je me beter op Instagram volgen denk ik 😉

6. Genieten! 
Dat is het belangrijkste goede voornemen natuurlijk. Vorig jaar stond het ook op mijn lijstje en nu ga ik het weer doen. Genieten van grote en kleine dingen, want dat maakt uiteindelijk een jaar natuurlijk leuk! En naast het genieten ga ik ook hard werken en proberen om van alles wat moois te maken!

yougothis-desktop

Ik hoop dat jullie ook in 2017 weer deel uit willen maken van mijn blog! Zonder jullie is het namelijk veel minder leuk natuurlijk! 

Heb jij nog goede voornemens?

Advertentie

4 gedachtes over “2017 | Iets over goede voornemens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.