Mijn muziekfavorieten van 2016 (volgens Spotify).

Het is de allerlaatste dag van 2016! Ik hoop dat je een tof jaar hebt gehad en dat 2017 nog veel meer moois voor je in petto zal hebben (is dat niet een vreselijke uitdrukking trouwens?)! Ik ga er nog even over nadenken of ik in het nieuwe jaar een artikel met mijn goede voornemens wil delen of dat ik ze toch voor mezelf houd (dan is het minder erg als het niet lukt, haha). Dat zien jullie dus volgend jaar (haha). Vandaag wil ik het jaar op mijn blog níet afsluiten met een ‘dit waren de best gelezen artikelen van 2016′ of met 10 foto’s van 2016 terwijl ik er misschien wel 1000 zou kunnen delen met toffe momenten. Ik wil het jaar op mijn blog afsluiten met mijn muziekfavorieten van 2016!

Op de blog van Annemerel stond een artikel met jouw beste muziek van 2016 volgens Spotify. Spotify (ik heb gewoon gratis, maar ben nog aan het nadenken om premium te nemen in 2017) verzamelt in één afspeellijst jouw top 100 van meest gedraaide muziek. Tevens kun je bekijken hoeveel minuten je geluisterd hebt, hoeveel unieke nummers je hebt geluisterd en welke dag favoriet was. Het leek me wel leuk om voor mezelf dit ook eens uit te zoeken en vandaag deel ik een aantal nummers met je! Wil je ook weten hoe jouw jaar in muziek eruit ziet? Je kan je overzicht vinden op de homepage als je Spotify opent. Je gaat naar ‘genres en stemmingen’ en dan staat jouw ‘flashback 2016’ ertussen. Op die pagina vindt je jouw persoonlijke afspeellijst, maar ook veel andere lijsten met muziekfavorieten van 2016 (bijvoorbeeld ‘top vrouwelijke artiesten van 2016’ en ‘het beste van Nederlandse hiphop’, om maar iets te noemen).

Waar je kan vinden wat je meest beluisterde artiest is en hoeveel unieke nummers je hebt geluisterd en dat soort dingen, daar ben ik nog niet achter. Ik heb namelijk alleen mijn persoonlijke afspeellijst gevonden (die aanstaat terwijl ik dit artikel typ). Gelukkig vind ik dat ook het belangrijkste om met je te delen.

Ik heb, zoals je misschien wel weet, maar één afspeellijst. Die heet ‘Fijn :)’ en ik voeg er eigenlijk alles aan toe wat ik tof vind. Er staan dus inmiddels ongelooflijk veel nummers in. Daar ga ik in 2017 maar eens verandering in brengen denk ik, want het is wel erg veel en er staan ook wel nummers bij die ik nu niet meer zo leuk vind. Smaak verandert nu eenmaal. Daarnaast volg ik een aantal afspeellijsten van andere mensen en volg ik ook wat vrienden en bloggers via Spotify. Dit helpt wel om soms nieuwe muziek te ontdekken.

Terug naar mijn afspeellijst. Het zijn 101 nummers en in totaal is dat 6 uur en 28 minuten muziek. Mijn top 10 ziet er zo uit:

 1. Treur niet (Ode aan het Leven) – Diggy Dex & JW Roy
 2. Volkomen Kut – Veldhuis & Kemper
 3. Can’t stop the Feeling – Justin Timberlake
 4. Warrior – Demi Lovato
 5. Conqueror – Aurora
 6. Wasting my younger years – London Grammar
 7. Shut up and dance – Walk the Moon
 8. Unstoppable – Sia
 9. #WHERESTHELOVE – The Black Eyed Peas
 10. Nuvole Bianche – Ludovico Einaudi

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat mijn top 3 er zo uit zou zien. Can’t stop the feeling had ik op één verwacht, want dat nummer heb ik zo ontzettend veel geluisterd dit jaar! Maar dat komt denk ik ook wel doordat het heel veel op de radio is (geweest). Ik denk dat ik dat nummer wel tot mijn favoriet van 2016 kan bestempelen. Daarnaast heb ik inderdaad erg veel naar Diggy Dex geluisterd – het album Golven vind ik ontzettend goed – en blijkbaar heb ik dus het meeste naar Treur niet geluisterd. Prachtig nummer, maar ik denk niet mijn favoriet van het album. Dat zijn denk ik Jaar of 4 (staat in mijn lijst op nummer 33) en Morgen komt het goed (staat op nummer 13). Ik denk dat ik wel weet hoe het komt dat Volkomen kut (een ouder nummer) zo hoog staat. Dat luister ik wel eens als ik een fuck alles-bui heb of als ik me niet zo goed voel. Dan is het heerlijk om dit nummer lekker hard aan te zetten. Daarnaast staat het gewoon in mijn afspeellijst en kwam het blijkbaar ook regelmatig voorbij.

De andere nummers uit mijn top 10 vind ik stuk voor stuk fantastisch. Sia kan ik héél hoog zetten in het lijstje met ‘favoriete artiesten van 2016’, want vrijwel alle nummers die zij maakt vind ik geweldig. London Grammar had ik inderdaad ook in mijn top 10 verwacht, maar dan eerder met Strong. Over #WHERESTHELOVE schreef ik zelfs een artikel omdat de boodschap van dat liedje me zo aan het hart gaat. Aurora was mijn ontdekking van 2016 denk ik; ik zag op verschillende blogs haar muziek voorbijkomen en wat ben ik blij dat ik haar ontdekt heb! Hele fijne muziek en Conqueror is mijn favoriete liedje dus die had ik ook wel verwacht als liedje in de top 10. Dan nog Warrior – Demi Lovato; erg fijn liedje, zowel kwetsbaar als krachtig. Eén van mijn favoriete nummers all time is Human van Christina Perri en dat is een zelfde soort liedje. Het laatste nog onbesproken liedje (sorry voor alles door elkaar) is Nuvole Bianche, het enige klassieke nummer tussen alle popsongs (en dergelijke). Ik vind klassieke muziek soms gewoon heel erg fijn en Einaudi is, voor zover ik er verstand van heb en ik ze ken, mijn favoriete pianist. Ik vind zijn muziek heerlijk rustgevend en dit nummer stond gewoon heel regelmatig aan – dat blijkt maar weer. Aanrader.

Ik heb nog even een lijstje gemaakt met 10 andere nummers die wat mij betreft ook in mijn top 10 hadden kunnen staan maar die het – net of ruim – niet gehaald hebben. Deze nummers staan wel in mijn lijst van 101 nummers. Eigenlijk horen hier dus ook Strong – London Grammar, Human – Cristina Perri, Morgen komt het goed – Diggy Dex en Jaar of 4 – Diggy Dex bij, maar die heb ik net natuurlijk al genoemd. Ga die nummers in ieder geval luisteren!

 1. Opnieuw – Teske
 2. Run – Rondé
 3. RAMelia (Tribute to Amelia) Original Mix – RAM, Susana
 4. I can be somebody – Deorro, Erin McCarley
 5. In mijn bloed – Frank Boeijen
 6. These are the days of our lives – Queen
 7. Dancing on my own – Calum Scott
 8. To build a home – The Cinematic Orchestra
 9. Smile – Mikky Ekko
 10. I call you honey – Sunday Sun

En stiekem nummer 11: Hilversum 3 – Herman van Veen. Omdat ik in 2016 weer heel veel naar deze man geluisterd heb. Heel. Erg. Fijn.

Ik wist niet dat ik meer dan 1100 woorden kon schrijven hierover haha. Ik kan om één of andere reden niet zo’n mooi linkje hierin gooien naar mijn afspeellijst waardoor je ‘m hier gewoon kan afspelen (kan iemand me uitleggen hoe dat moet? Ik dacht dat ik het ontdekt had maar het werkt niet…), dus dan moet je me dus, als je nieuwsgierig bent, opzoeken op Spotify. Je kan me vinden als je zoekt op ‘Linda Bestebreur – van Looijengoed.’ Dan vindt je al mijn afspeellijsten, artiesten en liedjes die ik veel luister. Voor deze favorieten-afspeellijst klik je op ‘openbare afspeellijsten’ en dan staat ‘ie ertussen! Je kan me trouwens als je dat leuk vindt ook volgen via Spotify.

Wat was jouw favoriete nummer van 2016 en waarom?
Vinden jullie het leuk als ik in 2017 wat vaker bijvoorbeeld maandelijkse afspeellijsten ga delen?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.